Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου στηρίζει την κατάργηση του Καλλικράτη και την παραίτηση του Νίκου Κοντογιάννη για την αυτονόμηση των Δελφών...!!

    Ο Νίκος Κοντογιάννης είναι γνωστός πανελλαδικά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, εκ των οποίων ο σημαντικότερος:   Μετά από θεσμικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις ο Πρόεδρος των Δελφών πέτυχε το ακατόρθωτο: έκανε θεσμό μέσα στο θεσμό με την δημιουργία της "ΚΕΔΚΕ" μέσα στον Καλλικράτη χωρίς να προβλέπεται!

    Στην συνέχεια τον είδαμε να συγκρούεται ανοικτά για την κοινωνική πολιτική και την λειτουργία του Δήμου με τον Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο , που αγνόησε παντελώς αιτήματα και προειδοποιήσεις...





         Μετά από τα γνωστά σε όλους αδιέξοδα που προέκυψαν από ισχύος του Καλλικράτη, ο κ. Κοντογιάννης προβαίνει τώρα σε μια οργανωμένη κίνηση προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθούν οι Δελφοί και να γίνουν αυτόνομος Δήμος ξανά!! Το κάνει κάτω από τις ίδιες συνθήκες που υπαγόρευαν την ίδια απαισιοδοξία και στην περίπτωση της  Ένωσης Κοινοτήτων Ελλάδος...

   Αυτό το... απονενοημένο διάβημα σκοπεύει να το ολοκληρώσει μέσα από την διαδικασία παραίτησης του  Συμβουλίου, αρχής γενομένης από τον ίδιο που έδωσε το καλό παράδειγμα πρώτος, φυσικά! 


 Σε πρώτο πλάνο η παραίτηση Κοντογιάννη είχε άμεσα αποτελέσματα κατά το "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται"... 
   Σήμερα το πρωί λοιπόν ο Βουλευτής Φωκίδας, υποψήφιος βουλευτής πλέον, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, συναντήθηκε με τον κ. Κοντογιάννη  και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην κίνηση του Προέδρου Δελφών, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που επέφερε ο Καλλικράτης και δεσμεύτηκε για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να νομιμοποιηθεί το αίτημα!!

 Αυτή η πολιτική πράξη του Ηλία Κωστοπαναγιώτου αποδεικνύει γι άλλη μια φορά την εντιμότητά του και τις προτεραιότητές του, που είναι πάνω από όλα η αγάπη για τον τόπο...αγνός πατριώτης και ανιδιοτελής πολιτικός...

 Οφείλουμε να επισημάνουμε πως είναι η πρώτη φορά που Φωκέας πολιτικός τάσσεται στο πλευρό των δημοτών και των διεκδικήσεων κατά του Καλλικράτη! και η Ιτέα, όπως και όλοι οι παλιοί Καποδιστριακοί Δήμοι του Δήμου Δελφών, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει Καλλικράτης και πόσο δίκιο είχαν να αντιδρούν...


                                                               Η παραίτηση...
                  Καλλικράτης : Όταν άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς! 

   Σχεδόν 5 χρόνια από την λειτουργία του Καλλικράτη, ήρθε η ώρα που οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει δυναμικά να διεκδικήσουν την αυτονομία τους. 

   Το Καλλικρατικό μοντέλο διοίκησης απέτυχε παταγωδώς, τα προβλήματα αυξήθηκαν και οι τοπικές κοινωνίες δεν αντέχουν σε περαιτέρω υποβάθμιση. 


   Χαρακτηριστικό παράδειγμα πλήρους διάλυσης στην διοίκηση και λειτουργία αποτελεί η εικόνα που βιώνουμε καθημερινά και στην πόλη μας. Είναι αδιανόητο ότι ακόμα και οι ανταποδοτικοί φόροι που πληρώνουμε, (καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση, αποχέτευση, τέλος παρεπιδημούντων) δεν επιστρέφουν στον πολίτη, μέσω της κοινότητας, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. 
Στο διάστημα του ενός περίπου έτους από τις Δημοτικές εκλογές, το τοπικό μας συμβούλιο προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών και προτάσεων που θεωρήσαμε εξαιρετικά σημαντικές για τον τόπο μας. Για πρώτη φορά συντάξαμε ένα σχέδιο οικιστικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης με ορίζοντα τα επόμενα είκοσι χρόνια. 

   Η πρόταση μας για την ανάδειξη των Δελφών ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, εάν ευοδωθεί, θα δώσει λύση σε πολλά από τα θέματα υποδομών που χρόνια τώρα αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε. Ξεκινήσαμε τις πρώτες επαφές για την δημιουργία του φεστιβάλ των Δελφών. Η λειτουργία του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, που μπορεί να στεγαστεί στο κτίριο του συνεταιρισμού Δελφών, δωρεά του κυρίου Κοτσανά, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία του μουσείου Σικελιανού θα ενδυναμώσει την πολιτιστική εικόνα της πόλης μας. Αναπτύξαμε συνεργασία με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο των θερινών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σχολείων, τριάντα έως πενήντα φοιτητές καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες, που θα τονώσουν την αγορά της πόλης μας. 
 Με τα ελάχιστα χρήματα που διαθέταμε, τοποθετήσαμε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα χλωρίωσης. Αποφασίσαμε ως πρώτη προτεραιότητα για το 2015 την άμεση ανακατασκευή του εξαιρετικά επικίνδυνου για τα παιδιά μας προαύλιου χώρου του Δημοτικού σχολειού. Έγινε αποκλάδωση για λόγους ασφάλειας στο αλσύλλιο επί της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, όπως επίσης και στο αλσύλλιο στην θέση Πηγαδούλια. Ανακατασκευάσαμε το οδόστρωμα στην κατηφόρα επί της οδού Οσίου Λουκά. Τοποθετήσαμε φωτιστικά σώματα σε περιοχές με ελλιπή φωτισμό. Αποφασίσαμε όπως για το 2016 διαθέσουμε το σύνολο των χρημάτων του τεχνικού μας προγράμματος για την κατασκευή του γηπέδου 5χ5. 
Καταθέσαμε στον κεντρικό Δήμο οικονομική προσφορά αξίας 35.169,90 €, ως ενδεικτική προμελέτη, για την κατασκευή νέου δικτυού ύδρευσης 700 μέτρων με 45 νέες παροχές, στην οδό Παύλου & Φρειδερίκης. Ζητήσαμε και ολοκληρώθηκε η μελέτη φωτισμού της πόλης μας. Αποφασίσαμε την ονοματοθεσία οδών και κλιμάκων.
  Ζητήσαμε την αγορά και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού. Αποφασίσαμε την δωρεάν παραχώρηση στην ΔΕΗ 17 τετραγωνικών μέτρων, ιδιοκτησίας της κοινότητας, προκειμένου να εγκιβωτιστεί ο υποσταθμός της ΔΕΗ που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων. 

   Αποτρέψαμε την αύξηση των δημοτικών τελών μετά από προσφυγή μας στην αρμόδιες υπηρεσίες. Αποφασίσαμε την κατάργηση των παράνομων τελών άρδευσης με δεδομένο, ότι ο Δήμος αδυνατεί να πληρώνει συντήρηση των υδραυλικών. Εισηγηθήκαμε την μύωση των εξοντωτικών τελών αποχέτευσης, βάση μελέτης κόστους συντήρησης και λειτουργιάς, που πραγματοποιήσαμε. 
Προτείναμε ποσοστό 10% επί του εισιτηρίου του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών να αποδίδεται στην κοινότητα Δελφών. Εισηγηθήκαμε την επιστροφή σε ποσοστό 80% των ανταποδοτικών φόρων (φωτισμός, καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση) από τον νέο Δήμο στην κοινότητα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στα προβλήματα της καθημερινότητας. 
   Αυτή είναι άλλωστε η λογική της ανταποδοτικότητας στην φορολογία. Είναι άδικο ο κάτοικος των Δελφών να πληρώνει τέλος καθαριότητας, χωρίς αυτή να υφίσταται, ή τέλος φωτισμού για ανύπαρκτους λαμπτήρες. 

Δυστυχώς το σημερινό Καλλικρατικό σύστημα διοίκησης δεν μας επιτρέπει να προσφέρουμε όλα όσα θέλουμε και μπορούμε. 

Η παραμονή μας στην κοινότητα αποτελεί μια ψυχοφθόρα για εμάς διαδικασία, χωρίς αντίκρισμα για τον τόπο μας. 

   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μας στην κοινότητα, αλλά και όλους εσάς για την εμπιστοσύνη και την στήριξη με την οποία μας περιβάλλατε δίνοντας μας δύναμη, προκειμένου να παλέψουμε για την πόλη μας. 

  Η ενασχόληση μας με τα κοινά δεν αποτέλεσε για εμάς επάγγελμα, αλλά διάθεση προσφοράς στον τόπο μας.

   Σας υποσχόμαστε όμως, ότι και από την θέση του Δημότη Δελφών θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι, ώστε η φαρσοκωμωδία που λέγεται Καλλικράτης να αποτελέσει παρελθόν...

   Οι Δελφοί αξίζουν καλύτερη τύχης. 

Με εκτίμηση


Κοντογιάννης Νικόλαος                                                   Μαυρόπουλος Θεόδωρος

4 σχόλια:

  1. Ευτυχώς εδώ στην Ιτέα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Καλλικράτη και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν ανάλογες παραιτήσεις.
    Από τότε που η Ιτέα εντάχθηκε στο Δήμο Δελφών περνά τις καλύτερες μέρες της.
    Οι μαγαζάτορες πίνουν κάθε πρωί στην υγεία του δημάρχου και των άλλων αιρετών. Το ίδιο και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ιτέας που προσεύχονται καθημερινά για τη μακροημέρευσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όψιμη ευαισθησία για τους Δελφούς του κ. Κοντογιάννη.
    Στόχος μάλλον ο Παναγιωτόπουλος.
    Ο Καλλικράτης τους έφταιξε.
    Δεν είμαι οπαδός του Καλλικράτη.
    Πριν το Καλλικράτη όταν ο Δήμος Δελφών ήταν αυτόνομος, δηλαδή ήταν αυτό που ο κ. Κοντογιάννης θέλει να ξαναφέρει, συνέβη το σκάνδαλο των δημάρχων, που έγινε στα Τουμπανάρια, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
    Τότε ο κ. Κοντογιάννης όχι μόνον δεν παραιτήθηκε αλλά δεν είπε ούτε κουβέντα για τους τότε δημάρχους, που με ψεύτικα στοιχεία, δεν δίστασαν να παραβιάσουν ακόμη και αυτόν τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα.
    Χρησιμοποιείται, για άλλη μία φορά ο ιστορικός τόπος των Δελφών για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.
    Έχω στα χέρια μου έγγραφα του Υπουργείου Πολιτισμού, που κυκλοφόρησαν σε εκατοντάδες αντίγραφα, για τους βανδαλισμούς που διέπραξαν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ο τότε Δήμαρχος της πόλεως των Δελφών, μαζί με άλλους δημάρχους των πέριξ Δήμων.
    Οι βανδαλισμοί έγιναν σε εποχές που δεν υπήρχε ο Καλλικράτης.
    Γιατί ο κ. Κοντογιάννης θέλει να επαναφέρει την τότε κατάσταση;
    Καλό θα ήταν να μας αναλύσει τις ευαισθησίες του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πεί και για το αυθαίρετο που έχει στο Κροκι καθώς και τους βανδαλισμούς του στο ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ..Από την μια θέλει την ανάπτυξη των Δελφών και από την άλλη κάνει αυθαιρεσιες στο Δελφικο τοπιο camping κλπ Η υποκρισια έχει και τα όρια της !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο για τον βουλευτή αναζητείται !!!
    Μηπως γνωρίζει ο Κος Κοντογιάννης που βρίσκεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή