Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για την απώλεια του Φωκέα πολιτικού Νίκου Γκελεστάθη...

    Δήμος Δελφών 


«Ψήφισμα για την απόδοση τιμής στον εκλιπόντα Νικόλαο Γκελεστάθη».
   ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ   223/31.08.2020

   Ύστερα από το άγγελμα του θανάτου του Νικόλαου Γκελεστάθη, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, στην από31-8-2020 συνεδρίασή του και μετά από πρόταση του Δημάρχου, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο ενός πολιτικού άνδρα του οποίου η δράση σημάδεψε την πορεία του Νομού, εκλεγόμενος συνεχώς βουλευτής από το 1981 έως και το 2000, επί οκτώ συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και υπηρέτησε ως Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αρχές, αξιοπρέπεια, αφοσίωση και ευγένεια, έλαβε το παρακάτω ψήφισμα:

  Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών
(κατά πλειοψηφία)

   1)  «Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών, με την αναγγελία του θανάτου του εκλεκτού συμπατριώτη μας, Νικολάου Γκελεστάθη, διατελέσαντος Βουλευτή Φωκίδας επί σειρά ετών και Υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκφράζει την θλίψη και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αείμνηστου, ο οποίος με τη στάση ζωής, την αφοσίωσή του στο καθήκον, την ευγένεια και το δημοκρατικό ήθος, τίμησε το κοινοβουλευτικό σώμα και την ιδιαίτερη Πατρίδα του την Φωκίδα».
  2)Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
  3)Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημοτικό Κατάστημα κατά την ημέρα της κηδείας.
  4)Να δημοσιευτεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών.

   Κατά την ψηφοφορία μειοψήφισαν οι Δ.Σ. Π. Μέγκος, Δ.Μπάκας. Επίσης μειοψήφισαν οι Δ.Σ. Ε. Λεοντίου και Δ.Σκαρίμπας με το εξής αιτιολογικό: Συνεπής αστός πολιτικός που υπηρέτησε τα συμφέροντα της τάξης του σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από υπουργικές και βουλευτικές θέσεις επί σειρά ετών. Ας τον τιμήσουν λοιπόν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και τα κόμματά τους όπως νομίζουν. Εμείς απ’ την πλευρά μας δεν έχουμε λόγο να αποδώσουμε τέτοιες πολιτικές τιμές. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος για την απώλεια του ανθρώπου τους...
   Αφού συντάχτηκε το παρόν υπογράφεται

 Η Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας                                            Τα Μέλη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου