Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Μήνυμα δημάρχου Δελφών για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων...με σημαιοστολισμό και κωδωνοκρουσίες ο εορτασμός…

Μήνυμα Δημάρχου Δελφών για την 10.04.2020, 
επέτειο της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων 
24η Μαρτίου 1821:

 ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Εορτασμός απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων...

24η Μαρτίου 1821:Ο Πανουργιάς και ο Σαλώνων Ησαΐας κήρυξαν την επανάσταση στη Ρούμελη. Τα ξημερώματα της 27ης Μαρτίου άρχισε η πολιορκία των Σαλώνων από τον Πανουργιά, τον Γκούρα με σώμα Γαλαξιδιωτών, τον Παπαντριά από την Κουκουβίστα και τον Μανίκα. Οι Τούρκοι κλείστηκαν στο κάστρο κι αμέσως άρχισε η πολιορκία του, που διήρκεσε 13 ημέρες. Αφού ο Πανουργιάς και οι άνδρες του απέκλεισαν τους Τούρκους από τη θέση Πηγάδια, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τους κάλεσαν να παραδοθούν. 

10 Απριλίου 1821:Ανήμερα του Πάσχα, οι έγκλειστοι Τούρκοι άνοιξαν τις πύλες του Κάστρου των Σαλώνων και πρώτο αυτό, απ’ όλα τα φρούρια του ελλαδικού χώρου, περιήλθε ελεύθερο στα χέρια των Ελλήνων.


Η φετινή συγκυρία δε μας επιτρέπει να τιμήσουμε την επέτειο της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, όπως το συνηθίζουμε κι όπως αξίζει. Θα περιοριστούμε σε  σημαιοστολισμό της πόλης, των δημοσίων καταστημάτων και των οικιών, φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων και κωδωνοκρουσίες, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και θα αναλογιστούμε τα ανδραγαθήματα των ηρώων, ελευθερωτών προγόνων μας.

Εύχομαι στις Σαλωνίτισσες, τους Σαλωνίτες και σε όλους τους Δημότες του Δήμου μας, χρόνια πολλά με υγεία και του χρόνου, που οι παρούσες δυσκολίες θα έχουν παρέλθει, να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια.
                               



Ο Δήμαρχος Δελφών



Παναγιώτης Αγ. Ταγκαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου