Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Το "Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο" Σωματείο στέκεται εν μέσω υγειονομικοοικονομικής κρίσης και πάλι στα πόδια του... "με Διοίκηση από εμάς για εμάς, μακριά από τα ΘΕΛΩ της εταιρείας και των ανθρώπων της"...


 Στοά ανθρακωρυχείου κατέρρευσε στην Κίνα, παγιδεύοντας στα έγκατα ...

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο 

   Το Εργοταξιακό Σωματείο μας έχει πλέον διοίκηση μετά από αρκετό καιρό αδράνειας και μετά την μομφή κατά (μελών) της διοίκησης που περιφρόνησε, αψήφησε και καταπάτησε τη θέληση των μελών του Σωματείου όπως αυτή εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση του Καλοκαιριού.

     Αυτή η διοίκηση διορίστηκε από το Πρωτοδικείο Άμφισσας και αποτελείτε από τα εναπομείναντα μέλη του προηγούμενου ΔΣ. Δηλαδή το Χρήστο Κούκο αντιπρόεδρο, το Θύμιο Αγγελόπουλο γεν. γραμματέα, το Σπύρο Λιάπη και το Θοδωρή Πολυζογόπουλο. Ακόμη συμπληρώνεται και με τους Γιάννη Ποντίκα, Γιώργο Γλυμή, Νίκο Γρίβα, Κώστα Δούσμανη και Λουκά Παπαϊωάννου.
    Για τους 3 ή 4 μήνες που θα διαρκέσει η θητεία ευελπιστούμε να στήσουμε το Σωματείο στα πόδια του, να επανέλθει η εμπιστοσύνη στη διοίκησή του και κυρίως προς το ίδιο το Σωματείο από όλους μας αλλά και  από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά!

  Το Σωματείο είμαστε όλοι εμείς.  

  Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως κλάδου, ειδικότητας, μισθών. Που θέλουμε αξιοπρέπεια στη δουλειά μας και στη ζωή μας. Που θέλουμε η διοίκηση του Σωματείου να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει. Που να σέβεται το καταστατικό και τις αποφάσεις των ΓΣ. Θέλουμε Διοίκηση από εμάς για εμάς, μακριά από τα ΘΕΛΩ της εταιρείας και των ανθρώπων της.
  
   Που να αφουγκράζεται τα δικά μας ΘΕΛΩ και να πράττει ανάλογα. Που να παλεύει, μαζί με εμάς, με σεβασμό στην οικογενειακή μας ζωή, για ανθρώπινα ωράρια, με πενθήμερο, 8ωρο (Δευτέρα ως Παρασκευή),  ικανοποιητικούς μισθούς και με ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Που θα βάλει φραγμό στις σκέψεις της εταιρείας για συνέχιση του προγράμματος που συμφωνήθηκε από τους «συνδικαλιστές» πριν 9 μήνες. Που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο στα επιτελεία της εταιρείας να εφαρμόσουν 7ήμερη εργασία καταργώντας την Κυριακάτικη αργία όπως μας λένε και ξανά λένε.
    
 Στα πλαίσια αυτά (σε αυτό το πνεύμα) θα κινηθεί το Σωματείο μας προκειμένου να γίνει υπόθεση των μελών του Σωματείου η πορεία του από δω και πέρα μέχρι να πορευθούμε σε εκλογές για την ανάδειξη εκλεγμένης (και όχι διορισμένης) διοίκησης. 

 Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τον κάθε συνάδελφο να  συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες του Σωματείου όταν χρειαστεί. Να γραφτούν μέλη όσοι συνάδελφοι κάτω από αγανάκτηση διαφώνησαν με τις επιλογές της προηγούμενης διοίκησης και παραιτήθηκαν – διαγράφηκαν από το Σωματείο. Να γραφτούν και όσοι άλλοι συνάδελφοι έμεναν στο «απ’ έξω» κάνοντας και την κρητική για τα όποια τεκταινόμενα, στραβά ή ορθά του Σωματείου μας. 
   Εμείς είμαστε ανοιχτοί στην όποια καλοπροαίρετη τακτική προκειμένου να βελτιώσουμε τη δράση μας. Η παραίτηση είναι αυτή  που θα οδηγήσει σε άγνωστα μονοπάτια το Σωματείο αλλά και το συνδικαλισμό γενικά. 
 Και στις μέρες που ζούμε  με την υγειονομική κρίση που εξελίσσεται και σε οικονομική κρίση, η εμπειρία μας διδάσκει πως με πρόσχημα αυτή την κρίση θα έρθουν μέτρα σε βάρος μας.
  Μέτρα που θα μείνουν και για τη μετά κρίση εποχή. Ήδη με συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ανατρέπονται μια σειρά εργασιακών σχέσεων όπως τις ξέραμε. Με αυτές τις πράξεις προστίθενται νέα εργαλεία στους εργοδότες «να βγάλουν απ’ τη μύγα ξύγκι» τσακίζοντας τη ζωή μας, τη ζωή των εργαζομένων.

  … Και γι αυτούς τους λόγους χρειάζεται η συσπείρωση όλων μας στο Σωματείο και η συνεχής εγρήγορση της διοίκησης σε συγχρονισμό με το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων αλλά και τα άλλα εργατικά Σωματεία της περιοχής (και όχι μόνο) για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

    Τα αξιώματα στη νέα διοίκηση είναι: 

Πρόεδρος Κούκος Χρήστος.
Αντιπρόεδρος  Αγγελόπουλος Θύμιος 
Γεν. Γραμματέας Ποντίκας Γιάννης 
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας  Λιάπης Σπύρος
Ταμίας Πολυζογόπουλος Θοδωρής

 Για οποιαδήποτε επικοινωνία μπορείτε να απευθύνεστε στους παραπάνω συναδέλφους αλλά και στους υπόλοιπους  4 που σας αναφέρουμε στην αρχή.   


                                  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου