Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση με Νίκο Στουπή... "οι παλαιοκομματικοί και οι "βαρωνίες" της ΝΔ στη Φωκίδα σφάζονται κυριολεκτικά για τα ιδιοτελή τους μικροσυμφέροντα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας"...

Εμείς επιμένουμε να δίνουμε λύσεις! 
 Την ώρα που οι παλαιοκομματικοί και οι "βαρωνίες" της ΝΔ στη Φωκίδα σφάζονται κυριολεκτικά για τα ιδιοτελή τους μικροσυμφέροντα σε βάρος των πολλών και της τοπικής κοινωνίας, ενώ προς τα έξω επιχειρούν να προβάλουν την επίπλαστη εικόνα της "ενότητας", ο ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα επιμένει να ασχολείται με τα ζωτικά προβλήματα των πολιτών. 
Και μόνο! 



Την ώρα που καλούν πρώην Υπουργούς του χθες για να "αναλύσουν τις τοπικές εξελίξεις" και να λύσουν "τις ενδοπαραταξιακές παραμέτρους", επιχειρώντας δημόσια να καθησυχάσουν τους ψηφοφόρους τους, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα ενημερώνει και διαβουλεύεται με ειλικρίνεια και με ευθύτητα με τους συμπολίτες μας αγρότες για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους απασχολούν στις συνθήκες που καλούμαστε όλοι να αντιπαλέψουμε την επομένη του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης με βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Με το σκεπτικό αυτό είχαμε χθες τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Άμφισσα και τη Δεσφίνα το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Στουπή. Όχι, φυσικά, για να παίξει το διαιτητή ανάμεσά μας, αλλά για να κατατοπίσει τους συμπατριώτες μας για τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα και να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφαλή προσαρμογή του αγροτικού κόσμου στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Ο Ν. Στουπής, με πλήρη γνώση για τα τεκταινόμενα στο χώρο της γεωργίας, ανέλυσε την κατάσταση στο κρίσιμο θέμα των βοσκοτόπων, στη Φωκίδα και ευρύτερα στο χώρο της ελληνικής κτηνοτροφικής παραγωγής, στις σημαντικές δυνατότητες εξεύρεσης ισοδυνάμων σχετικά με τις ρυθμίσεις της συμφωνίας διάσωσης που επηρεάζουν το αγροτικό εισόδημα, στη θέσπιση της αγροκάρτας, με την οποία θα προκαταβάλλεται το 50% της επιδότησης της επόμενης χρονιάς, με στόχο την παροχή ρευστότητας στο γεωργικό χώρο και στη δημιουργία της Επενδυτικής Τράπεζας ειδικού σκοπού που θα αντικαταστήσει την Αγροτική Τράπεζα και την παροχή ρευστότητας προς την ελληνική αγροτιά, που τερμάτισε η κοτσαμπάσικη κυβέρνηση του χθες, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, επίσης, στην υπεράσπιση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, που αποτελεί βασικό μέλημα της νέας κυβέρνησης υπό τον Αλ. Τσίπρα. Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα είναι η αναδιανομή του αγροτικού εισοδήματος, με βασική λογική τη μεταφορά του κύριου όγκου των βαρών προς τους έχοντες και κατέχοντες μεγαλοαγρότες.

Ωστόσο, από τις αναφορές του Ν. Στουπή το άμεσο ενδιαφέρον για  τα φλέγοντα ζητήματα των αγροτών της Φωκίδας δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Προβλήματα που δημιούργησε και διόγκωσε η  προβληματική πολιτική των κομμάτων του παλαιού κόσμου στη Φωκίδα. Για το θέμα της πυρκαγιάς στον ελαιώνα τον Αύγουστο του 2013 επεσήμανε ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων γίνεται μέσων των ΠΣΕΑ (προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων) κι όχι μέσω ΕΛΓΑ. Τα ΠΣΕΑ καθυστερούν εξ αιτίας της αναγκαίας έγκρισης από την Ε.Ε. ώστε να μη θεωρηθούν επιδοτήσεις. Κατά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ τον Οκτώβριο του 2015 εγκρίνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε άμεσα να προχωρήσει το θέμα των αποζημιώσεων σε όλους τους τομείς.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι η επιδότηση του παραδοσιακού ελαιώνα βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Για το σημαντικό θέμα της άρδευσης του ελαιώνα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που το ξεκόλλησε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τέλος Αυγούστου το έργο πήρε την αναγκαία  προέγκριση ύψους 7 εκ. ευρώ και βρίσκεται πια στο ελεγκτικό συνέδριο, όπου θα χρειαστούν δύο μήνες για να χρηματοδοτηθεί και πάλι. Η περάτωσή του υπολογίζεται σε περίπου ένα έτος από σήμερα.

Την ενημέρωση του Νίκου Στουπή ακολούθησε συζήτηση με τον κόσμο της αγροτικής παραγωγής στη Φωκίδα. Εκεί αναλύθηκε όλο το εύρος των θεμάτων  και δόθηκαν οι αναγκαίες κατευθύνσεις για τις προοπτικές του αγροτικού εισοδήματος στη Φωκίδα, την επιστροφή των νέων στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

     Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, Κατερίνα Στεφοπούλου και Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος με την επαγγελματική του ιδιότητα έκανε και παρεμβάσεις στη συζήτηση. 

Η ουσιώδης προεκλογική εκστρατεία απαιτεί διάλογο, ενημέρωση και ενδιαφέρον στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και στα ερωτήματα για το αύριο, το μέλλον και τη ζωή τους. Αυτό ακριβώς πράττουμε! Πέρα από εντυπωσιασμούς κι ακατάσχετες φλυαρίες...

Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε με το παλιό και στη Φωκίδα



                                                                 Η   Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου