Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόεδρος Κίρρας Μ. Καπαρέλη: για τους ερασιτέχνες της γραφής, που αποσκοπούν σε "εισπρακτικά" οφέλη: Η Ιστορία έχει αποτυπωθεί στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας - Δελφών...

ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,  ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. 

 


 Η Ιστορία έχει αποτυπωθεί, με το αρχαίο μονοπάτι Κίρρας - Δελφών (διεθνές μονοπάτι Ε4 ) να κατευθύνει τους προσκυνητές από την Κίρρα στους Δελφούς, έχοντας σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό και με ιστορική - φυσική κατάληξη το λιμάνι της Κίρρας. 

   "Επιστρέφω με το ίδιο "ταχυδρομείο" την ανύπαρκτη αιτιολόγηση και την προβολή απόψεων περί τοπικιστικού παραληρήματος στους ερασιτέχνες της γραφής, που αποσκοπούν σε "εισπρακτικού" τύπου οφέλη. 

    Παραθέτω λοιπόν στους διοργανωτές του φετινού πολιτιστικού ατοπήματος, την διοργάνωση της πρώην Νομαρχίας Φωκίδας την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 στον περίπατο αγάπης «FOKIDA CHARITY TREK».

   Ο τερματισμός της εκδήλωσης ήταν - που αλλού- στο Λιμάνι της Κίρρας. 

 

Η Πρόεδρος Κίρρας 

Μαρία Καπαρέλη

2 σχόλια:

  1. Πώς το έλεγαν παλιά;... "Της κοντής ...μαμής της έφταιγαν οι τρίχες;". Τόσες 10ετίες εκεί είναι η Κίρρα και η ιστορίας της και τα μονοπάτια της. Τόσες 10ετίες οι ίδιοι δεξιοί κυβερνούσαν. Τι προκοπή κάνανε; Τώρα τους έπιασε ο καημός; Για να βρίζονται έτσι, αναρωτιέμαι μήπως παίζει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια η γυναικα δεν παιζεσαι. της βγαζω το καπέλο. είναι άξια, δραστήρια και κυρίως ξέρει τι θελει για τον τοπο της. Όλοι της δίνουν δικιο στην Ιτεα. που ειναι οι αιρετοί της Ιτέας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή