Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Στον τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής 2019 η Φωκίδα...!

Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής 2019

   Προκρίσεις στον τελικό για τη Φωκίδα

   Την Κυριακή στις 17/2/2019 στο κτίριο του πρώην ΤΕΙ Λαμίας (τώρα Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) έγινε ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Φέτος διαγωνίστηκαν 56 ομάδες από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα σε 6 κατηγορίες. 
  Στους φιλόξενους χώρους του Πανεπιστημίου οι 250 μαθητές που έλαβαν μέρος, παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, που ήταν ρομποτικές κατασκευές για την επίλυση προβλημάτων.
  Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική, όπως αρμόζει σε ένα πανηγύρι της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Οι γονείς, καθώς και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από αυτή. 

  Από τη Φωκίδα πήραν μέρος τρεις ομάδες. Δύο από τα φροντιστήρια «Παιδεία» στην Άμφισσα, μία για μαθητές Γυμνασίου και μία για μαθητές Δημοτικού, και μια από το Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας. Η ομάδα του Γυμνασίου που πλαισιώθηκε από τους μαθητές: Ξηρός Ηλίας, Ξενοκώστα Ιωάννα, Δελμούζος Ηλίας, Σκούτας Δημήτρης και Ξηρού Δήμητρα με προπονήτρια την προγραμματίστρια Μαλλιακού Χρύσα προκρίθηκε στον τελικό του Διαγωνισμού της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 17/3/2019. 
  Την ομάδα του Δημοτικού πλαισίωσαν οι μαθητές: Αγάπη Αναγνωστοπούλου, Κατσίμπρας Παναγιώτης, Δρούγκα Σωτηρία, Κολοβατιανός Γιώργος, Ηλιάδης Αχιλλέας και Ηλιάδη Ισιδώρα με προπονητή τον προγραμματιστή Παναγιώτη Κουτονιά. Η ομάδα του Δημοτικού σχολείου της Δεσφίνας προκρίθηκε και αυτή στον τελικό στην κατηγορία της.

   Είναι γεγονός ότι η εκπαιδευτική ρομποτική βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. 
  Εμείς στο χώρο μας εφαρμόζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Έτσι δίνουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τεχνολογία αιχμής, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν. 
 Να αντιληφθούν τον Η/Υ σαν εργαλείο που προωθεί τη γνώση και δεν είναι απλά ένα κουτί με παιχνίδια. 

   Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εκπροσώπησαν επάξια τη Φωκίδα και ιδιαιτέρως σε αυτά που προκρίθηκαν στο τελικό και μας έκαναν υπερήφανους. 

 Ηλιάδης Μιχάλης 
Μαθηματικός – Συγγραφέας 
Εκπαιδευτικός των Φροντιστηρίων
 Παιδεία στην Άμφισσα
 και Μάθηση στην Ιτέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου