Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Δυναμική παρέμβαση Δρόσου Παρασκευά για το έργο της "Άρδευσης του Ελαιώνα Άμφισσας" και τους ακαθάριστους χειμάρρους... απίστευτες εικόνες!...


  Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο κ. Δρόσος Παρασκευάς ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία στις 21 Ιουνίου 2019. 

    Ο Περιφερειακός Σύμβουλος με φωτογραφίες που παραθέτει από την επίσκεψη του στον ελαιώνα Άμφισσας, δείχνει τα σημάδια εγκατάλειψης του έργου «’Άρδευση του Ελαιώνα Άμφισσας». 
  Με την επίκαιρη ερώτηση ζητά ενημέρωση για την πορεία του έργου όπως και τις άμεσες ενέργειες για τον καθαρισμό των ρεμάτων στην εν λόγω περιοχή για την αποφυγή πυρκαγιάς και καταστροφικών πλημμυρών. Ακολουθεί η ερώτηση: 







ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


  Επιτακτική ανάγκη ο άμεσος καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς και καταστροφικών πλημμυρών & κατ΄ επέκταση ενημέρωση για την εγκατάλειψη του έργου «Άρδευση του Ελαιώνα Άμφισσας»   
 
Προς: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο


κε Περιφερειάρχα,

  Αποκαλυπτικές εικόνες συναντούν οι αγρότες του ελαιώνα της Άμφισσας από την κατάσταση εγκατάλειψης που επικρατεί στους ακαθάριστους χειμάρρους τόσο από φερτά υλικά όσο και από το ύψος και την πυκνότητα των ξερών χόρτων και μάλιστα σε κεντρικά σημεία τα οποία υπερχειλίζουν κάθε χειμώνα, όπως η περιοχή της Κακανούς, της Σκίτσας, του γεφυριού στον περιφερειακό Ιτέας και αλλού.
 
Παράλληλα  είναι πλέον εμφανές ότι το έργο της άρδευσης έχει σταματήσει και έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, δημιουργώντας και νέες πιθανές εστίες πυρκαγιάς καθώς και εμπόδια στην πρόσβαση εντός του ελαιώνα.
 
Ερωτάται ο Περιφερειάρχης:

Γιατί δεν έχετε μεριμνήσει για τον καθαρισμό των υδάτινων διαδρομών και κυρίως των ρεμάτων στον επιδοτούμενο ιστορικό ελαιώνα της Άμφισσας;

Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε προκειμένου να εξασφαλίσετε από τις πλημμύρες και υπερχειλίσεις ρεμάτων την περιοχή και παράλληλα από τον κίνδυνο πυρκαγιάς;

Γιατί όλο αυτό το διάστημα και ενώ θα έπρεπε να καθαριστούν τα ρέματα δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα κι έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουν αδειοδοτηθεί και οι υπάλληλοι;

 Όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες το έργο της Άρδευσης έχει σταματήσει εντελώς.  Και όχι μόνο αυτό αλλά έχει μετατραπεί σε πολύμορφη παγίδα για τους ελαιοκαλλιεργητές.

Σας καλώ να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας σχετικά, αφού προηγουμένως μας ενημερώσετε για τον λόγο που καταβλήθηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία πριν αποχωρήσει  καθώς και που  ακριβώς δαπανήθηκαν.

Επισυνάπτονται τέσσερις (4) φωτογραφίες.

Δρόσος Παρασκευάς

Περιφερειακός Σύμβουλος

Στερεά σε νέα Τροχιά

3 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΕΓΚΥ Ή ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΓΟΥΝΟΣ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΡΟΣΟ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΣΑ ΕΣΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή