Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Αριστοτέλης Καρβέλας - ΝΕΑ ΔΩΡΙΔΑ: και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας...

Αριστοτέλης Καρβέλας
 ΝΕΑ ΔΩΡΙΔΑ 


  Aγαπητοί συμπολίτες, 

   Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν γεννήθηκε χθες κάτω από ένα πολιτικό σημαιάκι ούτε κάτω από τον πλάτανο. 
 Δήλωνα το παρών εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δημοτικές περιόδους, ελπίζοντας ότι η επαγγελματική μου εμπειρία θα φαίνονταν χρήσιμη στα οράματα των τοπικών αρχόντων. Μάταια όμως!
  Τα πολιτικά κέντρα εξουσίας δεν άκουγαν, δεν ενδιαφέρονταν, δεν έχαναν την ώρα τους να ακούσουν τους συντοπίτες και πόσο μάλιστα να τους βοηθήσουν. Ήξεραν πολύ καλά ότι οι τοπικοί ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ έκαναν καλά την δουλειά τους μέσα και γύρω από τα καφενεία. 

  φυγαν και οι γέροντες προσπαθούν μάταια να φωνάξουν ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΆΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ.

   Έρχεται έτσι το τέλος της τετραετίας και τότε παίρνουν από το χέρι μια πολιτική φιγούρα την περνούν γρήγορα γρήγορα μπροστά από τα μάτια των ψηφοφόρων,  τους λένε ψιθυριστά .....θα μας βοηθήσει αυτή τη φορά δεν τον παίρνει άλλο...... και στο τέλος μετά τα χειροκροτήματα, μένει η ελπίδα και ο ενθουσιασμός.

   Αν ΑΥΤΟ σας ικανοποιεί και σας εκφράζει τότε η υποψηφιότητά μου δεν αποτελεί κάτι διαφορετικό από ότι είχατε συνηθίσει στο παρελθόν. 
 Αν όμως θέλετε να ανοίξετε νέους ορίζοντες, να δώσετε ελπίδες και χαμόγελο στα παιδιά σας τότε αφιερώστε πέντε λεπτά διαβάζοντας τι προσέφερα στο τόπο μας, τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προκάτοχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης κι ελάτε κοντά μου να κάνουμε απλά δημιουργικά βήματα χωρίς την απόφαση άλλων για τον δικό μας τόπο.
  ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ των οικημάτων στα εγκαταλελειμμένα χωριά δίνοντας έτσι επαγγελματικές ευκαιρίες στους νέους να τα νοικιάζουν σύμφωνα με το μοντέλο του Αγροτουρισμού και δίνοντας τη χαρά στους παλιότερους να βλέπουν τους κόπους τους να ζωντανεύουν

  ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ.
   Πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου χάθηκε η ευκαιρία να παραμείνει, με την τότε αναδιάρθρωση των δήμων, η έδρα του δήμου στο Ευπάλιο με την αναβάθμιση του Ιατρικού Κέντρου. Όμως οι τοπικοί άρχοντες προτεραιότητα είχαν να φτάσουν το δρόμο στο χωράφι τους και να περιφράξουν με ψηλό συρματόπλεγμα την ακίνητη περιουσία που τους άφησαν οι γονείς τους για να μην τους πάρουν καμία πέτρα προφανώς, κι έτσι ήσυχος ο κομματικός μηχανισμός και ύπνο βαθύ ο τόπος. 

  ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΜΑΣ. Δεν έδωσαν ποτέ την ευκαιρία στην νεολαία να ακουστεί και κατέστρεψαν ένα κάμπο δεκαετίες τώρα χαρακτηρίζοντας τον γη υψηλής αγροτικής παραγωγής. Αστείο αλλά πραγματικότητα, κι έρχονται κάθε τέσσερα χρόνια που πολιτικάντηδες να δώσουν τους φόρους μας με μεγάλη ευκολία να κυλήσουν μέσα στα σαθρά αυλάκια και να φθάσουν στην θάλασσα. Γιατί δεν έκανε κανένας στο περιφερειακό συμβούλιο μια αντιπρόταση παρά έκαναν πηγαδάκια έξω από την αίθουσα;;;;; 
 ΓΙΑΤΙ όταν τοποθετήθηκα με πρόταση ο πρόεδρος και οι παρακαθήμενοι του, πανικόβλητοι μου έκοψαν τον λόγο;;;
  ΓΙΑΤΙ η πρόταση μου λύνει το πρόβλημα χωρίς άλλα πεταμένα χρήματα!!! 
  ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
  Όσοι έχουν 1,2,η 3 στρέμματα να περάσουν σε ένα πρότυπο οικιστικό σχέδιο δηλαδή να πάρει αξία η γη τους, μιας και θεωρώ ότι ένα και δύο στρέμματα δεν είναι αρκετά για έναν αγρότη για να βιοποριστεί, και να κλείσει το θέμα του κάμπου ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, έτσι ώστε να ζήσουν επιτέλους οι αγρότες της περιοχής.

   ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ
  Το να μιλούν κάποιοι για ανάπτυξη με τις ανεμογεννήτριες δίπλα σε τουριστική περιοχή με δυνατότητα ΜΕΓΆΛΗΣ ανάπτυξης και παρά δίπλα υδροβιότοπους θα καταλήξει σε δικαστική διαμάχη χωρίς τέλος . Η ενεργειακή λύση για το συμφέρον του τόπου μας κι όχι των ......επενδυτών, ΕΙΝΑΙ ο δήμος να καταθέσει, όπως μας είπαν οι Σουηδοί όταν τους κάλεσα στην 1η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, πρόταση για την κατασκευή ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΌΥ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΟΥ ΣΤΟ ΦΡΆΓΜΑ ΤΟΥ ΜΌΡΝΟΥ για να έχει δωρεάν ρεύμα το κάθε νοικοκυριό του τόπου μας που ζει στα όρια της φτώχειας. 

  ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ
  Όταν ΜΟΥ ΖΗΤΉΘΗΚΕ να βοηθήσω την δημοτική αρχή το 2012/13 έκανα ότι θα έκανε κάθε σκεπτόμενος πολίτης, κατέγραψα τα μειονεκτήματα κι έψαξα σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο να βρω τις λύσεις. ΕΦΕΡΑ τους Σουηδούς για τα περιβαλλοντικά και την διαχείριση των λιμνών ( εμπειρία πλέον των 100 χρόνων) ΕΦΕΡΑ τους Ούγγρους για την τουριστική τους εμπειρία στους υδάτινους πόρους ΕΦΕΡΑ τους Ιταλούς που έχουν ίδια γεωγραφική και γεωφυσική αποτύπωση με αυτή του δήμου μας να μας δώσουν λύσεις ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΈΡΓΩΝ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ανάπτυξης, 
 Για μεν τα βιολογικά έργα κατασκευάζουν μικρούς βιολογικούς σταθμούς και με βυτία μεταφέρουν τα σκουπίδια σε κεντρικούς σταθμούς τελικής αποσύνθεσης. Πόσες οικογένειες άραγε θα έβρισκαν δουλειά;;;;;! Για δε την τουριστική ανάπτυξη οι τότε διοικούντες μας παρουσίασαν τον ισολογισμό του 2012 σε κρίση τότε που η Ιταλική εταιρεία που διαχειρίζεται κάμπινγκ και υδροηλεκτρικό έργο είχε ετήσια έσοδα 465.000€ 
  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΆ 
 Την ίδια περίοδο το γεγονός ότι διέμενα μόνιμα στο εξωτερικό και η επαγγελματική μου δραστηριοποίηση εκεί που ήταν το κέντρο των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μας έδινε την δυνατότητα χρηματοδότησης για να στηρίξουμε και να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας. ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔIΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΌΡΝΟΥ. 
 Οι δραστηριότητες που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα στους πολίτες και στα χωριά γύρω από τη λίμνη είναι απεριόριστες. και για την ανατροπή της απαγόρευσης από τους τότε υπουργούς και τις τότε ανάγκες έφερα εκπροσώπους από την Κύπρο που έχουν το δυσκολότερο νομικό καθεστώς ιδιοκτησίας μεταξύ κράτους και ιδιωτών ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί η άρση των απαγορεύσεων και να να μπορεί να υπάρξει ορθολογική διαχείριση της λίμνης. Ας μην κοροϊδευόμαστε.... όλοι μας ξέρουμε που καταλήγουν τα λήμματα των πέριξ χωριών μας . 
  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ. 
 Ο δήμος μας συμμετέχει από το 2013 στο πρώτο Δ.Σ ενεργειακών δήμων ,και ο λόγος ήταν και παραμένει να είναι ο όρος ( ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΆ...), Η μόνη διαφορά είναι ότι η συμμετοχή των Γερμανών τεχνοκρατών έφερε αποτέλεσμα άμεσο στην Πτολεμαΐδα και τα γύρω χωριά με ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ την οίκο-θέρμανση . Σκεφτείτε πόσα χρήματα γλυτώνει το κάθε νοικοκυριό στην Βόρεια Ελλάδα από αυτή την επιτυχία να βοηθήσει η ΔΕΗ αφού τους παίρνει τον ορυκτό πλούτο να τους χαρίζει ζεστασιά στους μεγάλους χειμώνες που περνά η βόρεια Ελλάδα;;;
 ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ;;;
 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ . 
 Ο Δήμος Δωρίδας είναι μέλος από το 2013 στο σύμφωνο Ευρωπαϊκών Δήμων για να έχει φωνή στις ανάγκες του. Η οργανωμένη επίσκεψη σε όλους τους τότε Ευρωβουλευτές και οι προτάσεις από μέρους μου ( καταδυτικός τουρισμός, ενέργεια, περιβαλλοντικά θεματικά πάρκα), ήταν στην ατζέντα για επίλυση από το 2 0 1 3 κι όχι το 2019 που ακούμε το ίδιο τροπάριο. Το όραμα μου και όσων πραγματικά έχουν ένα όραμα για την Δωρίδα είναι η ΈΝΩΣΉ όλων των τοπικών δυνάμεων και όχι των πολιτικάντηδων.. Αγαπητοί μου συμπολίτες μετά από την διαρκή και διακριτική ενασχόλησή μου με τα κοινά με τη γνώση και την τεχνογνωσία που έχω αποκτήσει, την όρεξη για δουλειά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους και τον τόπο μας, σας καλώ να συμπορευτούμε στον αγώνα μου για τον τόπο μας. 

 Aριστοτέλης Καρβέλλας 
Υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου