Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Παρέμβαση Αφροδίτης Παπαθανάση: η Περιφέρεια οφείλει να υλοποιήσει Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων Στερεάς που επλήγησαν από τον COVID-19...

ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Αφροδίτη Παπαθανάση: Δεν είναι εποχές να παίζουμε παιχνίδια  εξουσίας...Καλή δύναμη σε όλους μας!...


ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 
 ΑΜΦΙΣΣΑ 33100 
Τηλ . 2265023775 - 6944322845 
 ΠΡΟΣ 
 ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Η. ΣΑΝΙΔΑ 
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ Ε.Π. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Κ. ΛΕΜΑ

 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ και ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ της ΣΤΕΡΕΑΣ που ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ από COVID-19.


 

Η κρίση της πανδημίας και η ένταση και εξέλιξη αυτής επηρεάζει και θα επηρεάσει δραματικά την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πόσο μάλλον όταν χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ΤΕΠΙΧ ΙΙ κρίνονται έως τώρα αναποτελεσματικά καθώς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε κριτήρια που να καλύπτουν δυνατότητες χρηματοδότησης των  ΜΜΕ και οι χρόνοι ελέγχων και χρηματοδότησης παραμένουν αργοί.



  Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να εξετάσει πλαίσιο και μέτρα χρηματοδότησης προς τις ΜΜΕ της ΣΤΕΡΕΑΣ, χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΣΠΑ ή και να δημιουργήσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με την μόχλευση ΕΣΠΑ και πόρων Αναπτυξιακής Τράπεζας , ώστε να προλάβει εξελίξεις που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν την παραγωγική βάση και τις επιχειρήσεις εμπορίου και υπηρεσιών της Στερεάς.





Ήδη ανάλογο πρόγραμμα έχει υιοθετήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Κεντρική Μακεδονίας,με δημόσια πρόσκληση προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μοντέλο του προγράμματος περιλαμβάνει :

- μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019,

- ελάχιστο πόσο επιχορήγησης 5.000 ευρώ και μέγιστο 50.000 ευρώ.

- το κεφάλαιο που θα καταβληθεί θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021.





Παρακαλώ πολύ για την εξέταση του θέματος της δημιουργίας πλαισίου χρηματοδότησης των ΜΜΕ που επλήγησαν από COVID-19 και στη ΣΤΕΡΕΑ, από πόρους της Στεράς  ή και με  διαδικασία μόχλευσης πόρων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας.

Με εκτίμηση



Αφροδίτη Παπαθανάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου