Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Επίσκεψη Κωστοπαναγιώτου στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας...




    Ο Βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΗλίαςΚωστοπαναγιώτου επισκέφτηκε την Δευτέρα14/5/2018 τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και ενημερώθηκε διαδοχικά από τους Διευθυντές κ. Παναγιώτη Καστρίτη και κ. Ιωάννη Αλωνάρηαντίστοιχα, για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της αρμοδιότητας τους, καθώς και για θέματα που αφορούν την έγκριση ολιγομελών τμημάτων, αλλά και την αναμοριοδότηση σχολείων. 

   Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ενημέρωσαν τον Βουλευτή για τη στελέχωση των σχολείων με προσωπικό και επεσήμαναν ότι φέτος τα σχολεία ξεκίνησαν με ελάχιστα κενά και με τα βιβλία στα σχολεία από τον Ιούνιο. 

  Οι όποιες δυσλειτουργίες προέκυψαν, αντιμετωπίσθηκαν στο μεγαλύτερο βαθμό έγκαιρα και αποτελεσματικά. Ιδιαίτερα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση εκτιμάται θετικά η εφαρμογήστη Φωκίδα για πρώτη φορά το σχ. έτος 2017-2018 του προγράμματος «Μάθημα κολύμβησης για την Γ΄και Δ΄ τάξη» που χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συμβάλλει στην απόκτηση κολυμβητικής επάρκειας για τους μικρούς μαθητές.

   Ακολούθησε παρουσίαση των προβλημάτων που υπάρχουν στη σχολική στέγη και στη λειτουργία των σχολείων κατά περιοχή και τονίσθηκε η ανάγκη να υπάρξει σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους. Ο κ. Αλωνάρης επεσήμανε το πρόβλημα που δημιουργείται από τους περιορισμούς που θέτει ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για δημιουργία Ομάδων Προσανατολισμού στο Λύκειο και ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ.

   Ο κ. Κωστοπαναγιώτου συμφώνησε ότι καθώς ο Νομός είναι κυρίως ορεινός αποτελούμενος από απομακρυσμένα σχολείαείναι σχεδόν αδύνατη η μεταφορά μαθητών σε άλλα Λύκεια σε περίπτωση μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων. 
  Ο κ. Κωστοπαναγιώτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη πορεία των σχολείων και ζήτησε να ενημερώνεται για τα όποια προβλήματα τυχόν παρουσιαστούν, ώστε στα πλαίσια των καθηκόντων του, να βοηθήσει όσο μπορεί. 

  Σε αυτό το πνεύμα ενημέρωσε ότι μετά από αίτημά του έχει οριστεί συνάντηση του ίδιου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για να του θέσει τα ειδικά θέματα του Νομού Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου