Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ουσιαστική παρέμβαση του Δρόσου Παρασκευά για την κουνουποκτονία στο Περιφεριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας...!


 Αποτέλεσμα εικόνας για δροσος παρασκευας

  Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας κ. Δρόσος Παρασκευάς ενόψει της 4ης Τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία στις 21 Ιουνίου 2019. 
 "Στερεά σε νέα τροχιά"

   Ο κ. Παρασκευάς ζητά αναλυτική ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος κουνοποκτονίαςγια τη Φωκίδα. 
 Ακολουθεί η ερώτηση: 


 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 

 ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

  Προς: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο 


  κε Περιφερειάρχα,






  Στα πλαίσια του προς συζήτηση στο Π.Σ. θέματος για την κουνουποκτονία στην περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας, σας ενημερώνω ότι η δράση ως πρόληψη, αντιμετώπιση και αποτέλεσμα δεν έχει την αναμενόμενη κατάληξη μέχρι στιγμής στην Φωκίδα.   Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία, κυρίως στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Δελφών, περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τα κουνούπια,  είναι έντονος  σε κατοίκους και τουρίστες με φαινόμενα μεγάλης όχλησης, επικινδυνότητας  και κρουσμάτων (οιδήματα, μολύνσεις  κλπ) σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (βρέφη, ηλικιωμένοι , ασθματικοί μη δυνάμενοι να χρησιμοποιήσουν εντομοκτόνα κ.α.).

Δεδομένου ότι πέρυσι δεν υπήρξε αποτελεσματική αντιμετώπιση και παντού ακουγόταν ως αιτιολογία ότι τα κονδύλια είχαν περιοριστεί, αντίθετα συνεχείς ήταν οι ανακοινώσεις προειδοποίησης για τον ιό του Δυτικού Νείλου,

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

1.Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται από κατανομή της Περιφέρειας στις  περιοχές  των Δήμων Δελφών και Δωρίδας  κατά την τρέχουσα  θερινή περίοδο του 2019 για την κουνουποκτονία;

2.Πότε ξεκίνησε η εφαρμογή  του Προγράμματος  από τον εργολάβο, σε ποιες περιοχές ΑΚΡΙΒΩΣ, με ποιο τρόπο κουνουποκτονίας και ποια  συχνότητα δράσης και τα σημεία επέμβασης, φέτος;

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες δήλωσαν δημόσια ότι ο εργολάβος διαθέτει Drone και του διατίθενται 740.000 ευρώ για την κουνουποκτονία, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει και σε περιοχές δυσπρόσιτες.
Συνεπώς, ζητώ άμεση και τεκμηριωμένη ενημέρωση και για τις πρωτοβουλίες επίλυσης του σοβαρότατου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κυρίως στις περιοχές Ιτέας, Γαλαξειδίου, Δελφών, Άμφισσας, Δροσοχωρίου,  όπου υπάρχουν έλη εκκόλαψης του εντόμου με δραματικές συνέπειες για την δημόσια υγεία.

 Λόγω του επείγοντος της κατάστασης ζητώ τα στοιχεία προκειμένου να μεταβιβαστούν αρμοδίως και στα αντίστοιχα όργανα της πολιτείας.

Δρόσος Παρασκευάς

Περιφερειακός Σύμβουλος

Στερεά σε νέα Τροχιά

Λαμία 20/06/2019

1 σχόλιο: