Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικοί Φωκίδας: πρόταση αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης - μείωση ποσοστού εισφοράς...


 ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Αστυνομικοί Φωκίδας:δεν αντέχουμε την αφαίμαξη και για  προληπτικές αγροτικές κινητοποιήσεις! εκτός που μας εξαθλιώνετε, ζημιώνετε  και το δημόσιο!!!...

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ 


  ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κ.ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη.

  ΚΟΙΝ:
 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ. 
 2) Βουλευτή Φωκίδας κ.ΜΠΟΥΓΑ Ιωάννη. 
3) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. 
4) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ. 5) Μ.Μ.Ε. 

ΘΕΜΑ: «Προτεινόμενη τροπολογία αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης-Μείωση ποσοστού εισφοράς». 

Κύριε Υπουργέ, 

 Σας υποβάλλουμε συνημμένα σχετική τροπολογία, με την οποία επιδιώκεται η μείωση του κόστους εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης του Ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, δεδομένου του ειδικού μισθολογικού και υπηρεσιακού καθεστώτος του, του Ν.3883/2010 και της ρύθμισης του άρθρου 22 παρ.4 Ν.3865/2010.
    Η προσδοκώμενη μείωση της εισφοράς για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης, δεν επηρεάζει το ύψος της χορηγούμενης ανταποδοτικής σύνταξης και μπορεί και πρέπει να εφαρμοσθεί και επί των εκκρεμών αιτήσεων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου. 

 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

  Από την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, τροποποιείται η διάταξη του άρθρου 5παρ. 1 του ν. 4387/2016 και προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής: «Από την ............. και εφεξής και υπό την επιφύλαξη του άρθρου 15, παρ. 1β, εδ. β και γ του παρόντος νόμου η αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης του Ένστολου Προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνεται με την καταβολή για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης εισφοράς με ποσοστό 6,67%υπολογιζόμενης επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά το μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς. 

   Η παρούσα διάταξη εφαρμόζεται και επί των εκκρεμουσών αιτήσεων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης.Από την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, τροποποιείται η διάταξη του άρθρου 15, παρ. 1β, εδ. β και γ του ν. 4387/2016 και αντικαθίσταται ως εξής: «Όπου για την αναγνώριση των πλασματικών αυτών χρόνων ασφάλισης προβλέπεται καταβολή εισφοράς, η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς. 
    Εξαίρεση αποτελεί η αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης του Ένστολου Προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία θα γίνεται με μόνη την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης εισφοράς με ποσοστό 6,67% επί των αποδοχών του κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς. 

 Η ως άνω εισφορά υπολογίζεται επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά το μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς και, εφόσον έχει λυθεί η υπαλληλική σχέση, επί των αποδοχών του τελευταίου μήνα υπηρεσίας.Από την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου καταργείται κάθε αντίθετη με τα ανωτέρω διάταξη νόμου Υπουργική Απόφαση, απόφαση συλλογικού ή ατομικού οργάνου, εγκύκλιος ή εν γένει διάταξη. 

 Για τις έως την ημέρα έναρξης ισχύος του παρόντος άρθρου αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικού χρόνου που δεν έχουν ήδη διεκπεραιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αυτές θα κριθούν αυτεπαγγέλτως σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη. 

 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 

 Με τις διατάξεις των υπό κρίση άρθρων επιδιώκεται η μείωση του κόστους εξαγοράς πλασματικού χρόνου του Ένστολου Προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, δεδομένου του ειδικού μισθολογικού και υπηρεσιακού καθεστώτος του, του ν. 3883/2010καιτηςρύθμισης του άρθρου 22 παρ. 4 ν. 3865/2010.Η μείωση κατά τα ανωτέρω της εισφοράς εξαγοράς για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης δεν επηρεάζει το ύψος της χορηγούμενης ανταποδοτικής σύνταξης των ανωτέρω.
 Η παρούσα τροποποίηση θα εφαρμοστεί και επί των εκκρεμών αιτήσεων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου