Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ξεκινά το Σεμινάριο Φωτογραφίας στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών...


 Αποτέλεσμα εικόνας για επκεδ

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ- 3η περίοδος 
ΔΕΛΦΟΙ 18-21 Μαΐου 2018 


 
    Την Παρασκευή 18  Μαίου 2018  αρχίζει στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς η 3η Περίοδος του Σεμιναρίου Φωτογραφίας σε συνεργασία με τον  Φωτογραφικό Κύκλο.


   Το θέμα του Σεμιναρίου είναι «Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του».όπου  διδάσκει ο φωτογράφος - συγγραφέας Πλάτων Ριβέλλης.

  Συμμετέχουν 80 άτομα, στα οποία κατά το τετραήμερο του Σεμιναρίου, ο Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία προσεγγίζει τον άνθρωπο.

  Και όπως τονίζει ο φωτογράφος η προσέγγιση γίνεται όχι μέσα στη ροή της ζωής, αλλά ως μεμονωμένη, αυτόνομη απεικόνιση. 
  Είτε πρόκειται για το πρόσωπο, είτε για το σώμα, η φωτογραφία έχει τη δύναμη να μας αποδώσει -συχνά παράλληλα- μια απολύτως ρεαλιστική ανθρώπινη παρουσία, όπως μπορεί να το κάνει ο κινηματογράφος, και μια απεικόνιση στα όρια της εξιδανίκευσης και της εικαστικής μεταμόρφωσης, όπως μπορεί να κάνει η ζωγραφική.


  Μέσα από συζητήσεις και παραδείγματα ο ομιλητής θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, ώστε να αποπειραθούν κατά τις πρωινές ώρες του σεμιναρίου να μεταμορφώσουν σε φωτογραφική απόδοση τη ζωντανή παρουσία ανθρώπων που θα τους εμπιστευθούν το πρόσωπο ή και το σώμα τους για αυτή την καλλιτεχνική εξερεύνηση.

   Στη διάρκεια των απογευματινών συναντήσεων θα κριθούν και θα αναλυθούν οι πρωινές απόπειρες, με παράλληλη επέκταση της κριτικής αυτής και σε παλαιότερες φωτογραφίες των συμμετεχόντων με την ίδια θεματολογία. 

  Απώτερος στόχος, όπως κάθε χρόνο, η δημιουργία μιας ομαδικής έκθεσης, με την επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών τον Οκτώβριο του 2018.

                    Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου