Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Κόλλιας, υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας...

Δημήτρης Κόλλιας, Φιλόλογος . 
Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 

 Η πατρίδα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο Πόλεμο. 
 Ουσιαστικά βρίσκεται χρεοκοπημένη οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά, μέσα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον όπου η δυναμική σύγκρουσης εθνικών και οικονομικών συμφερόντων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και μεγάλες απειλές για τη χώρα και τον ελληνισμό.

     Σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί εθνική αναγκαιότητα ο άμεσος σχεδιασμός και η αποτελεσματική υλοποίηση ενός εθνικού συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου ολικής επαναφοράς, θεσμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, που θα περιλαμβάνει ριζικές, ταυτόχρονες και εναρμονισμένες αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο, στην επιχειρηματικότητα, στο κράτος, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, στην έρευνα, στην υγεία, παντού. Αυτό προϋποθέτει έναν νέο πολιτικό πολιτισμό, ποιότητα και ηθική στην πολιτική ζωή, νέο πολιτικό σύστημα και πολιτικό προσωπικό και μια νέα αποτελεσματική διακυβέρνηση με ό,τι πιο άξιο διαθέτει ο ελληνισμός  όχι από επαγγελματίες, ανεπάγγελτους συνήθως, πολιτικούς. Θέλουμε  η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στη θεσμική και οικονομική ανασυγκρότηση για την Ευρώπη των πολιτών, της ποιοτικής δημοκρατίας, της ανάπτυξης για την κοινωνία και όχι για τις αγορές.
     Μείναμε απαθείς βλέποντας την πατρίδα μας να ξεπουλιέται, το παρόν μας να καταστρέφεται, το μέλλον μας να υποθηκεύεται. Κάποιοι από εμάς αντέδρασαν τιμωρητικά ψηφίζοντας είτε πολιτικούς σχηματισμούς που προβάλλουν βάναυσες ιδεολογίες και προσβλητικές για την ιστορία και τον πολιτισμό μας πρακτικές είτε κόμματα χωρίς συγκροτημένο πολιτικό λόγο και ξεκάθαρες θέσεις. Μπορούμε να πάμε μπροστά αν στρέψουμε λίγο τη ματιά μας στο παρελθόν μας, στην ιστορία μας, στην πολιτική παρακαταθήκη που γράφτηκε σε αυτούς τους βράχους της αττικής γης. Θέλουμε πολιτικές επιλογές που να εξυπηρετούν το κοινό καλό, και θα μας ξαναδώσουν την αξιοπρέπεια που αφήσαμε να μας στερήσουν.
     Θέλουμε να γίνουμε η δύναμη που θα αλλάξει τις πολιτικές αντιλήψεις, θα διαμορφώσει Πολίτες Ενεργούς με γνώση, λόγο και ρόλο.
    Σε αυτές τις εκλογές ας αντιδράσουμε  σε ό,τι παλιό μάς οδήγησε στην κατρακύλα, σε ό,τι φαινόταν καινούργιο και ελπιδοφόρο και μας βύθισε ακόμη βαθύτερα και ας τους δείξουμε ότι η κινδυνολογία του δικομματισμού δε μας αγγίζει.


Σε αυτές τις εκλογές στηρίζουμε το κοινό ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών, της Κοινωνίας Αξιών και του κόμματος Ελλήνων Πειρατών.


Δημήτρης Κόλλιας

dimitriskollias.blogspot.gr,    
  6944341725


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου