Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Δραματική έκκληση των εργαζομένων Μεταλλείων Φωκίδας στην εταιρεία: παραβιάζοντας κάθε εργασιακή συνέπεια μας τσακίσατε! κι ακόμη αρνείστε έστω μια συνάντηση!...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ 

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 

   Προς τη διοίκηση του μεταλλείου βωξίτη

 

  Συνάδελφοι, εργαζόμενοι,

 Vagonetto: Το Μεταλλευτικό Πάρκο της Φωκίδας | Onparnassos

     Ζητάμε, εδώ και αρκετούς μήνες συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου να εκθέσουμε μέρος των προβλημάτων που μας απασχολούν σαν κλάδο αλλά και γενικότερα και αυτή (η διοίκηση) είτε επικαλούμενη τον κορωναϊό είτε άλλους λόγους δεν μας δέχεται, στέλνοντάς μας κάποια γραφήματα και κάποιους αριθμούς για να μας δείξει ότι στο «βασίλειό» της οι αριθμοί ευημερούν!!

     Μας δείχνουν για παράδειγμα ότι από την αρχή της χρονιάς τα μηχανήματα στην υπόγεια εκμετάλλευση είναι όλο και πιο διαθέσιμα για εργασία, είναι δηλαδή σε συνεχή ετοιμότητα όταν γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι μηχανήματα που ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ τη μία βάρδια, με υπηρεσιακό σημείωμα για βλάβη, την άλλη βάρδια ως εκ θαύματος εργάζονται όταν «πείθονται» οι συνάδελφοι να τα δουλέψουν «για να μην υπάρξουν προβλήματα».

    Είναι παγκοίνως γνωστό ότι μηχανήματα με μεγάλη παραγωγή καυσαερίων που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ λόγω μόλυνσης του κλειστού περιβάλλοντος στις θέσεις εργασίας, αυτά θεωρούνται ως παραγωγικά και τίθενται σε εργασία με ότι κινδύνους συνεπάγονται για την υγεία των συναδέλφων μας!!

     Είναι επίσης γνωστό ότι ακόμη και μηχανήματα που έχουν εμφανή προβλήματα στη λειτουργία τους αναγκάζονται οι συνάδελφοι να τα εργαστούν και κυρίως αυτή η διαδικασία γίνεται από την επόμενη βάρδια. Δηλαδή η μία βάρδια βγάζει το μηχάνημα  off και η επόμενη αναγκάζεται να το δουλέψει.

    Ακόμη δε και να αντισταθεί κάποιος συνάδελφος αρνούμενος να εργαστεί το μηχάνημα που ό προηγούμενος το έδωσε σε βλάβη έρχονται κάποιοι εκ των προθύμων επιστατών-γομωτών-χειριστών-οδηγών (των συναδέλφων εκείνων δηλαδή που η εταιρεία τους έκανε παντός καιρού και παντός διπλώματος) να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά.

    Με λίγα λόγια βάζει η διεύθυνση συναδέλφους απέναντι σε συνάδελφους. Ευημερεί βάζοντας εμάς «να βγάλουμε τα μάτια μας». Χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο για την υγιεινή και την ασφάλειά μας.

    Είναι δε τόσο το ενδιαφέρον της εταιρείας για την ασφάλεια μας ώστε μας «τσιπάρουνε» με gps ακόμη και μέσα στις γαλαρίες σαν κυνηγάρικα σκυλιά προκειμένου να κυνηγήσουμε το πρόγραμμα της παραγωγής που οι προϊστάμενοι βγάζουνε μετά από μελέτη επι χάρτου πάντα, αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες σε εκατοντάδες μέτρα μάσα στη γή με εκατομμύρια τόνους βράχων πάνω από τα κεφάλια μας!!

    Η ασφάλεια για όλους αυτούς και κυρίως για την ίδια την εταιρεία εξαντλείται σε ποινές σε συναδέλφους επειδή δεν φορούσαν είτε το κράνος είτε τα γυαλιά εργασίας ακόμη και έξω από τη γαλαρία. Ναι μας θέλουν να πηγαίνουμε ακόμη και στα σπίτια μας με κράνη και γυαλιά(!) ενώ στα  «κοντέινερ» δεν υπάρχουν ακόμη και στοιχειώδη για την προσωπική υγιεινή αλλά και πόρτες ή air condition’s.

    Mε το κυλιόμενο πενθήμερο αλλά και το εξαήμερο που ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ με τους γνωστούς τρόπους έχετε τσακίσει τη ζωή μας. Την οικογενειακή μας γαλήνη. Τον οικογενειακό μας προγραμματισμό. Όλα αυτά που ήδη έχουν λήξη (με τη διαβούλευση) εδώ και 5 μήνες και που εσείς με το έτσι θέλω συνεχίζεται και μάλιστα με τρείς χειρότερους ρυθμούς!!!

    Έχουμε την εντύπωση ότι εκμεταλλεύεστε με το χειρότερο τρόπο το φιλότιμό μας, την ανάγκη για εργασία, για το μεροκάματο, και βάζετε τον έναν συνάδελφο απέναντι στον άλλον.

     Παρ όλα αυτά εμείς πιστεύοντας ακόμη ότι μπορούμε να συνδιαλλαγούμε σας καλούμε να μας δεχθείτε σε συνάντηση προκειμένου να διατυπώσουμε τα παραπάνω δια ζώσης τεκμηριώνοντας τα με συγκεκριμένα στοιχεία.  

 

Για το Σωματείο Χειριστών Βοηθών κ.λ.π. Νομού Φωκίδας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου