Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας για το άνοιγμα των σχολείων...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τι θα μπορούσε να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων - Αντιδράσεις στο  σχέδιο του υπ. Παιδείας - ΤΑ ΝΕΑ 
Η νέα σχολική χρονιά είναι εδώ, διαφορετική, αλλά εκρηκτική! Εκρηκτική ως προς τα τεράστια προβλήματα που συναντούν οι μαθητές, που φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερα! Ουσιαστικά, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς εξασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών, των οικογενειών και καθηγητών τους. Είναι κυριολεκτικά εκτεθειμένοι!

Η έλλειψη καθαριστριών και στο Δήμο Δελφών και στο Δήμο Δωρίδας (6 τον αριθμό για όλο το Δήμο Δωρίδας) σε συνδυασμό με τις γενικότερες ελλείψεις σε καθηγητές και σχολικές αίθουσες καθιστούν τουλάχιστον «επικίνδυνη» την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Με τη δημοτική αρχή και στους δύο Δήμους να «νίπτει τας χείρας της», καθώς ρίχνει το φταίξιμο στο Υπουργείο. Έτσι μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, αντί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και όχι προσλήψεις με ελαστικές μορφές εργασίας.

Τουλάχιστον «δολοφονική» μπορούμε να κρίνουμε την κατάσταση σε νηπιαγωγείο της Ερατεινής που στοιβάζονται 22 παιδιά σε κοντέινερ, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση τους το Δημοτικό σχολείο Τολοφώνα που παραμένει κλειστό από το 2012.

Επίσης, δεν έχει εξασφαλιστεί η μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες που μέχρι στιγμής γίνονταν με λεωφορεία, που εκτελούσαν και άλλα δρομολόγια (γραμμής) μέσα στη μέρα εντός και εκτός περιοχής , με ανοιχτό το ερώτημα εάν απολυμαίνονταν για να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές.

Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο (χρόνος που κερδήθηκε από τις τεράστιες θυσίες που έκανε ο λαός καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας) να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά δεν το έκανε. Τα σχολεία ανοίγουν στις ίδιες αίθουσες, στα ίδια κτίρια, στα ίδια προαύλια, με τον ίδιο -μπορεί και λιγότερο- αριθμό καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας. Επέλεξε -και σε αυτές τις συνθήκες- να θεωρεί τους μαθητές “κόστος”. Η υπουργός Παιδείας, μάλιστα, το ομολόγησε χωρίς ίχνος ντροπής! Μέσα στο καλοκαίρι, όμως, η χρηματοδότηση, οι φοροαπαλλαγές και τα οικονομικά χατίρια της κυβέρνησης σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες πήγαν σύννεφο... Όπως και τα τεράστια ποσά (πάνω από 4 δισ. ευρώ) στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, για να οργανώνουν αποτελεσματικότερα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ επιθετικές ενέργειες σε βάρος των λαών.

Απαιτούμε:

-Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας καθηγητών, μαθητών και των οικογενειών τους

-Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη.

-Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

-Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

- Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

Το Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου