Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Το σεμνό μήνυμα του υποψηφίου βουλευτή Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας, Dr Πάνου Ευσταθίου...




Αγαπητοί φίλοι






Οι εποχές αλλάζουν, η Φωκίδα μας πρέπει να κινηθεί σε νέους δρόμους ,με νέες δράσεις και νέες ιδέες .Οι δυνατότητες ανάπτυξης πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να αυξηθούν.

Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών δυνατοτήτων στην περιοχή μας, πρέπει να προσδώσει σε όλους τους τομείς, τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα για τις νέες γενιές.

 Προβλήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία μας τη Φωκίδα μας όπως παραδείγματος χάριν, η υγεία, η οργάνωση της σε όλες τις διαστάσεις της,  την θεραπεία, την προαγωγή και πρόληψη θα πρέπει επιτέλους να λυθούν.

Προς αυτή η την κατεύθυνση,  θα πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να βρούμε και να απαιτήσουμε,τις λύσεις από το Κεντρικό Κράτος .



Μία Νέα εποχή Γεννιέται ….



….. όλοι μαζί για τη νέα Φωκίδα.






 Δρ. Πάνος Α. Ευσταθίου 



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

   Παναγιώτης Ανδρέου Ευσταθίου Ορθοπαιδικός-Χειρούργος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών τ. Διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής και Τραυματολογίας (2016 ) Πρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας Advisor-Expertof WHO, Emergency Operation Centers. (EOCs-NET)

  Γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Δωρίδος , Νομού Φωκίδος. Αποφοίτησε από το 13ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και το 1971 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, και στην Στρατιωτική Ιατρική Σχόλη, στο Ιατρικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης .


• 1982 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών 

• 1985 έλαβε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας . 

• 1986 έως το 1988 διατέλεσε επιμελητής στις Ορθοπαιδικές κλινικές του 401 ΓΣΝΑ. Έχει λάβει την υποτροφία της COCOMAC το 1986 για νεαρούς Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

• 1987 εκπαιδεύτηκε στον Ελβετικό Στράτο και τον Διεθνή Ερυθρό Σταύροσε θέματα διαχειρίσεων ¨Συνθηκών Γενεύης¨ και αντιμετωπίσεις μαζικών απωλειών Υγείας . 

• 1989-1990 μετά από την λήψη υποτροφίας, έλαβε την εξειδίκευση Χειρούργου Σπονδυλικής Στήλης στο μεταπτυχιακό τμήμα του NewYork University, Orthopaedic Dept (HospitalforjointDiseases) στις ΗΠΑ. 

• 1991-2001 αναλαμβάνει την οργάνωση της Επειγούσης Ιατρικής σε όλο το Υγειονομικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατιωτικά Νοσοκομεία) ως Εθνικός Εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ (EmergencyMedicine).Την ίδια περίοδο είναι εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Διεθνή Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής (ICΜM). 

• 1993-2003 (δεκαετία) διετέλεσε Διευθυντής της Β Ορθοπαιδικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ . Έχει λάβει δύο 1α Βραβεία για την καλύτερη ερευνητική εργασία στο 11ο και 18ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων. 

• 1992-1995 αναλαμβάνει να οργανώσει δίκτυο των Ιατρικών Υπηρεσιών στις Βαλκανικές Χώρες στα πλαίσια των Ενόπλων Δυνάμεων. 

• 1995 Συμμετέχει ως  Εθνικός εκπρόσωπος,  στην ίδρυση της Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ΒMMC) η οποία συντονίζει δράσεις Υγειονομικής μορφής (Λειτουργία Νοσοκομείων – Ανταλλαγή εμπειριών κ.α. στην Βαλκανική χερσόνησο ) και ανέλαβε πρόεδρος αυτής το 1998 (επίτιμος πρόεδρος ΒMMC από το 2001). 

• 1996-2001 διετέλεσε Καθηγητής της Περιγραφικής Ανατομικής στην Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. 

• 2003- 2007 διετέλεσε Καθηγητής των ΤΕΙ Αθηνών στο μάθημα Α Βοηθειών. 

• 2000-2002 εξελέγει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής και Ορθοπαιδικής . 

• 1998-2003 αναλαμβάνει την οργάνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών στις περιοχές:
• Αλβανίας (Ίδρυση Νοσοκομείου Αργυροκάστρου – εκπαίδευση Αλβανών Ιατρών στο Στρατιωτικό Νοσοκομείων Τιράνων και στο Νοσοκομείων Μαρία Τερέζα με προσωπική παραμονή και διδασκαλία στο Ισμπέρις – Τίρανα) 
• Κοσσόβου (ίδρυση Μονάδος Υγειονομικής στην Πρίστινα 34/ΤΥΓ Ουράσεβιτς – Καμένα- Γκλάβα ). 
• Συνεργάζεται με τις Ε.Δ. Ρουμανίας, Τουρκίας , Βουλγαρίας για την ανταλλαγή εμπειριών στην λειτουργία Νοσοκομείων κυρίως στις πόλεις Σόφια , Βουκουρέστι και Κωνσταντινούπολη. 


2001 Εκπαιδεύεται στη Ακαδημία του ΝΑΤΟ στο ανώτατο τμήμα του NBCDEFENCEPOLICYστο ΟμπερΑμεργκάουτης Γερμανίας


• 2001 συμμετέχει στην οργάνωση του επιχειρησιακού σχεδίου για την ασφάλεια της Υγείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 . 


• 2002 ιδρύει την Ολυμπιακή Υγειονομική Μονάδα (μέγεθος Ταξιαρχίας) και αναλαμβάνει διοικητής ευδοκίμωςτερμάτισας την σταδιοδρομία του στις Ε.Δ. ως Ταξίαρχος(ΥΙ). 



• 2004 διορίζεται Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού του ΕΣΥ και συγχρόνως τοποθετείται ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας (ΣΟΤΥ) με αρμοδιότητες την Υγειονομική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και τον συντονισμό των Ολυμπιακών Νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα . 

• Τον Οκτώβριο του 2004 διορίζεται Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) στο Δ.Σ και έως 2015 είναι μέλος αυτού . 

• Από το 2004 έως 09/2010 εθνικός εκπρόσωπος του ΥΥΚΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην HealthSecurityCommittee και ιδρυτής του επικοινωνιακού τμήματος (communicators) εκπαιδευθείς ως MediaExpert σε θέματα Υγείας στηνDEMA     –Δανίας

 
2005 Τον Οκτώβριο του 2005 ορίστηκε μέλος της Ελληνικής εκπροσώπησης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου (2008).


• Τον Σεπτέμβριο του 2005 ορίζεται Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής για τηνΠανδημίαΓρίπης. 

• 2005 έως 09/2010 τοποθετείται Διοικητής του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) με αρμοδιότητες στην διοίκηση όλων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ,και
Πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ.. Ίδρυσε το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) του ΕΚΕΠΥ στο Μαρούσι Κηφισίας, 29 και διάσυνδεσε αυτό με την MIC την Ε.Ε (SANTE -C3,ERCC/ECHO),τον WHO το ECDC και το ΝΑΤΟ όπως και άλλες παγκόσμιες υπηρεσίες υγείας με υλοποίηση 80 επιχειρήσεων υγείας επιτυχώς.


• 2004-2006 Ως κύριος συντάκτης έχει εκπονήσει τα Εθνικά Επιχειρησιακά σχέδια :


Φιλοκτήτης (Βιοτρομοκρατία)
Περσέας (Έκτακτες καταστάσεις στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ)
Άρτεμις (Αντιμετώπιση Πανδημίας Γρίπης)
Σώστρατος (Αντισεισμική Προστασία Νοσοκομείων)


• 2007 διορίζεται Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων και ιδρύει τον Οργανισμό Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων (ΟΑΚΠ) του οποίου διετέλεσε και Πρόεδρος.



Συνέταξε δε τα παρακάτω Επιχειρησιακά Σχέδια του Δήμου Αθηναίων:

Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΚΑΛΛΙΡΟΗ» για την αντιμετώπιση των πλημυρών.

Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΦΑΕΘΩΝ» » για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» για την εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων.

Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» » για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.




• 2009 αναλαμβάνει την Δ/νση των Ιατρικών Υπηρεσιών της Οργανωτικής Επιτροπής των SpecialOlympics «Αθήνα 2011».


• 2009 εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης
• 2010 ορίζεται Επιστημονικός Σύμβουλος InstituteofRiskManagementinPublicHealth.



• 2011 διορίζεται από την InternationalCopperAssociationΕπιστημονικός Σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού. Έωςσήμεραέχεισυγγράψει και δημοσιεύσει,μαζί με την ΕπιστημονικήΟμάδα,πάνω 70 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει εξ(6) Βραβεία για το έργοτου επάνω στις εφαρμογές του αντιμικροβιακούχαλκού.



•2011-2012  εκλέγεται  Γενικός Γραμματέας του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών.


•2012-2015Ορίστηκε εκ νέου Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) του Υπουργείου Υγείαςκαι εθνικός εκπρόσωπος του ΥΥΚΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην Health Security Committee με απόφαση του Υπουργού Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2012.



2013 Ορίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών Εθνικός εκπρόσωπος στην BlackSeaEconomicalCooperation(BSEC) -Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).Μετά απόεισήγηση του, τον Σεπτέμβριο 2014 τα κράτημελήομόφωνααποφασίζουν την ίδρυση διαδικτυακού τόπου(cloud) για την ενημέρωση πάνω σε θέματα εκτάκτων καταστάσεων στον Τομέα Υγείας(Emergency and PreparednessResponseNetwork)με Έδρα το ΕΚΕΠΥ της Ελλάδος.



2013 Eκλέγεται Αντιπρόεδρος  της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).(Πρόεδρος 2016)



2014 έως σήμερα  Επιλέγεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μετά από διεθνή πρόσκληση ,ως ένας από τους τέσσερεις εκτιμητές(t.Advisor-Expert) για την οργάνωση των EmergencyOperationCenters.(EOCs-NET).του Π.Ο.Υ.



2014ΕκπροσωπείτηνΕλλάδαωςExpertστοSeniorMeetingofΕxperts-

(ECHO/ERCC) της ΕΕ και αναπτύσσει τον εθνικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.



2015-2019 εκλέγεται Πρόεδρος  της Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας



2016  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ)

2016-2019 Μέλοςτου   Advisory Board and Ethics Advisory Board  του Project TOXI-TriageτηςΕυρωπαϊκήςΈνωσης .

2018-2019 αναλαμβάνει την δημιουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ της Αφρικής με εντολή του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας στην Juba του SouthSudan

2019 συμμετέχει στους Παγκόσμιους Αγώνες Των Special Olympics στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως ιατρός της Εθνικής Ελληνικής Αποστολήςκαι μέλος της Υγειονομικής επιτροπής των αγώνων.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σπονδυλικής Στήλης, της Αμερικανικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Ορθοπαιδικών, μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών ,της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αρθροσκοπήσεων Γόνατος και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε Ελληνικά και Ξένα περιοδικά και επίσης έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε Ορθοπαιδικές Εκδόσεις.

Έχειεκδώσειτο
:

1.            Mass gatherings and public health: the experience of the Athens 2004 Olympic Games / edited by Agis D. Tsouros and Panos A. Efstathiou World Health Organization, Regional Office for Europe, 2007.

2.            Medical Services from Planning to Operation-Special Olympics World Summer GamesATHENS 2011

EditedbyPanosA. Εfstathiou

Έχει οργανώσει Πανελλήνια, Βαλκανικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοπαιδικής ειδικότητας καθώς και αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας-πολεμικών τραυμάτων.



2019 Eίναι μέλος του Tομέα Υγείας (υπεύθυνος της γραμματείας Δημόσιας Υγείας) της Νέας Δημοκρατίας και  και μέλος της επιτροπής υγείας της ΝΟΔΕ,Νέας Δημοκρατίας του Nομού Φωκίδος

Για τα ανωτέρω και για την γενικότερη πρόσφορά του στον Τομέα Υγείας τιμήθηκε το 2006 με την ανώτερη διάκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) «Χρυσός Σταυρός μετά στεφάνης Δάφνου»



Είναι παντρεμένος με την Σοφία Καραϊσκου και έχει δύο παιδιάτην Ελίνα Ευσταθίου Φυσικοθεραπεύτρια  TEI Αθηνών και τον Ανδρέα Ευσταθίου ειδικευόμενο Ορθοπαιδικό Χειρουργό Ιατρό.





 






Άτρης  17 Αμαρούσιο,Τ.Κ.15125

Τηλ.2108056566 fax:2108056568 κιν.694430247                                           email :panosefstathiou@usa.net


8 σχόλια:

  1. Με το δεξί γιατρέ.Η Φωκίδα αρκετά υπεφερε απ το κομματικό κατεστημενο.Εχει μια μοναδική ευκαιρια τωρα.Ας μη την χασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δαγκωτο στον Μπουγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή είναι πολλά που πρέπει να γράψω θα τα γράψω τμηματικά.
    Αγαπητέ κ. Ευσταθίου
    Το βιογραφικό σας τόσο " τρανό" και εσείς τόσο σεμνός !!! Επειδή όμως ο πληθυσμός της Φωκίδας θα πρέπει να μάθει και λεπτομέρειας ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για το τι έχετε πετύχει στην αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Οργανισμό Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων (Ο.Α.Κ.Π.) του Δήμου Αθηναίων , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΣΕΙΣ ΙΔΡΥΣΑΤΕ ( και αυτό επειδή διαβάζω ότι θέλουν δοκιμασμένο !!)ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το παρακάτω κείμενο το οποίο είναι από τα Αρχεία του Ο.Α.Κ.Π. που δόθηκαν στον Δήμαρχο ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΙΤΟΥΝΤΑΙ και ήταν ένας μικρός απολογισμός .Για κάθε Σχέδιο που φτιάξατε και τα οποία ονοματίζετε στο άρθρο σας, υπάρχουν και λεπτομέρειες για το τι είναι και που εφαρμόστηκε. Σήμερα θα συμπληρώσω, στο τότε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ κείμενο που είναι το παρακάτω , ότι ευτυχώς, μέσα στη θλιβερή καταστροφή στο Μάτι, η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα εφάρμοσε το Σχέδιο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» και ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ εγκαίρως. Το είπαν στις ειδήσεις, το έγραψαν και οι εφημερίδες.
    Θα χαρώ να μπείτε στη Βουλή, εγώ δεν περιμένω τίποτα από εσάς κόσμος της Φωκίδας θα κερδίσει( πιστεύω να καταλάβει την αξία σας),αλλά σας έχω σαν πρότυπο εργατικότητας, ήθους, σεμνότητας, ικανότητας.
    Ο τότε εργαζόμενος στον Ο.Α.Κ.Π. Καρζής Ηλίας


    ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ (ΟΑΚΠ)
    ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007)


    Ο Δήμαρχος της Αθήνας, ανακοίνωσε τον Απρίλιο 2007 την έναρξη δράσης του Οργανισμού Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων (ΟΑΚΠ). Συνεπής με το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», ο κος Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε σε λειτουργία, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Οργανισμό που σχεδιάστηκε για να μειώσει τα καθημερινά προβλήματα των Αθηναίων.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννέα μήνες μετά, ο ΟΑΚΠ κινήθηκε με επιτυχία σε τρεις βασικούς άξονες:

    1. Την οργανική επάρκειά του και την αφομοίωση της υψηλής τεχνολογίας στην υπηρεσία του πολίτη, ως ένας πρότυπος Οργανισμός που εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους διαχείρισης μεγαλουπόλεων.

    2. Την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των Αθηναίων, μέσω του συντονισμού των Δημοτικών Υπηρεσιών και της παρακολούθησης των αιτημάτων κάθε πολίτη.

    3. Τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων επιχειρησιακών σχεδίων πολιτικής προστασίας για οργανωμένη αντίδραση των Δημοτικών Υπηρεσιών σε περίπτωση πυρκαγιών, πλημμυρών, καύσωνα και παγετώνα.


    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

    Προκειμένου ο ΟΑΚΠ να μπορέσει να εκτελέσει το έργο του, έπρεπε πρώτον να ανοίξει μερικές από τις προκαθορισμένες ‘πύλες εισόδου αιτημάτων’, τόσες ώστε ο αριθμός των εισαχθέντων αιτημάτων να μη δημιουργήσει πρόβλημα και δεύτερον να δημιουργήσει σε όλες τις Δημοτικές Υπηρεσίες και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Γραφεία ΟΑΚΠ και Συνδέσμους που θα λειτουργούν ως ακροδέκτες του συστήματος.

    Μέχρι τώρα, ολοκληρώθηκε το 90% του τεχνολογικού εξοπλισμού, οργανώθηκε σύστημα βαρδιών από έμπειρο υπάρχον προσωπικό του Δήμου κρατώντας τον ΟΑΚΠ σε 12ωρη λειτουργία (09.00 – 21.00) καθημερινά. Αναπτύχθηκαν 33 Γραφεία ΟΑΚΠ και 44 ανώτερα στελέχη του Δήμου Αθηναίων χαρακτηρίστηκαν ως ‘Σύνδεσμοι’. Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις για όλο το προσωπικό. Συστήθηκε η Ομάδα Αμεσης Ανταπόκρισης που έχει ως αντικείμενο την ταχύτατη και επιτόπια αξιολόγηση και φωτογράφηση κάθε αιτήματος πολίτη που χρήζει τέτοιας αντιμετώπισης. Η δύναμη της ομάδας αποτελείται από 10 άντρες με μοτοσικλέτες. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν περίπου 20.000 έξοδοι. Το αντικείμενο της δράσης της ομάδας άμεσης ανταπόκρισης, επιπλέον των απαιτήσεων του ΟΑΚΠ, συμπεριλαμβάνει έρευνες και διάφορες καταγραφές, τα αποτελέσματα των οποίων κάνει χρήση η κεντρική διοίκηση του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο σχεδιασμός του ΟΑΚΠ προβλέπει να δέχεται αιτήματα με όλους τους δυνατούς τρόπους, έτσι ώστε όλοι οι Αθηναίοι να νοιώθουν άνετα και να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο τους μέσω του ΟΑΚΠ και να καταθέσουν τα παράπονά τους, τα προβλήματά και τα αιτήματά τους. Προς το παρόν, η είσοδος αιτημάτων στον ΟΑΚΠ ελέγχεται ως προς την ποσότητα διότι γίνονται δοκιμές των δομών και των συστημάτων του Οργανισμού. Γι αυτό, δέχεται αιτήματα μόνο μέσω του «195, Γραμμή του Δημότη», ορισμένων εσωτερικών υπηρεσιών και από την εκπομπή στο Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 984 FM η οποία είναι αφιερωμένη στα καθημερινά προβλήματα.

    Στην πιλοτική φάση εισόδου αιτημάτων στον ΟΑΚΠ, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2007, ο Οργανισμός δέχτηκε στο σύστημά του 3.650 αιτήματα πολιτών. Εντός περίπου τριών μηνών, προωθήθηκαν στις Δημοτικές Υπηρεσίες 2.850 αιτήματα. Στα υπόλοιπα δόθηκε λύση εντός του ΟΑΚΠ. Από τα 2.850, τα 850 αιτήματα διεκπεραιώθηκαν από τις Δημοτικές Υπηρεσίες και δόθηκαν οι απαντήσεις στους πολίτες που τους αφορούσαν. Tα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν μεγάλους οργανισμούς κοινής ωφέλειας όπως είναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΗΛΠΑΠ και εταιρίες που τώρα δημιουργούν τις υποδομές τους όπως είναι το φυσικό αέριο και οι οπτικές ίνες. Η απόδοση του ΟΑΚΠ θα πολλαπλασιαστεί μόλις εγκατασταθεί το νέο λογισμικό που είναι υπό κατασκευή και θα επιτρέψει την αύξηση των σταθμών εργασίας, την αυτόματη κατηγοριοποίηση των αιτημάτων και την προώθησή τους σε πραγματικό χρόνο στα Γραφεία ΟΑΚΠ εντός των Δημοτικών Υπηρεσιών και των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Το νέο λογισμικό τύπου CRM (Customer Relationship Management), θα επιτρέπει στους επόπτες του ΟΑΚΠ να γνωρίζουν σε ποια φάση βρίσκεται το κάθε αίτημα, θα προσφέρει όλα τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία και θα αποτελέσει ένα στρατηγικό εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης όχι μόνο του ΟΑΚΠ αλλά και της απόδοσης ολόκληρου του μηχανισμού εξυπηρέτησης του Δήμου. Το νέο λογισμικό αναμένεται να μπει σε λειτουργία την Ανοιξη 2008. Ο ΟΑΚΠ εξελίσσεται γοργά.

    Ο συντονιστικός χαρακτήρας του ΟΑΚΠ καθώς και η πολιτοκεντρική του αποστολή, προσδίδουν στον ΟΑΚΠ δύο νέους ρόλους. Σύντομα, ο Οργανισμός θα λειτουργήσει ως κόμβος εσωτερικής ενημέρωσης του Δήμου και ενημέρωσης των πολιτών μέσω των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Αυτή η δράση έρχεται να συμπληρώσει την επαφή του Οργανισμού με τους δημότες επιζητώντας να τους φέρει πιο κοντά στο δήμο της πόλης τους και τις δραστηριότητές του. Άλλες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πρόσφατη έναρξη ραδιοφωνικής εκπομπής στον «Αθήνα 984», κάθε Παρασκευή 11.00 – 12.00, αφιερωμένη στην καθημερινότητα, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΟΑΚΠ είναι ένας οργανισμός με όραμα. Να βοηθήσει την καθημερινότητα των Αθηναίων. Για να το καταφέρει αυτό η στενή επαφή με τους πολίτες είναι προϋπόθεση. Στους εννέα μήνες ζωής του Οργανισμού, ο ΟΑΚΠ, επιπλέον όλων των υπολοίπων, ήρθε σε επαφή με τα Διαμερισματικά Συμβούλια της Αθήνας και ξεκίνησε συνεργασία με φορείς ενεργών πολιτών όπως τους εθελοντές του PIN PROJECT οι οποίοι εξέδωσαν συγχαρητήριο προς τη Δημοτική Αρχή δελτίο τύπου.


    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

    Ο ΟΑΚΠ ανέλαβε την ευθύνη των επιχειρησιακών σχεδίων πολιτικής προστασίας του Δήμου.
    Τα επιχειρησιακά σχέδια υποστηρίζονται από το ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΟΑΚΠ το οποίο θα λειτουργήσει ως βάση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων του Δήμου όταν το απαιτήσει η περίσταση. Υπό αξιολόγηση βρίσκεται όχημα με αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες και με πλήρη τεχνολογική συμβατότητα και συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου Αθηναίων.

    Η διεύθυνση του ΟΑΚΠ ήρθε σε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και άλλους αρμόδιους φορείς και συνέταξε τα παρακάτω επιχειρησιακά σχέδια:

    1. ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ»
    Στόχος του σχεδίου ήταν η ασφάλεια 1500 παιδιών και προσωπικού που φιλοξενήθηκαν στη δημοτική κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σχεδιάστηκε η πυροπροστασία της κατασκήνωσης και η ταχεία εκκένωσή της. Δημιουργήθηκαν οι δομές διαχείρισης κρίσεων, εκπαιδεύτηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις ετοιμότητας με συμμετοχή και των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2. ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ 27 ΑΛΣΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
    Στόχος του σχεδίου ήταν η πυροπροστασία (πρόληψη και αντιμετώπιση) των 27 αλσών και χώρων πρασίνου της Αθήνας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Καταγράφηκαν, φωτογραφήθηκαν και χαρτογραφήθηκαν οι διαδρομές πρόσβασης και οι πυροσβεστικοί κρουνοί, αποψιλώθηκαν και καθαρίστηκαν οι χώροι. Σχεδιάστηκε η αντιπυρική δράση για κάθε ένα χώρο ξεχωριστά. Πραγματοποιήθηκαν περιπολίες από τη Δημοτική Αστυνομία, την Ομάδα Αμεσης Ανταπόκρισης και ομάδων εθελοντών (πρόσκοποι) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αθηναίων στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Οργανο (ΣΝΟ). Για τη θερινή περίοδο του 2008, ο ΟΑΚΠ ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποστέλλοντας τα στοιχεία των διαθέσιμων δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων.

    3. ΚΑΥΣΩΝΑΣ
    Με ζητούμενο την αποφυγή επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών και των εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων από θερμικά επεισόδια, ο ΟΑΚΠ έδρασε σε επίπεδο ενημέρωσης και πρόληψης: Συντάχτηκαν δύο επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης θερμικής εισβολής «ΦΑΕΘΩΝ 1 + 2» α) για τους πολίτες της Αθήνας και β) για τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων. Οργανώθηκαν και άνοιξαν οι Λέσχες Φιλίας ως κλιματιζόμενοι χώροι, εκδόθηκε και διανεμήθηκε φυλλάδιο με οδηγίες προφύλαξης από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες και έτρεξε ενημερωτικό spot από τον «Αθήνα, 984». Διανεμήθηκαν γύρω στις 20.000 φιάλες νερού και αναψυκτικών σε 8 σημεία της πόλης.

    4. ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    Ένα σχέδιο αρωγής στους πυροπαθείς συμπατριώτες μας κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, συντάχθηκε σε συνεργασία με το Ιδρυμα Αστέγων. Εντός ενός 24ώρου στήθηκε το ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΕΔΑ) με σκοπό τη συλλογή και αποστολή βοήθειας προς τους κατοίκους της Πελοποννήσου.

    5. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Με αποκλειστικό στόχο την ασφάλεια της ζωής των πολιτών και την ελαχιστοποίηση των ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα, σχεδιάστηκε το πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από πλημμύρες σε αστικό περιβάλλον «ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ» και τέθηκε ο μηχανισμός του Δήμου σε ετοιμότητα. Σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων, εντοπίστηκαν τα σημεία που πλημμύρισαν κατά το παρελθόν, φωτογραφήθηκαν και χαρτογραφήθηκαν ηλεκτρονικά (GIS). Φωτογραφήθηκαν επίσης 13.000 φρεάτια και ενημερώθηκε η ΕΥΔΑΠ για την κατάστασή τους. Τυπώθηκε και διανεμήθηκε στα Δημοτικά Διαμερίσματα φυλλάδιο οδηγιών προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα. Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο σε όλα τα Διαμερισματικά Συμβούλια και ξεκίνησε η σύσταση ομάδων εθελοντών κοινωνικής προσφοράς. Το σχέδιο εφαρμόστηκε στις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου 2007. Ο ΟΑΚΠ συνεργάστηκε στενά με τη Νομαρχία Αττικής και εκπροσώπησε τον Δήμο Αθηναίων στο ΣΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ.Ευσταθίου είναι υποψήφιος.Περα απ το βιογραφικό του, να σημειώσω κάτι που για εμάς τον λαό της Φωκίδας εχει ιδιαίτερη σημασία.Στις 19 Απριλιου στο Κλημα Δωρίδας,χωρίς βεβαια να εχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι,αυτός παρεστη στο μνημόσυνο του 5/42 ΣΕ.Οπως εμαθα παρίσταται καθε χρόνο.Φετος ειδικά, οταν άλλοι απουσίασαν ή φοβηθηκαν να δηλωσουν την παρουσία τους,αυτός τιμησε την πραγματική Εθνική Αντίσταση που αγωνιστηκε για μια ελευθερη και δημοκρατική Ελλάδα.Κι επειδή στον λαό της Φωκίδας η μνήμη του 5/42 ΣΕ και του δημοκράτη Συνταγματάρχη Δ.Ψαρρού παραμενει ζωντανή,ειναι σίγουρο οτι πέραν των άλλων ο σεβασμός και η αποδοση τιμών στην ιστορια της περιοχης μας θα εκτιμηθεί δεοντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή