Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

zougla: Ένταση με τους Ρομά στην Άμφισσα: Προπηλακισμοί, απειλές για κλοπές, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις... ερωτηματικά από αυτοδιοικητικούς για την διαχείριση του θέματος...

* ΣΣ: Από μερίδα αυτοδιοικητικών φορέων της αντιπολίτευσης του Δήμου Δελφών τίθεται προβληματισμός

 - Αληθεύει ότι η δημοτική αρχή απομάκρυνε υπάλληλο που διαχειριζόταν την επικοινωνία με τον καταυλισμό;;

 - Αληθεύει ότι δόθηκαν στους ΡΟΜΑ τρόφιμα πολυκαιρισμένα από τις αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου;  

- Αληθεύει ότι οι 40 χιλιάδες για τους ΡΟΜΑ (που περιλαμβάνουν πολλές δράσεις)  για να διατεθούν πρέπει να γίνει Οικονομική  Επιτροπή και ΔΣ, που δεν έχουν γίνει ακόμη;

 

Άμφισσα: Ένταση με τους Ρομά - Προπηλακισμοί, απειλές για κλοπές, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις



 Μετά τα επεισόδια με την συμπλοκή στον καταυλισμό ΡΟΜΑ όταν αρνήθηκαν να πάρουν τρόφιμα και ζήτησαν τις 40 χιλιάδες του ΥΠΕΣ, το θέμα παίρνει πάλι πανελλαδικές διαστάσεις:

 



 
 Τι αναφέρουν τοπικοί παράγοντες στο zougla.gr:

  Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες που επικοινώνησαν σήμερα Μεγάλη Τρίτη με το zougla.gr, υποβλήθηκαν ήδη μηνύσεις από τον Δήμο Δελφών, ενώ έχουν συλληφθεί κάποια άτομα από τον καταυλισμό.

   Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για κάποιους από τους εγκεφάλους των επεισοδίων, οι οποίοι κρατούνται αυτή τη στιγμή στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία.

 


Χτύπησαν επιχειρηματία της περιοχής 



 Ένα άλλο περιστατικό, το οποίο έγινε γνωστό από τις ίδιες πηγές, είναι ότι σήμερα υποβλήθηκε μήνυση από επιχειρηματία του οποίου η επιχείρηση βρίσκεται στην περιοχή του ΒΙΟ.ΠΑ. και, όπως αναφέρεται, ξυλοκοπήθηκε χθες Μεγάλη Δευτέρα από συγκεκριμένη ομάδα Ρομά στα πλαίσια της έντασης που δημιουργήθηκε.

  Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που έστειλαν στο zougla.gr:

  Καταγγέλλουν άβατο και ελλιπή αστυνόμευση 

  Την ίδια ώρα, όπως προσθέτουν τοπικές πηγές επανέρχεται στο προσκήνιο η ελλιπής αστυνόμευση του συγκεκριμένου καταυλισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Όπως αναφέρουν, οι καταυλισμοί αυτοί αποτελούν άβατο για την αστυνομία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα με κλοπές. 
 
  Χαρακτηριστικό της κατάστασης με τις κλοπές είναι η διάρρηξη που έγινε στις 12 Απριλίου, στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φωκίδας στην Άμφισσα, ακριβώς δίπλα σε έναν από τους καταυλισμούς Ρομά. Οι δράστες, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, παραβίασαν τα γραφεία από την κεραμοσκεπή αφαιρώντας κεραμίδια και εισήλθαν στο κτήριο. 

  Σοβαρό περιστατικό μεταξύ αστυνομίας και πολίτη 

Στο μεταξύ περιστατικό, μεταξύ αστυνομικών και πολιτών διαδραματίστηκε μεταξύ των πολιτών που περιπολούν και των αστυνομικών.
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις κυρίως όσον αφορά τη συμπεριφορά αστυνομικών που προχώρησαν σε σύλληψη πολίτη χωρίς μέτρα προστασίας...

5 σχόλια:

  1. Απαραδεκτο να γραφονται τα παραπανω ερωτηματα οταν ΟΛΗ η κοινωνια αντιμετωπιζει τοσα προβληματα απο τους Ρομα!πρεπει συσσωμη η κοινωνια να σταθει απεναντι τους για να σταματησει αυτη η κατασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ερωτηματα γραφονται επειδη καποιοι τα εθεσαν προφανωσ. και είναι άσχετα με αυτο που λες. εξον και καποιος έχει να κρυψει κατι

      Διαγραφή
    2. Ωραίο το σκεπτικό σου!!!
      Να πάρουμε τα λεφτά αντι για τα τρόφιμα κ να τους δώσουμε τα ξεχασμένα απο την αποθήκη...
      Να γιατί τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα γι'αυτους. Ειναι μεγαλη η μασα.
      Μετα μην αναρωτιεσαι γιατι θα μπουκαρουν στο σπιτι σου κ στο σπιτι μου...

      Διαγραφή
  2. Όπως έχει αποδειχθεί από προηγούμενες συλλήψεις των Γυφτων, δεν πρόκειται να τους κάνουν ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι θεμα αστυνόμευσης αλλά εφαρμογής των νόμων και επιβολής ποινών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή