Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Δρακάκης: Απόψε η τελεσίδικη απόφαση!!... Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας θα γίνει δημοτικό;...


Αποτέλεσμα εικόνας για δρακακησ φωκιδα


   Συνδημότες & Συνδημότισσες, 

  Απόψε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίζουμε οριστικά, ΝΑΙ ή ΟΧΙ για την μεταφορά του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας στον Δήμο Δελφών. 
 

  Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο όργανο μετά από αίτημα πολιτών και συνοδευόμενο από 300 υπογραφές καθώς και από τις ομόφωνες αποφάσεις των 3 Τοπικών Συμβουλίων Ιτέας, Τριταίας και Κίρρας,  ως κοινή απαίτηση και επίγνωση των αναγκαστικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στον Δήμο.


 Πριν λίγες ημέρες έγινε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας το τελευταίο κρατικό Λιμενικό Ταμείο της χώρας… εκτός από της Φωκίδας.

 Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας είναι πλέον το μοναδικό  στην Ελλάδα που ΔΕΝ έχει γίνει  Δημοτικό.


  Κι αυτό γιατί δήθεν ερίζουν δύο πόλεις για την έδρα του: το Γαλαξίδι και η Ιτέα, όταν ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται θέμα διεκδίκησης.

ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι ο νόμος ορίζει  υποχρεωτικά ΜΟΝΟ ΕΝΑ δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ανά Δήμο και με έδρα στο μεγαλύτερο λιμάνι.  Γιατί στο μεγαλύτερο λιμάνι;
  Είναι απλό: τα κρουαζιερόπλοια και τα εμπορικά καράβια που έρχονται στην Ιτέα δεν μπορούν να πηγαίνουν στο Γαλαξίδι να παίρνουν άδεια άφιξης, αποβίβασης, αναχώρησης, επιβίβασης κλπ. 
 Με άλλα λόγια ακόμη και αν οριστεί η έδρα του Λιμενικού Ταμείου στο Γαλαξίδι ή ακόμη και στην Άμφισσα όπως είχε ακουστεί, σε λίγες ώρες, μέρες,  θα επιστρέψει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στην Ιτέα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ελλιμενισμός και η θαλάσσια διασύνδεση. Υποχρεωτικά θα εφαρμοστεί ο Νόμος,  εξ ανάγκης.



  Άρα το Γαλαξίδι δεν έχει θέμα διαφωνίας. Με τι να διαφωνήσει; Με τη νομοθεσία; Μα η ΔΕ  Γαλαξιδίου δεν θα υποστεί καμία διαφορά στην διαχείριση της θαλάσσιας ζώνης.

  Και αυτό επειδή, αν το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας γίνει Δημοτικό, στην ΔΕ Γαλαξιδίου θα υπάρχει γραφείο μέσα στο δημοτικό κατάστημα που θα εξυπηρετεί τα εκεί ελλιμενιζόμενα σκάφη και ειδικός κωδικός όπου θα κατατίθενται τα εισπραττόμενα χρήματα από τα εκεί καταστήματα. 
 Ο τρόπος διοίκησης της δημοτικής αρχής είναι στην απόλυτη ευχέρειά της.


  Το ίδιο και στην Ιτέα, με την διαφορά ότι θα διαχειρίζεται και θα εξυπηρετεί ο δήμος τις ανάγκες της παραλιακής του ζώνης, χωρίς να υπάρχει η δυαρχία με όλη τη δυσλειτουργία που υφίσταται και μάλιστα σε βάρος δημοτών και επαγγελματιών. Και θα είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα καλώς ή κακώς κείμενα της περιοχής ευθύνης του.


  Τι θα αλλάξει: πρώτα απ όλα θα λειτουργήσει η παράκτια ζώνη του Δήμου Δελφών,  ακόμη και με την υπάρχουσα υποδομή, με συνεργεία, προσωπικό, χρηματοδοτήσεις, προγράμματα, ικανό προϋπολογισμό  προκειμένου να συμμετάσχει στην Λιμενική Πολιτική της χώρας.  


  Ο Δήμος θα μπορέσει να διαχειριστεί ενιαία την περιοχή ευθύνης του.
 Θα προγραμματιστεί προς κάθε κατεύθυνση ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, η εφαρμογή, η προώθηση και η διασύνδεση συνολικά της περιοχής.   
 Θα εξυπηρετηθεί μέσω του Δήμου τόσο η εμπορική όσο και η τουριστική ανάπτυξη. 
 Θα ισχυροποιηθεί αυτοδιοικητικά η ευρύτερη περιοχή.


   Ποιος δεν το θέλει αυτό και επιχειρεί τόσο καιρό να ξεσηκώσει τον κόσμο εκατέρωθεν χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ζήτημα;  
 Ποιος ΔΕΝ επιθυμεί να γίνει δημοτικό το Λιμενικό Ταμείο; 
   Άραγε είναι μόνο ο φόβος του πολιτικού κόστους, η ψηφοθηρία δηλαδή ή και κάτι άλλο περισσότερο και μεγαλύτερο που θέλει να λειτουργούν έτσι τα πράγματα;



 Θα πρέπει λοιπόν, να δικαιολογηθεί η αρνητική ψήφος δημόσια. 


 Απόψε καλούμαστε να επιλέξουμε τι είδους Δήμο θέλουμε και τι είδους Δημοτική αρχή θέλουμε. 


Απόψε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δελφών θα πρέπει να σταθούν απέναντι στο σύνολο των δημοτών και των κατοίκων και να αποφασίσουν για το κοινό καλό… δημόσια, καθαρά με την αποφασιστική ψήφο τους, λογοδοτώντας επώνυμα σε όλο τον κόσμο…





Γεώργιος Δρακάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Απολλώνιο Φως - Καθαρή Λύση




5 σχόλια:

  1. υπάρχει «συγγένεια» μεταξύ της διοίκησης με το βουλευτικό περιβάλλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνεται Πρόεδρος φορέα να υπογράφει επιταγές χωρίς να έχει φορολογική ενημερότητα; Γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχου τα μωρε στενοχωριουνται για τις θεσουλες τους και τους μισθους.. κοματικα γραφεια το χουνε κανει. μουτρα που θα καταστρεψουνε την Ιτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ 2000 ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ .ΟΙ 9.500 ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή