Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ μεταλλείων: καλούμε την εταιρεία να μην δυναμιτίσει την 5ήμερη εργασία, τις Άγιες ημέρες του Πάσχα...

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ανοίγει ο δρόμος της έκδοσης αδειών για τα έργα στις Σκουριές ...  Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο 

   Συνάδελφοι, 

   Όπως σας περιγράψαμε στην ανακοίνωσή μας στις 1/4/2020 «το Εργοταξιακό Σωματείο μας έχει πλέον διοίκηση μετά από αρκετό καιρό αδράνειας και μετά την μομφή κατά (μελών) της διοίκησης που περιφρόνησε, αψήφησε και καταπάτησε τη θέληση των μελών του Σωματείου όπως αυτή εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση του Καλοκαιριού.

     Αυτή η διοίκηση διορίστηκε από το Πρωτοδικείο Άμφισσας και αποτελείτε από τα εναπομείναντα 4 μέλη του προηγούμενου ΔΣ  και συμπληρώνεται με ακόμη 5 συναδέλφους. Τα αξιώματα στη νέα διοίκηση είναι: Πρόεδρος Κούκος Χρήστος. Γεν. γραμματέας Ποντίκας Γιάννης.                                                                       Αντιπρόεδρος  Αγγελόπουλος Θύμιος. Αναπλ. γ,γ. Λιάπης Σπύρος και ταμίας Πολυζογόπουλος Θοδωρής. Για οποιαδήποτε επικοινωνία μπορείτε να απευθύνεστε στους παραπάνω συναδέλφους αλλά και στους υπόλοιπους  4 που σας αναφέρουμε στην αρχή δηλαδή το Γιώργο Γλυμή, Νίκο Γρίβα, Κώστα Δούσμανη και Λουκά Παπαϊωάννου.
    Στην ίδια ανακοίνωση, ανάμεσα στα άλλα αναφέραμε: Για τους 3 ή 4 μήνες που θα διαρκέσει η θητεία ευελπιστούμε να στήσουμε το Σωματείο στα πόδια του, να επανέλθει η εμπιστοσύνη στη διοίκησή του και κυρίως προς το ίδιο το Σωματείο από όλους μας αλλά και  από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά! Επίσης: Που θα βάλει φραγμό στις σκέψεις της εταιρείας για συνέχιση του προγράμματος που συμφωνήθηκε από τους «συνδικαλιστές» πριν 9 μήνες. Που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο στα επιτελεία της εταιρείας να εφαρμόσουν 7ήμερη εργασία καταργώντας την Κυριακάτικη αργία όπως μας λένε και ξανά λένε.
   Στα πλαίσια αυτά (σε αυτό το πνεύμα) θα κινηθεί το Σωματείο μας προκειμένου να γίνει υπόθεση των μελών του Σωματείου η πορεία του από δω και πέρα μέχρι να πορευθούμε σε εκλογές για την ανάδειξη εκλεγμένης (και όχι διορισμένης) διοίκησης. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τον κάθε συνάδελφο να  συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες του Σωματείου όταν χρειαστεί. Να γραφτούν μέλη όσοι συνάδελφοι κάτω από αγανάκτηση διαφώνησαν με τις επιλογές της προηγούμενης διοίκησης και παραιτήθηκαν – διαγράφηκαν από το Σωματείο. Να γραφτούν και όσοι άλλοι συνάδελφοι έμεναν στο «απ’ έξω» κάνοντας και την κριτική για τα όποια τεκταινόμενα, στραβά ή ορθά του Σωματείου μας.»
 Έτσι αποφασίσαμε και ζητήσαμε συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας από το πρωί – πρωί της Δευτέρας 13/4 με το παρακάτω έγγραφο:
                                                                                                                          Άμφισσα 12/4/2020
ΠΡΟΣ
τη Διοίκηση της εταιρείας ΕΛΜΙΝ - ΒΩΞΙΤΕ

  Εμείς,  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης  μας, όπως αυτό ορίστηκε στις 26/3/2020 δυνάμει της  προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου της Άμφισσας,  ζητάμε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητήσουμε εκκρεμότητες που υπάρχουν  και που πρέπει να  διευθετηθούν ως συνέχεια των συμφωνιών με την προηγούμενη διοίκηση του Σωματείου μας.
   Η όποια συμφωνία υπήρξε, μεταξύ των δύο πλευρών - εταιρείας και διοίκησης του Σωματείου το Καλοκαίρι του ‘19, δεν εξέφραζε την πλειοψηφία των μελών του Σωματείου αλλά και των εργαζομένων στην επιχείρηση. Αυτά βέβαια είναι ζητήματα που θα λυθούν εν καιρώ εντός του Σωματείου, όμως εμείς τα αναφέρουμε, προκειμένου να γίνει  αντιληπτή η  πρόταση μας. Ως εκ τούτου και μέχρι να εκλεγεί η νέα διοίκηση στο Σωματείο μας, ως προϊόν της θέλησης των μελών του και όχι ως προϊόν δικαστικού ορισμού, ζητάμε - προτείνουμε:
   Με το χρονικό πέρας της «διαβούλευσης» στις  15  Απρίλη, να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, τουλάχιστον σε όσους αυτό άλλαξε εξ αιτίας ακριβώς της «διαβούλευσης».
   Μέχρι σήμερα η διεύθυνση δεν μας έχει απαντήσει ενώ μάλιστα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Επιθεώρηση εργασίας) σε απάντηση σε έγγραφο μας, αναφέρουν: «Σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διαβούλευση που είχε πραγματοποιηθεί και για τις οποίες είχε κοινώς συμφωνηθεί να διαρκέσουν μέχρι 15 / 4 / 2020, μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού σημείου, θα πρέπει, με κοινή συμφωνία εργοδότη και σωματείου, να πραγματοποιηθεί νέα διαβούλευση.



 Στο αίτημά μας αυτό η εταιρεία απάντησε το μεσημέρι της 15ης Απρίλη  λέγοντας: α) Ότι η εξαήμερη λειτουργία της εταιρείας δεν είναι αποτέλεσμα της διαβούλευσης αλλά βοήθησε τη συμφωνία σε κάποιους ευνοϊκότερους όρους για τους εργαζόμενους!!!!. Δηλαδή μάλλον θα πρέπει να πούμε και ευχαριστώ που η εταιρεία και η διοίκηση του Σωματείου φρόντισαν για το καλό όλων μας και ας είναι παραπονούμενοι το 80% και βάλε των εργαζομένων για την εξαήμερη λειτουργία. β) Μας λέει επίσης ότι επειδή διακατέχεται από δημοκρατικές ευαισθησίες γι αυτό αποφασίζει και διατάσει (βάσει του διευθυντικού δικαιώματος) τη συνέχιση της 6ήμερης και «ας λέτε εσείς τα δικά σας». γ) Επεμβαίνει στη λειτουργία του ΔΣ του Σωματείου μας μιας και 1) μας ορίζει ως άλλος δικαστής το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να συζητάει αυτή η διοίκηση ως να μην είναι θέμα πρώτιστο για τους εργαζόμενους η 6ήμετρη λειτουργία. 2) μας βάζει «πόστα» γιατί στείλαμε το χαρτί για τη συνάντηση τη Δευτέρα (πρωί - πρωί) και όχι νωρίτερα.
    
  Εμείς παρ’ όλα αυτά δίνουμε χρονικό περιθώριο μέχρι τις 27/4  που θα ξεκινήσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ώστε να προβεί η εταιρεία στην επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος και σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου.  

  Μέχρι τότε εμείς θα κινηθούμε με βάση την ανάγκη για να επικρατήσει το δίκιο προσφεύγοντας όπου δει και κυρίως δημοσιοποιώντας «τις δημοκρατικές ευαισθησίες» της εταιρείας που ζήτησε και πήρε το πράσινο φώς από τις τότε πολιτικές και πολιτειακές αρχές (Δήμο Δελφών, αντιπεριφέρεια, βουλευτή αλλά και πρώην βουλευτές, υπουργείο εργασίας) προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Θα καταμερίσουμε μάλιστα και τις όποιες ευθύνες όπου πρέπει. 

  Καλούμε δε τη Διεύθυνση να μην προβεί, αυτές τις μέρες, σε κανένα μέτρο που θα δυναμιτίσει τις όποιες προσπάθειες κάνουμε προκειμένου να ευοδωθεί η επιθυμία όλων των συναδέλφων για 5ήμερη εργασία 40 ωρών Δευτέρα ως Παρασκευή.
    
Για όλα όσα θα επακολουθήσουν, το ΔΣ θα σας ενημερώνει τακτικά με ανακοινώσεις και αν και όποτε χρειαστεί και με Γενική Συνέλευση................... Μέχρι τότε εμείς σας ευχόμαστε
Χ ρ ό ν ι α   π ο λ λ ά
Υγεία και ευτυχία σε όλους τους συνάδελφους και τις οικογένειές τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου