Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση βάζει σε καραντίνα τα εργασιακά δικαιώματα!... Να ληφθούν μέτρα ανακούφισης του λαού…

   
Ο λαός να βγει όρθιος και δυνατός προστατεύοντας τα δικαιώματά του

«Αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ο λαός μας να βγει όρθιος και δυνατός από αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία


Όρθιος και δυνατός προστατεύοντας τη ζωή του, τη ζωή των παιδιών του.
Όρθιος και δυνατός και μέσα στους τόπους δουλειάς, προστατεύοντας τα δικαιώματά του.
Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας, για να μείνουμε δυνατοί, δεν μένουμε όμως σιωπηλοί. Κι ακριβώς επειδή δεν μένουμε σιωπηλοί κι απ' αυτό το βήμα της Βουλής σάς λέμε ότι ιδιαίτερα τώρα, που, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, βάζετε σε καραντίνα τα εργασιακά δικαιώματα ακόμα κι αυτό της συνδικαλιστικής δράσης -έχει σήμερα μια επώνυμη καταγγελία ο "Ριζοσπάστης" για συγκεκριμένη επιχείρηση- μόνο και μόνο για να στηρίξετε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Μιλάτε για δήθεν προστασία των θέσεων εργασίας, χωρίς να ακυρώνετε πρακτικά τις πάνω από 100.000 απολύσεις του μήνα Μάρτη.
Την ίδια στιγμή που συμβαίνει αυτό μάλιστα, δίνετε νέα εργαλεία προς τη μεγάλη εργοδοσία για να ποδοπατήσει όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε απομείνει και να απαλλαγεί από χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Ακόμα και το δώρο του Πάσχα, που είναι δεδουλευμένα των εργαζομένων και που υποχρεούται να καταβάλει η εργοδοσία, θα καλύψετε κατά πολύ μεγάλο μέρος με κρατικό χρήμα. Κρατικό χρήμα που και αυτό είναι χρήματα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Μία είναι η λύση αυτή τη στιγμή. Να παγώσουν όλα τα αντεργατικά σχέδια αμέσως. Να παγώσουν, για παράδειγμα, τα σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ, για άλλες σχετικές επιχειρήσεις. Να στηριχτεί η ΛΑΡΚΟ αυτή τη στιγμή.
Να μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε καμία μείωση προσωπικού, σε καμία μείωση μισθών. Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στις επιχειρήσεις.
Συνεχίζετε την κοροϊδία για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους και χιλιάδες επιστήμονες με μπλοκάκι…
Καθώς αρκετές κατηγορίες αυτών δεν εντάσσονται άμεσα, για το δίμηνο Μάρτη - Απρίλη, στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ…
Ενώ, ταυτόχρονα, δεν προβλέπονται μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, όπως η ένταξη στο αφορολόγητο, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η απαλλαγή από τις ατομικές εισφορές ασφάλισης για το επόμενο τετράμηνο.
Εξακολουθείτε να μην παίρνετε στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά στρώματα, όπως η μείωση τιμολογίων του ρεύματος, του νερού, η αναστολή αποπληρωμής δανείων προς τις τράπεζες, που πρέπει να ισχύσει για όλους και όχι μόνο για τους λεγόμενους συνεπείς δανειολήπτες.
Σε καραντίνα, όμως, επιδιώκετε να βάλετε και την ενημέρωση, στο όνομα της ατομικής ευθύνης, φιμώνοντας κάθε διαφορετική φωνή που αναδεικνύει την αλήθεια και μάχεται για τα οξυμένα προβλήματα, είτε αυτή αφορά πολιτικά κόμματα, όπως το ΚΚΕ, είτε τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους που αναδεικνύουν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέτρα και μέσα προστασίας.
Η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται όταν συμβαδίζει με τη συλλογική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου