Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Θερμή υποδοχή του Πάνου Ευσταθίου από τον Δήμαρχο Δωρίδας... καθιέρωση νέων δεδομένων υγείας στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές...


   Επίσκεψη στο δημαρχείο και συνάντηση με τον δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη είχε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Φωκίδας Dr Πάνος Ευσταθίου.

 
   Τον κ. Ευσταθίου υποδέχθηκε θερμά ο κ. Καπεντζώνης στις υπηρεσίες της δημαρχίας όπου συνομίλησε με υπαλλήλους και συνεργάτες εντοπίζοντας προβλήματα και ανάγκες, ενώ στην συνέχεια συνομίλησε με υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς. 
  Οι δύο Δωριείς άνδρες συνομίλησαν σε άριστο κλίμα και τέθηκαν ουσιαστικά ζητήματα του Λιδωρικίου και της ευρύτερης περιοχής.
 
  Πρώτη προτεραιότητα στις επαφές μετά την καταγραφή των θεμάτων είχε η αναφορά στην υγεία και στον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών σε απομακρυσμένα σημεία του Δήμου και παράλληλα ο ευρύτερος κοινωνικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων...


   Θέτοντας τα ίδια ερωτήματα σχετικά με τις βασικές κατευθύνσεις του νέου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος βουλευτής μας απάντησε:

Απ.: -    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συγκεκριμένη ερώτηση, η οποία θα μας δώσει την εικόνα της προσπάθειας αλλαγής της κοινωνικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα μας. Καταρχήν μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε συγκεκριμένους τομείς λειτουργίας του κράτους μας, της Ελλάδας μας, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τα παρακάτω: 
  1. Ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις, με αποτέλεσμα πολλές νέες και καλύτερες δουλειές 
  2. Λιγότεροι φόροι με αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματος 
  3. Αξία στην ακίνητη περιουσία και στήριξη της οικογένειας με έμφαση στο δημογραφικό 
  4. Ποιοτική Δημόσια Υγεία(ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του έθνους) 
  5. Φύλαξη των συνόρων και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με καλύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων οι οποίοι δίδονται σε εμάς. 
  6. Σύγχρονα Δημόσια Σχολεία και Πανεπιστήμια 
  Συμπερασματικά, θα ήθελα να πω ότι το κράτος θα πρέπει να γίνει αποτελεσματικό και φιλικό στον πολίτη και η Ελλάδα μας να αναγεννηθεί αποκτώντας σεβασμό και φωνή στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. 

  Ερ.: -   Κύριε Ευσταθίου επειδή είστε γιατρός, με δράσεις στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, με μεγάλη εμπειρία ως Διοικητής και ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ)της Ελλάδας ενημερώστε μας για τα βασικά στοιχεία που θα αποτελέσουν τις πρώτες και κυρίες προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας όταν εκλεγεί. 

 Απ.: - Η Δημόσια υγεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά τα οποία θεσμοθέτησε και ολοκλήρωσε στις βασικές δομές η Νέα Δημοκρατία από το 2004. Είναι η εποχή που για πρώτη φορά ιδρύεται Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας στο Υπουργείο Υγείας Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
 Την εποχή εκείνη η ολοκλήρωση του ΕΟΠΥΥ και η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες παρουσιάζει προβλήματα.

    Η Νέα Δημοκρατία θα καθιερώσει ένα δωρεάν πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για όλους με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ.  Όλα τα άτομα θα λαμβάνουν με sms ή e-mail τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και θα έχουν τη δυνατότητα να παραπέμπονται αυτόματα στις κρατικές ή ιδιωτικές δομές(παραδείγματος χάρη ο έλεγχος του καρκίνου του μαστού του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου είναι τα πρώτα τα οποία θα γίνουν). 



   Θα επεκταθούν, η διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρόνιους πάσχοντες με Ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ σε 24 ώρες, αλλά και θα οργανωθεί η κατ οίκον διανομή των φαρμάκων αυτών της συγκεκριμένης ομάδας. 

    Η ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού αποτελεί την φιλοσοφία του συστήματος και την δυνατότητα Ελευθερίας του Έλληνα πολίτη. Θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία με χίλιους πεντακόσιους ειδικευόμενους νοσηλευτές. Θα εισαχθεί και θα αξιοποιηθεί το επαγγελματικό management στα δημόσια νοσοκομεία τέλος ιατρική τεχνολογία και τα πληροφοριακά συστήματα θα λειτουργήσουν επιτέλους αξιοποιώντας την τηλεϊατρική τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας την τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς. 
  Τελευταία έχω αφήσει να σας σχολιάσω ότι επιτέλους θα πρέπει στο έθνος μας να εφαρμοστεί άμεσα ο αντικαπνιστικός νόμος...

1 σχόλιο:

  1. Μεστές,έμπειρες και υπεύθυνες κουβέντες.Μπράβο σου.!!! Θα σε ψηφίσω ...... Καραμάνο Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή