Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Παρέμβαση πρ. Συντονίστριας ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Ντίνας Λύτρα: άραγε το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό;...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό; 

  Το συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε μετά από δελτίο τύπου και φωτογραφίες που ανέβασε η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, από την κομματική ανοιχτή συγκέντρωση – συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. 

   Πολλά απ’ αυτά που θα αναφέρω παρακάτω, οι πολίτες της Προοδευτικής συμμαχίας προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους, μπορεί και να μη τα γνωρίζουν .
Όμως εσείς ,που είσαστε τώρα στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ,  τα γνωρίζετε. Εσείς είσαστε συνυπεύθυνοι  της πολιτικής εφαρμογής του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ και οι υπαίτιοι που παραδίδεται ο Νομός στα χέρια των Δεξιών. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια, το μόνο που κάνατε με αγωνιστικότητα, ήταν να αντιπολιτευόσαστε και να συκοφαντείτε -υπάρχουν και μάρτυρες σε περίπτωση που θελήσετε να το πάμε νομικά-  παλιού σας συντρόφους που είχαν την πολιτική ευθιξία να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και που συνέχισαν να αγωνίζονται για όσα πρεσβεύει η αριστερά. Δεν έχετε  την ικανότητα να αναλάβετε την ευθύνη των πράξεων ή των παραλείψεών σας, γιατί δεν μάθατε ποτέ τι σημαίνει πολιτική ευθιξία και πολιτική ηθική.
Είναι καιρός, λοιπόν, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 μέχρι και σήμερα

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άνοιξη του 2014 ως την ανάληψη  της διακυβέρνησης τον Ιανουάριο 2015 -κυρίως σε κεντρικό επίπεδο-  βάζει τις τελευταίες πινελιές του . Ένας μεγάλος αριθμός πρώην κομματικών στελεχών  από τον αυτοδιοικητικό, επιστημονικό, παραγωγικό και βουλευτικό χώρο που προέρχεται από το ευρύ και βαθύ  ΠΑΣΟΚ μπαίνουν  στο παιχνίδι και συνέβαλαν ουσιαστικά στην οργανωτική ανασύστασή και στην εκλογική εκτόξευση του, σε κόμμα εξουσίας.

Στο σημείο αυτό ήταν  που «κλείδωσε» οριστικά η συστημική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι μια κρίσιμη στιγμή σ’ αυτή τη διαδρομή της θεαματικής συστημικής μετατόπισης. Ένα «πρόγραμμα» αναδιανομής χωρίς πραγματική χρηματοδότηση, χωρίς αμφισβήτηση του χρέους, χωρίς διάθεση ρήξης ουσιαστικά ούτε με το κεφάλαιο ούτε με την ευρωηγεσία. Ένας άνευρος ρεφορμισμός, που όμως οδηγεί μια ήδη κουρασμένη από τα Μνημόνια κοινωνία στην εκλογική νίκη και την αλλαγή διακυβέρνησης.

Τον Ιανουάριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση με την εντολή να βγάλει τη χώρα από το καθεστώς της αποικίας χρέους με το «σκίσιμο των Μνημονίων» και βλέπουμε αν θα μείνουμε στο ευρώ»  δια στόματος Τσίπρα («καμία θυσία για το ευρώ»).

Όσοι και όσες δουλέψαμε για τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχαμε έναν δικαιολογημένο βολονταρισμό και αισιοδοξία της σκέψης, αλλά αντικειμενικά συμβάλλαμε, χωρίς να το θέλουμε, στην καλλιέργεια μαζικής αυταπάτης στον λαό και την εργατική τάξη.

Έξι μήνες μετά, το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015, ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποχώρησε από εκείνη την κυβέρνηση, αγνόησαν επιδεικτικά το ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού στην τρόικα, συνθηκολογώντας σε όλα αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε να μην αποδεχθεί. Ο πρωθυπουργός που εκλέχτηκε στη βάση του προτάγματος «όχι όλα για το ευρώ» πέρασε στο νέο αφήγημα «όλα για το ευρώ», επικαλούμενος την απειλή της τρόικας ότι η μη συνθηκολόγηση θα έφερνε την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ.

Από το  «σκίσιμο των Μνημονίων» προχώρησε σταδιακά στο «καταργούμε τα Μνημόνια εντός του ευρώ και της Ε.Ε. που το καλοκαίρι του 2015, έγινε «μένουμε Ευρώπη-μένουμε και ενισχύουμε τα Μνημόνια».



Παρούσα χρονική στιγμή για τις εκλογές 7-Ιουλίου

Στην πολιτική γενικά ισχύει ο κανόνας που θέλει το σκοπό να αγιάζει τα μέσα. Το ερώτημα είναι, ποιος είναι ο σκοπός και ποια είναι τα μέσα; Τι είναι η πολιτική και τι πρέπει να υπηρετεί;

Το φαινόμενο αλλαγής πολιτικής τοποθέτησης είναι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ των πολιτών. Όταν η αλλαγή είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής διαφοροποίησης είναι υγιής. Όταν τα κίνητρα όμως δεν είναι πολιτικά τότε είναι καιροσκοπισμός. Δυστυχώς ο τυχοδιωκτισμός στην πολιτική αναπτύσσεται όσο το επίπεδο των πολιτικών ταγών υποβαθμίζεται και όσο ο αξιακός κώδικας της κοινωνίας χαλαρώνει.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, παρατηρώντας την κατανομή των προσώπων από την κομματική ανοιχτή συγκέντρωση – συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ , μπορώ να ισχυρισθώ ότι το πολυσυζητημένο σλόγκαν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό»  εξακολουθεί να ισχύει. Άραγε που ήταν όλοι αυτοί οι παρευρισκόμενοι από το 2010 ως το 2015 ; Άραγε γιατί απουσίαζαν  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίστηκαν η μονοεδρική να φύγει από τα χέρια της δεξιάς; Φυσικά και δεν αναφέρομαι στα στελέχη και στα μέλη που διαφώνησαν με την δεξιόστροφη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησαν, αλλά στα στελέχη και τα  μέλη που παρέμειναν ελπίζοντας ότι από μέσα θα παλέψουν την ακροβασία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η σκληρή λιτότητα και το δόγμα της ΤΙΝΑ,  είναι συμβατή με την έξοδο από την κρίση, θα φέρουν την  ανάκαμψη και θα τερματίσουν την κρίση!

Άραγε, πόσο πολιτική αγυρτεία και αδίστακτο αμοραλισμό διαθέτει η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και οι «μαϊντανοί» τους,  ώστε να μας εμπαίζει ξεδιάντροπα με τέτοιου είδους καλέσματα, όταν έκανε  τα πάντα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης  κάνοντας δώρο την δημαρχία σε δεξιό δήμαρχο. Η μόνη δικαιολογία για τις πράξεις τους είναι ότι έχουν το ακαταλόγιστο, όταν δε κατάλαβαν  τί διακυβεύεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπως και στις βουλευτικές. Χωρισμένος ο Νομός σε δύο δήμους και γνωρίζοντας ότι  οι πιθανότητες για την Δωρίδα ήταν η εκλογή δημοκρατικού και προοδευτικού δημάρχου, στο δήμο Δελφών φρόντισαν οι «ειδικοί» συνεργάτες του βουλευτή να τον τροφοδοτήσουν και εν συνεχεία να τροφοδοτήσουν και πολλούς δημότες, με ψευδείς κατηγορίες ως προς τα άτομα που είχε το ακομμάτιστο, δημοκρατικό , πολυσυλλεκτικό, προοδευτικό σχήμα και να αρνηθούν να το στηρίξουν στρέφοντας τους δημότες προς δεξιούς δημάρχους. Τώρα σαν «κλαμένες παρθένες»  μας καλούν να δώσουμε την μάχη ώστε να μην ξαναγυρίσουμε στην θηλιά του ΔΝΤ και των μνημονίων μέσα από την υπερίσχυση της μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας. Ξεπερνάει κάθε όριο και φραγμό υποκρισίας και φαρισαϊσμού αυτοί που  επέβαλαν το 3ο μνημόνιο, το οποίο  ψήφισαν όλοι οι "εθνοσωτήρες ” Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουβέλης και Θεοδωράκης, για να «σώσουν» την Ελλάδα και  τον Ελληνικό λαό να μας καλούν να αγωνιστούμε μαζί τους.

Εκβιαζόμαστε;

Ναι εκβιαζόμαστε εμείς οι ψηφοφόροι από τον  ΣΥΡΙΖΑ με το νέο αφήγημα του. Ψηφίστε μας να μην έρθει η Δεξιά

Να σας βιάζουμε εμείς δηλαδή για να μην σας βιάζουν οι άλλοι.



Υποκύπτουμε;



ΟΧΙ !!!  Ας μείνουν μαζί του αυτοί που παραδέχτηκαν την ήττα τους, ας τον ακολουθήσουν οι ραγιάδες, και  όλοι αυτοί που πίστεψαν ότι «δεν γίνεται αλλιώς»



Γίνεται;

ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!  Διαχωρίζουμε τα χλωρά από τα ξερά .

Ας προσέξει λοιπόν   ο λαός της Φωκίδας στις επερχόμενες εκλογές,  διότι  όταν επιβραβεύει με την ψήφο του την Ν.Δ. , τον ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν όλα τα παραπάνω και αποδοκιμάζει αυτούς που όχι μόνο δεν ψήφισαν το 3ο μνημόνιο,  αλλά στήθηκαν με αγώνες  τέσσερα χρόνια τώρα  δίπλα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, δίνει το δικαίωμα στους θύτες να αποθρασύνονται.  

Ας σκεφθεί λοιπόν καλά  στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου  διότι μετά την απομάκρυνση από τη κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Υ.Γ.  Σχόλια συκοφαντικά και κατηγορίες του τύπου ότι με τα γραφόμενά μου πριμοδοτώ την δεξιά, παρακαλώ επωνύμως.  Όλα τα ανώνυμα θα είναι από τις ειδικές «σουπιές» του ΣΥΡΙΖΑ που αμολούν μελάνη για να καλύψουν τα ασυμμάζευτα.

Ντίνα Λύτρα 


1 σχόλιο: