Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κ. Χαλιορής: χάσαμε την έδρα από ανεπαρκή αντιπολίτευση, μίζερους μικρουπολογισμούς, ελλιπή οργάνωση, ανετοιμότητα και κυρίως σοβαρή αποκοπή από τα πραγματικά προβλήματα των συμπατριωτών μας...

   

  Ο ελληνικός λαός άσκησε το δημοκρατικό του δικαίωμα. Κι η απόφασή του είναι σεβαστή από όλους.
Ταυτόχρονα οι συμπατριώτες μας, έστω και με πολύ μικρή διαφορά, επέλεξαν ξανά τον κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου να τους εκπροσωπήσει στην ελληνική βουλή. Συγχαίρω τον κ. Κωστοπαγιώτου και του εύχομαι σαν ένας από όλους τους Φωκείς ευδόκιμη θητεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. 
 
Σε ότι με αφορά ως υποψήφιο Βουλευτή Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας θα πράξω το καθήκον μου, αλλά και το δημοκρατικό μου δικαίωμα, και θα ασκήσω συνεπή, τεκμηριωμένη και συστηματική δημιουργική αντιπολίτευση σε κάθε αστοχία του βουλευτή Φωκίδας και θα συμπαρασταθώ σε όποια πλευρά του έργου του θα έχει θετικό αντίκτυπο για το νομό μας. Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίσω να το λέω. Τα πραγματικά προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα. Μας αγγίζουν όλους το ίδιο.

Το αποτέλεσμα στη Φωκίδα δεν ήταν θετικό για την παράταξή μας. Όμως, θα ήταν σοβαρό σφάλμα να παραγνωρίσει κανείς και τους πανελλήνιους συσχετισμούς. Η διαφορά των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων είναι μια συνθήκη που δυσκολεύει την προσπάθεια για την κατάκτηση μιας μονοεδρικής. Αν και η διαφορά στο σύνολο της επικράτειας κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα, έστω και χωρίς την αναμενόμενη ομόθυμη στήριξη, ψαλίδισε πάρα πολύ τη διαφορά μέσα σε 7 μόλις μήνες κι έχασε στις λεπτομέρειες την πρωτιά.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η νίκη μας στο νομό ήταν απαγορευτική και το κόμμα χαμένο από χέρι. Δυστυχώς, δε δώσαμε τη μάχη όλοι μαζί. Εσωστρέφεια, ανεπαρκής αντιπολίτευση, μίζεροι μικρουπολογισμοί, ελλιπής οργάνωση, ανετοιμότητα και κυρίως σοβαρή αποκοπή από τα πραγματικά προβλήματα των συμπατριωτών μας δεν επέτρεψαν στο κόμμα μας να κάνει το μεγάλο άλμα και να επαναφέρει την έδρα στη δύναμη της παράταξής μας. Επιπλέον, η απομάκρυνσή μας από τον παλμό των νέων παιδιών και των έντονων ανησυχιών τους για το μέλλον και τις προοπτικές τους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Έχουμε, δυστυχώς, καταντήσει γερασμένο κόμμα κι αυτό το πληρώνουμε διαρκώς...

Ασφαλώς, αυτές τις δύσκολες ώρες χρειάζεται περισυλλογή, δημιουργικός προβληματισμός και εκτεταμένη κι ειλικρινής συζήτηση σε όλο το εύρος και πλάτος των λειτουργιών του κόμματος στο νομό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα των σχέσεων μας με τους πολίτες που παραδοσιακά μας στήριζαν στη Φωκίδα, να μας εμπιστευτούν και πάλι οι νέοι άνθρωποι και να ξαναφτιάξουμε την πλατιά κοινωνική συμμαχία και στην περιοχή μας που είναι η αναγκαία κι ικανή συνθήκη για μια διαφορετική πορεία.

Ακόμα, σε ότι αφορά την υποψηφιότητά μου. Απέφυγα να εμπλακώ σε εσωτερικές υποθέσεις και κάθε λογής "διεργασίες", όπως πάγια πράττω τα τελευταία δύο χρόνια. Περιέτρεξα για άλλη μια φορά όλο το νομό, με προσωπικό κι επαγγελματικό κόστος και χωρίς την προοπτική άμεσων οφελών, με την πεποίθηση ότι το κόμμα μας κι οι ανάγκες της χώρας οφείλουν να είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα. Προσπάθησα όσο μπορούσα να διαδώσω τις ιδέες του κόμματός μας, να μεταφέρω το προεκλογικό μας μήνυμα και να αναδείξω τις τραγικές ανεπάρκειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με δεδομένο το αποτέλεσμα της κάλπης ίσως αυτό δε στάθηκε αρκετό. Διαπίστωσα, ωστόσο, ότι έλειψε περισσότερο από κάθε άλλη φορά κι η ομόθυμη στήριξη του συνόλου των φίλων της παράταξής μας. Εύχομαι κι ελπίζω τούτη να ήταν η τελευταία φορά...

Με αυτή την ευκαιρία αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τις ευχές, τη σκέψη και τη στήριξή σας βρεθήκατε δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα. Εσάς που μου ανοίξατε το σπίτι σας και με καλωσορίσατε. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την καλοπροαίρετη κριτική σας με βοηθήσατε να γίνω καλύτερος.

Η χώρα, αλλά κι ο νομός, χρειάζεται αταλάντευτα μια αξιόπιστη Αντιπολίτευση κι έναν φερέγγυο θεματοφύλακα της ευρωπαϊκής προοπτικής, των φιλελεύθερων αξιών , των προσδοκιών των νέων ανθρώπων και των αναγκών των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. Θα είμαι παρών και σε αυτό τον αγώνα.

Συνεχίζουμε...
Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Φωκίδας

14 σχόλια:

  1. Πόσα πήρε η ΝΔ στο Καστράκι δεν μας είπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασε μας ρε ανθρωπε κι εσύ...... γραψε τη συγχαρητηρια επιστολή στον επόμενο π΄ροεδρο της ΝΔ κι άσε τη φωκίδα, χαιρετισνατα στο καστράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον αυτό σημαίνει πως κάποιοι είναι προσωπικοί ψήφοι κ όχι μεταφερομενοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Ο ΧΑΛΙΟΡΗΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΙΣΧΥΟΥΝ Η ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ..
      ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
      ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ !!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Όλοι όσοι πέρασαν τοσα χρόνια απο πρόεδροι δήμαρχοι μέχρι βουλευτές(νεοδημοκρατες)αυτοι χαντακοσαν τη ΝΔ κ τη Φωκίδα! Σας πείραξαν οι επιστολές προς τον πρόεδρο η ο αγώνας που έκανε ο Χαλιορης 7 μηνες σε όλη τη Φωκίδα ..μήπως δ βόλευε μερικούς που είχαν συνηθίσει μονο προεκλογικά να θυμούνται τους ψηφοφορους...Χαλαρωστε γιατί υπαρχουν μεγαλυτερα προβληματα απο το να μετρατε ποιος έκανε τι!!! Αφήστε τόπο σε νέες ιδέες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΕΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ Ν.Δ., ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ..

      Διαγραφή
  6. Χαλιορη σταματα να απανατας ως ανωνυμος.. εχεις το θαρρος εστω κ μια φορα να γραψεις το ονομά σου.. ποσο δειλός μπορεί να εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ.. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ.. Η ΛΕΞΗ ΤΣΙΠΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ούτε το Καστράκι δεν κατάφερες να κερδίσεις. αντε τώρα συνέχισε τις βόλτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΡΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΓΚΡΑΣ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟΜΣΟΝ !!!! ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΕΣ…… ΑΡΕ ΚΡΥΦΟΜΑΖΟΧΕΣ ΠΑΛΙ ΦΣΕΚΙ ΘΕΛΕΤΕ Ε?????? ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δέντρο που πετροβολουν είναι αυτό που δίνει καρπούς... Τα.πουρνάρια δε δινουν τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ κΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΔΡΕΚΑ! Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΕΛΕΞΕ
    Α. ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
    Β. ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
    Γ. ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ
    Δ. ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    Ε. ΝΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
    ΣΤ. ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ.
    ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ" ΣΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΗ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή