Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πρώτη συμμετοχή και βράβευση για την Φωκίδα στον διαγωνισμό Ρομποτικής...


  4ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας 

 Πρώτη φορά συμμετοχή για τη Φωκίδα και βράβευση 

  Στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής έλαβε για πρώτη φορά μέρος η Φωκίδα με την ομάδα ExploreM, από την Άμφισσα. 


Οι 6 μαθητές Δημοτικού, 

Ηλίας Δελμούζος,
 Νάσος Κοκολόγος,
 Σωτηρία Δρούγκα,
 Στάθης – Θοδωρής Βαϊδάνης, 
Αχιλλέας Ηλιάδης 
και Ισιδώρα Ηλιάδη

  με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Χρύσας Μαλλιακού παρουσίασαν το ρομποτικό όχημα που δημιούργησαν και έλαβαν το βραβείο καλύτερου αυτοματισμού.

  Η συμμετοχή των μικρών  μαθητών του Κέντρου Πληροφορικής «Παιδεία» τους έδωσε ιδιαίτερη χαρά, αλλά και την ώθηση να συνεχίσουν την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον!


Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία  την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Λαμίας.
Μαθητές από όλους τους νομούς της Στερεάς διαγωνίστηκαν ανά κατηγορία και θεματολογία. Για το Δημοτικό, ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα «Εποικισμός του Άρη». Τα γυμνάσια έπρεπε να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)» , ενώ για τους μαθητές του Λυκείου, όπως και πέρυσι, ήταν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».


2 σχόλια:

  1. Το ότι παραιτήθηκε η μοναδική νεφρολόγος του νοσοκομείου και άρα κλείνει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πως και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στα παιδια και στους δασκαλους τους και εις ανωτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή