Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΚΕ Φωκίδας: Σχετικά με το ψήφισμα του Δήμου Δωρίδας για το θάνατο του Νίκου Γκελεστάθη...


 Σε σχέση με το ψήφισμα του Δήμου Δωρίδας για τον θάνατο του Νίκου Γκελεστάθη που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα σας,
σας ενημερώνουμε πως αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας της 1/9/2020

και πως οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Λάιος και Χρήστος Δρόσος ψήφισαν αρνητικά και συμφώνησαν μόνον με την έκφραση ειλικρινών και θερμών συλλυπητηρίων στους οικείους του,
όπως προκύπτει και από το πρακτικό της συνεδρίασης που σας επισυνάπτουμε.

Επειδή το κείμενο του ψηφίσματος παραπλανεί σχετικά με τις πραγματικές θέσεις των παρατάξεων στην παραπάνω συνεδρίαση, παρακαλούμε για την ορθή αποτύπωση της σχετικής απόφασης.


ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 102/2020
 ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 
 ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ 

                                                                             Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

  Από το Πρακτικό 11/2020 κατεπείγουσας δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος Σήμερα την 01-09-2020, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωρίδος (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεομοιοτυπίας και τηλεφώνου), με χρόνο έναρξης την 10:00 ́ και χρόνο λήξης την 12:00 ́, ύστερα από την αριθ. 8435/31-08-2020 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), για την συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο κατωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης: 

  ΘΕΜΑ: Ψήφισμα για το θάνατο του πρώην Βουλευτή Φωκίδας και Υπουργού Νικολάου Γκελεστάθη του Αναστασίου. 

  Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διαπίστωσε ότι σε σύνολο είκοσι επτά (27) μελών συμμετείχαν και τα είκοσι επτά (27) μέλη ήτοι:

   Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ 1 ΓΛΥΜΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15 ΓΕΡΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2 ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 16 ΓΚΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 3 ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ 17 ΖΕΚΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 4 ΖΕΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 18 ΚΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 5 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19 ΜΑΡΤΕΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 20 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 7 ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 21 ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 8 ΠΑΛΑΣΚΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 22 ΚΑΛΛΙΑΜΠΕΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 9 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 23 ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 10ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 24 ΛΑΪΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 11ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 25 ΔΡΟΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 12ΦΛΕΓΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 26 ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ 13ΧΑΡΔΑΛΟΥΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 27 ΚΑΖΑΝΑ ΜΑΡΙΑ 14ΦΛΩΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
 Α Π Ο Ν Τ Ε Σ Ουδείς 

   2 Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης. Επίσης στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δημοτικός Υπάλληλος Μπάκας Χαράλαμπος για την τήρηση των πρακτικών. Η Πρόεδρος ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. 

    Πριν από την έναρξη συζήτησης του θέματος της ημερήσιας διάταξης έγινε αιτιολόγηση του κατεπείγοντος, με την παρακάτω εισήγηση του Δήμαρχου: «Ο Νίκος Γκελεστάθης έφυγε την Κυριακή 30 Αυγούστου σε ηλικία 90 ετών και η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του π. Υπουργού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 13:00 ́ το μεσημέρι στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, και εκεί έγκειται και το κατεπείγον της εν λόγω συνεδρίασης. Μετά τη θλιβερή είδηση της απώλειας του πρώην Βουλευτή Φωκίδας και Υπουργού Νικόλαου Γκελεστάθη του Αναστασίου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Βουλευτής Νομού Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός, θεωρώ ότι έχουμε καθήκον και υποχρέωση ως Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε το θέμα αυτό ως κατεπείγον, προκειμένου με απόφασή μας να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές στον εκλιπόντα για την προσφορά του στο Νομό μας και στην Πατρίδα μας γενικότερα.» Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου και είδε τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, μετά από διαλογική συζήτηση,

   Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α 

  Εγκρίνει τη συζήτηση του παρόντος θέματος ως κατεπείγον. Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξ. αριθμό 101/2020. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 102/20 Η εισήγηση του Δημάρχου περί του θέματος έχει ως εξής: «Ο Νικόλαος Γκελεστάθης γεννήθηκε το 1930 στη Δεσφίνα Φωκίδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξελέγη Βουλευτής Φωκίδας με τη Νέα Δημοκρατία το 1981, το 1985, το 1989 (Ιούνιο και Νοέμβριο), το 1990, το 1993, το 1996 και το 2000. Επίσης, διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κατά τα έτη 1990 - 1992 και Υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τα έτη 1992 - 1993, στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από τις θέσεις τις οποίες κατείχε επί σειρά ετών ο Νίκος Γκελεστάθης πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στο Νομό Φωκίδας και υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την πατρίδα ως Βουλευτής και Υπουργός. Βοήθησε πολλούς συμπατριώτες του και του επέστρεψαν αυτή την αγάπη εκλέγοντάς τον οκτώ φορές, επί 23 ολόκληρα χρόνια, στο αξίωμα του Βουλευτή Φωκίδας. Με την εντιμότητά του, το ήθος του και τον ακέραιο χαρακτήρα του, η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια. 

  Κατόπιν τούτων: 3ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ: Όπως το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσει το ακόλουθο ψήφισμα: Ο Δήμαρχος Δωρίδας κος Γεώργιος Καπεντζώνης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη και την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του, πρώην βουλευτή του Νομού Φωκίδας και Υπουργού Νικολάου Γκελεστάθη.Ο Νίκος Γκελεστάθης υπήρξε μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα που δέσποζε με την δράση του επί πολλές δεκαετίες στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας και της χώρας, εκλέχτηκε βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία επί σειρά ετών και σε διαδοχικές βουλευτικές θητείες, εκπροσωπώντας τον Νομό Φωκίδας, ενώ τιμήθηκε και με το υπουργικό αξίωμα , καθώς διατέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υπουργός Δημοσίας Τάξης στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 . Πάντοτε διεκδικητικός και επίμονος, προώθησε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν τον νομό μας και συνέβαλλε τα μέγιστα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Νομού Φωκίδας και των συμπατριωτών του. Η ιστορία θα τον κατατάξει ως πολιτική προσωπικότητα που άφησε το δικό του στίγμα και με την δράση του συνέβαλλε και επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις της μεταπολίτευσης.Ως ελάχιστο φόρο τιμής και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη ενός ευπατρίδη που έφυγε, του Νίκου Γκελεστάθη, ο Δήμαρχος Δωρίδας και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφασίζουν στην εξόδιο ακολουθία να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδας καθώς και την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.» Το Δημοτικό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου, 
 Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΚΑΤΑ Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α

   Εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα για το θάνατο του πρώην Βουλευτή Φωκίδας και Υπουργού Νικολάου Γκελεστάθη του Αναστασίου. 
  4Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Ο Δήμαρχος Δωρίδας κος Γεώργιος Καπεντζώνης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη και την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή του Νομού Φωκίδας και Υπουργού Νικολάου Γκελεστάθη.Ο Νίκος Γκελεστάθης υπήρξε μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα που δέσποζε με την δράση του επί πολλές δεκαετίες στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας και της χώρας, εκλέχτηκε βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία επί σειρά ετών και σε διαδοχικές βουλευτικές θητείες, εκπροσωπώντας τον Νομό Φωκίδας, ενώ τιμήθηκε και με το υπουργικό αξίωμα, καθώς διατέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υπουργός Δημοσίας Τάξης στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993. Πάντοτε διεκδικητικός και επίμονος, προώθησε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν τον νομό μας και συνέβαλλε τα μέγιστα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Νομού Φωκίδας και των συμπατριωτών του. Η ιστορία θα τον κατατάξει ως πολιτική προσωπικότητα που άφησε το δικό του στίγμα και με την δράση του συνέβαλλε και επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις της μεταπολίτευσης.Ως ελάχιστο φόρο τιμής και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη ενός ευπατρίδη που έφυγε, του Νίκου Γκελεστάθη , ο Δήμαρχος Δωρίδας και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφασίζουν στην εξόδιο ακολουθία να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδας καθώς και την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο. 
  5 Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΩΡΙΔΑΣ» κ.κ. Λάιος Ιωάννης και Δρόσος Χρήστος, που ψήφησαν αρνητικά και συμφώνησαν μόνον με την έκφραση ειλικρινών και θερμών συλλυπητηρίων στους οικείους του. 
   Επίσης, μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ» κ.κ. Ασημάκης Αθανάσιος, Καλλιαμπέτσος Χαράλαμπος και Παπαλεξίου Ευθύμιος, που ψήφησαν αρνητικά, καταθέτοντας την ακόλουθη άποψη:«Όπως το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσει το ακόλουθο ψήφισμα: Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα. Ο Νίκος Γκελεστάθης υπήρξε μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα για τη Φωκίδα που άφησε το στίγμα του, διατελώντας επί 23 χρόνια βουλευτής καθώς επίσης διατέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υπουργός Δημοσίας Τάξης στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993. .Ως ελάχιστο φόρο τιμής και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη του να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδας καθώς και την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.»

  Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξ. αριθμό 102/2020. Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το παρόν πρακτικό, υπογράφεται ως κατωτέρω: 

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ) ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου