Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Παναγιωτόπουλος: ο Ταγκαλής δεν κάνει ούτε απολύμανση! Είναι αξιοπρόσεκτη εξαίρεση στην χώρα, «κλωσσάει» τις 80 χιλ. για την πανδημία και κάνει επικίνδυνο θέατρο παραλόγου το νέο χώρο καταυλισμού ΡΟΜΑ…

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
   Στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες καταθέτουμε ως παράταξη συγκεκριμένες προτάσεις για λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο.



Όλοι οι Δήμοι της χώρας κάνουν τον τελευταίο μήνα παντού απολυμάνσεις, λαμβάνουν συγκεκριμένα αυξημένα μέτρα για τους εργαζομένους και τους δημότες τους (επαγγελματίες, επιχειρήσεις κ.λπ.), ενισχύουν τα νοσοκομεία τους και τα κέντρα υγείας, ενισχύουν την τηλε-εκπαίδευση κ.α.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Δήμος μας δεν έχει πράξει τίποτα επί της ουσίας, εκτός από όσα υποχρεωτικά μας έχει επιβάλει πολύ ορθά το κεντρικό κράτος (λ.χ. ενίσχυση της «Βοήθειας στο Σπίτι»). Ούτε μία σχετική ανάθεση υπηρεσίας ή προμήθειας δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα (βλ. ΔΙΑΥΓΕΙΑ Δήμου Δελφών).

Ακόμη και τα λεφτά που μας στείλανε ειδικά για τον κορωνοϊό (80.000 ευρώ) «τα κλωσάμε» επί εβδομάδες, όταν όλοι δίνουν λύσεις μέσα σε μερικές ώρες.

Αυτό μας καθιστά μια αξιοπρόσεκτη εξαίρεση από τη γενική εγρήγορση της χώρας, που είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (01ης.04.2020) η δημοτική αρχή, κόντρα στις συγκεκριμένες υπεύθυνες προτάσεις άλλων παρατάξεων, έφερε την τελευταία στιγμή ένα (ακόμη) ανούσιο ψήφισμα, που δεν γνωρίζουμε καν σε ποιον απευθύνεται.

Σήμερα όμως (στην πραγματικότητα χθες…) είναι η ώρα για συγκεκριμένα μέτρα σε τοπικό επίπεδο και όχι για ευχολόγια ή ξόρκια.

Την ίδια ώρα παρακολουθούμε δυσάρεστες εξελίξεις και στο θέμα των Ρομά, καθώς ο Δήμαρχος διαψεύδει τον εαυτό του, ενώ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι θα βρει άλλον χώρο για την τοποθέτηση του καταυλισμού από αυτόν που έχει εγκρίνει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άμφισσας (με δική του εισήγηση τότε ως αντιδημάρχου) και εν συνεχεία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Επί δύο σχεδόν χρόνια παρακολουθούμε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που σήμερα βέβαια γεννά και νέους μεγάλους κινδύνους (ειδικά υπό τις συνθήκες της πανδημίας).


Επιτέλους ας αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Ταγκαλής. Από το 2018 με αλλεπάλληλες (εμπρηστικές πολλές φορές) τοποθετήσεις του υπόσχεται έναν διαφορετικό χώρο για τους Ρομά. Με αυτή την ανεύθυνη ρητορική του καθόρισε πολλές εξελίξεις στην Άμφισσα.

Έχει όμως πλέον εκλεγεί δήμαρχος εδώ και 10 μήνες. Ας απαντήσει επιτέλους ξεκάθαρα: Ποιος είναι αυτός ο νέος χώρος; Τι ενέργειες έχει κάνει για να τον εξασφαλίσει και να τον αδειοδοτήσει; Ποιο είναι το σχέδιό του, τέλος πάντων;

--------------------------------------------------------------------------------------

Άμφισσα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της

 «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

Παναγιωτόπουλος Θανάσης

Αγγελόπουλος Άρης

Αναγνωστάκου Σοφία

Αναγνωστόπουλος Λουκάς

Ανδρεοπούλου Μαίρη

Κυριακίδης Αλέξανδρος

Κώνστα Κρυσταλλία

Μίχος Νεκτάριος

Ραβάνης Δημήτρης

Τσονάκας Θανάσης

Και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής παράταξης

2 σχόλια:

  1. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι απόψεις των κυβερνώντων αλλάζουν ανάλογα με τη θέση τους. Δηλαδή αν βρίσκονται στο προσκήνιο ως πχ Δήμαρχοι ή ως αντιπολίτευση. Πραγματικά δεν ξέρω πως γίνεται το ίδιο πρόσωπο να αλλάζει γνώμη ανάλογα με τη θέση του. Λυπάμαι που δεν έχετε μια κοινή πορεία για το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΙΝΉ ΠΟΡΕΊΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή