Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΕΠΚΕΔ: Σεμινάριο Φωτογραφίας «Οι Δελφοί πέρα από τα αρχαία»...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ- 4η περίοδος ΔΕΛΦΟΙ 7-10 Ιουνίου 2019 

  Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 αρχίζει στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς η 4η Περίοδος του Σεμιναρίου Φωτογραφίας σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο. 



  Το θέμα του Σεμιναρίου είναι «Οι Δελφοί πέρα από τα αρχαία» όπου  διδάσκει ο φωτογράφος - συγγραφέας Πλάτων Ριβέλλης.
Συμμετέχουν 80 άτομα, τα οποία κατά το τετραήμερο του Σεμιναρίου ο Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία  μπορεί να προσεγγίσει και να μεταμορφώσει σε φωτογραφικά γεγονότα την εικόνα των πραγματικών στοιχείων που συναπαρτίζουν τους σημερινούς Δελφούς και πώς οι επιλογές κάθε φωτογράφου μπορούν να αποδώσουν διαφορετικές υποκειμενικές εκδοχές του ίδιου του χώρου, των κτισμάτων, των ανθρώπων και της ζωής τους. Μέσα από συζητήσεις και παραδείγματα ο ομιλητής θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, ώστε να αποπειραθούν κατά τις πρωινές ώρες του σεμιναρίου να μεταμορφώσουν σε φωτογραφική απόδοση το χώρο που τους περιβάλλει.
Η κωμόπολη των Δελφών είναι η περιοχή όπου φιλοξενούνται από το 2016 τα σεμινάρια φωτογραφίας που παραδίδει ο Πλάτων Ριβέλλης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Τα τρία πρώτα χρόνια τα θέματα των σεμιναρίων ήταν «Ίχνη και Ερείπια» (2016), «Ιερότητα» (2017) και ο «Ο άνθρωπος και η εικόνα του» (2018). Το 2019, θέμα του σεμιναρίου θα είναι οι Δελφοί στη σημερινή τους μορφή και στο σύνολό τους, πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος άλλωστε φωτογραφήθηκε εκτεταμένα κατά την πρώτη συνάντηση του 2016.
Στη διάρκεια των απογευματινών συναντήσεων θα κριθούν και θα αναλυθούν οι πρωινές απόπειρες, με παράλληλη επέκταση της κριτικής αυτής και σε παλαιότερες φωτογραφίες των συμμετεχόντων με την ίδια θεματολογία. Οι φωτογράφοι θα είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν τη φωτογραφική τους έρευνα και μετά το πέρας του σεμιναρίου αποστέλλοντας τις φωτογραφίες τους στον Πλάτωνα Ριβέλλη με απώτερο στόχο, όπως κάθε χρόνο, τη δημιουργία μιας ομαδικής έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στους Δελφούς  τον Οκτώβριο του 2019.


Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου