Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ευχαριστήρια, ενωτική επιστολή του νέου Προέδρου ΝΟΔΕ Φωκίδας...


 Φίλες και φίλοι, 

 
  Η διαδικασία των εσωκομματικών της 13ης Μαΐου ήταν η πρώτη νίκη στον αγώνα μας για την πολιτική αλλαγή και την Δημοκρατία. 

    Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη βάση της παράταξης το δικαίωμα να εκλέξει τους εκπροσώπους της σε όλη τη χώρα. Στις εκλογές αυτές με τιμήσατε με την ψήφο σας και με αναδείξατε πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Φωκίδας και ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή σας. 
  Δεν σας κρύβω πως ήδη νοιώθω το βάρος της ευθύνης στις πλάτες μου. 

    Η νίκη μας όμως αυτή είναι η πρώτη σε μια σειρά από μάχες που πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε για να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο.

   
   Πριν από οχτώ περίπου χρόνια, η χώρα μας εισήλθε σε μία ζοφερή περίοδο στην οποία όλοι μας χρειάστηκε να κάνουμε θυσίες. Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού φτωχοποιήθηκε, οι νέοι είδανε τους γονείς και τους παππούδες τους να χάνουν μεγάλο τμήμα των εισοδημάτων τους, εκείνοι με την σειρά τους είδαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να μεταναστεύουν για να μπορέσουν να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Θυσίες που όμως ήταν αναγκαίες καθώς η χώρα είχε ουσιαστικά χρεωκοπήσει και οι σύμμαχοι και εταίροι μας, μας έσωσαν την τελευταία στιγμή επιβάλλοντας όμως σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
  
   Η κατάσταση αυτή οδήγησε του πολίτες της χώρας, τρία χρόνια πριν να παραδώσουν την τύχη τους στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν οδήγησε τη χώρα στον παράδεισο που υποσχέθηκε, αλλά την οδήγησε, εκ νέου στο γκρεμό με αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση σε μισθούς και συντάξεις, τον κεφαλαιακό έλεγχο και τον αφελληνισμό των τραπεζών, νέο κύμα μετανάστευσης νέων Ελλήνων, κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων και, για πρώτη φορά από το καταραμένο ’96, ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας από τις γείτονες χώρες.
   
  Το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι συντήρηση ή πρόοδος. Συντήρηση στην κατάσταση της ακραίας φτώχιας ή ανατροπή της με μια φιλελεύθερη οικονομική πολιτική, ανατροπή της με άνοιγμα των αγορών και νέες άμεσες επενδύσεις. Συντήρηση σε ένα καθεστώς συγκεντρωτισμού της κεντρικής εξουσίας ή πρόοδος προς ένα πλουραλιστικό μοντέλο φιλελεύθερης δημοκρατίας; Συντήρηση σε μια αδύναμη χώρα ή πρόοδος για μία Ελλάδα δυνατή, ισότιμη εταίρο στους διεθνείς οργανισμούς και ρυθμιστή της περιοχής της Μεσογείου; 

  Φίλες και φίλοι

   Το δίλημμά των επόμενων εκλογών είναι Νέα Δημοκρατία ή όλοι οι άλλοι. Γιατί κάθε ψήφος προς όποιον άλλο είναι ψήφος προς τον συντηρητισμό της αριστεράς.

  Αυτή τη μάχη πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί. Στις εκλογές της Κυριακής δεν υπήρξαν ηττημένοι. Νικητές ήταν μόνο η Νέα Δημοκρατία και η Φωκίδα. Τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπατριώτες μας απογοητευμένοι γύρισαν την πλάτη στη παράταξη μας και αυτό να δείχνει να αλλάζει. Εγώ πρώτος δίνω το παράδειγμα και τα αφήνω όλα πίσω. Σας καλώ να κάνετε όλοι το ίδιο. Ο τόπος μας χρειάζεται όλους.

  Ευχαριστώ τα στελέχη και τα μέλη τις Νέας Δημοκρατίας που στήριξαν με τις υπογραφές και τις ψήφους τους την υποψηφιότητά μου.  Ευχαριστώ τους φίλους που με συνόδευσαν στον προεκλογικό μου αγώνα. Συγχαίρω τα νεοεκλεγέντα μέλη των ΝΟΔΕ Φωκίδας, ΔΗΜΤΟ Δελφών και Δωρίδας. Επίσης συγχαίρω τις φίλες και τους φίλους υποψηφίους  που τελικώς δεν εξελέγησαν, για τον καλό αγώνα τους.

   Ας δώσουμε λοιπόν τις επόμενες μάχες όλοι μαζί. Μαζί για την Ελλάδα, μαζί για την Φωκίδα, μαζί για την Νέα Δημοκρατία πάλι πρώτη στο Νομό μας, μαζί για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. 
   Γιατί αξίζουμε περισσότερα.


Σας ευχαριστώ
Δημήτρης Τζήμας
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Φωκίδας 

16 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ποια να αλλάξει ρε φίλε; Ο Αρχηγός του λέει ότι "το Κράτος έχει συνέχεια", για να κόψει τις συντάξεις, αλλά δε μας λέει αν έχει και συνέπεια, για να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις.Υπηρέτες του ίδιου αφέντη είναι όλοι της με ξύλινη γλώσσα, αριστερή η νεοφιλελεύθερη.

      Διαγραφή
    2. δεν ειναι δουλειά ούτε αρμοδιοτητά του να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις. Δουλειά του να πετάξει έξω αυτούς που έκαναν ζημιά, αυτούς που αποφάσιζαν μόνοι τους, αυτούς που γελοιοποίησαν, έβλαψαν και ρεζίλεψαν τη ΝΔ τοπικά.η κατάντια ηταν απερίγραπτη και εμείς στη δωρίδα δω΄σαμε καλά την απάντησή μας.

      Διαγραφή
    3. ας ειναι καλά ο Φουσέκης

      Διαγραφή
  2. εχουν ηδη σκυφτό το κεφαλι, μπραβο σου φιλε Δημητρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εκλογή του νεαρού και παντελώς αγνώστου Τζήμα δείχνει ότι και στη μικρή σοβιετική επαρχία της Φωκίδας κάτι μπορεί να αλλάξει. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η αποστρατεία όσων επί χρόνια φρόντιζαν να κρατάνε μακριά τους ικανούς και να εκλέγουν τους ανίκανους. Αρκεί να ξυπνήσουν οι πολλοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζήμας προσπαθεί να ενώσει και εσυ προσπαθείς να διχάσεις...ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
      Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν....

      Διαγραφή
  4. Απο 3000 μέλη πιο παλια φτασανε τα 700....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. "Το δίλημμά των επόμενων εκλογών είναι Νέα Δημοκρατία ή όλοι οι άλλοι"
    Μην ζητάτε μετα τις εκλογές να συγκυβερνήσετε.
    Θα σταματήσετε τις μειώσεις στις συντάξεις;
    Δεν λέτε ότι το κράτος έχει συνέχεια;
    Το παραμύθι είναι γνωστο "Βρήκαμε καμένη γη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω πάντως βλεπω συρρίκνωση των μελών της ΝΔ στο νομό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΟΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕς ΠΡΟΕΔΡΙΕς .ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ 270 ΑΤΟΜΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΙΛΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν δεν αλλάξουνε τα πράγματα,θα φταέι το παιδί;Οι πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ φταίνε ή αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν;Άλλοι είχανε την εξουσία στα χέρια τους.

      Διαγραφή
    2. Καλά εσυ την συρρίκνωση την βλέπεις μόνο στο νομό μας;

      Διαγραφή
  8. Τέτοια φαγωμάρα για τα κομματικά.... 100 μνημόνια θελουμε οι Έλληνες να γίνουμε άνθρωποι.... τι μπορουν να κάνουν οι τοπικές επιτροπές. Τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Οι τοπικες επιτροπές δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε.Δεν ασκουν εξουσία.

      Διαγραφή
  9. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΓΙΑ. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή