Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινότητα Κίρρας προς Αντιδήμαρχο Ιτέας: πάρτε την αυτοδιοικητική σας ανηθικότητα και ακυρώστε την ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ! Σας απαγορεύουμε την εκδήλωση που προσβάλλει και αμαυρώνει την Ιστορία! θα κλείσουμε το Ιστορικό μονοπάτι μας με μαύρες σημαίες...

Κίρρα, 16-09-2020 

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΙΡΡΑΣ 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ. 

 

 Η Κοινότητα Ιτέας (ως κρατίδιο του Δήμου Δελφών!) διοργανώνει εκδήλωση-δράση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη με θέμα:   
ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ και τερματισμό στο μώλο της Ιτέας.

   Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην διοργάνωση της εκδήλωσης, καθότι οι Κοινότητες δεν αποτελούν αυτόνομες αυτοδιοικητικά οντότητες αλλά εντάσσονται εντός των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών και εμείς εντέχνως απουσιάζουμε με αυτοδιοικητική συναίνεση. 

 Η Κοινότητα Κίρρας ενίσταται αναφορικά με την διοργάνωση της εκδήλωσης, που δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί εάν είχε ζητηθεί και η γνώμη μας, αφού χωροταξικά το Αρχαίο μονοπάτι αλλά και ως Ιστορικό Μνημείο, ανήκει στην Κοινότητά μας. 

Δεν είναι στα όρια ευθύνης σας.  ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, απαντήστε στα ερωτήματά μας:

 

  1. Για ποιο Αρχαίο Μονοπάτι αναφέρεστε λοιπόν, δεν έχει ονομασία και γιατί δεν το κατονομάζετε; Θα έχετε τους λόγους σας!  Ίσως το «Ιστορικό αποτύπωμα» είναι τόσο ισχυρό που σας «ζαλίζει»; 

  2. Γνωρίζετε ότι το Επίνειο των Δελφών ήταν το Λιμάνι της Κίρρας και τα απομεινάρια του «δεσπόζουν» σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, όπου είναι και ο τερματισμός της πορείας του Αρχαίου Μονοπατιού Δελφών-Κίρρας ή Κίρρας-Δελφών;

  3. Γιατί δεν δρομολογήσατε ενδιάμεση στάση και με την συνδρομή υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας ή σχετικής ειδικότητας, θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες για το ανεξάντλητο ιστορικό αποτύπωμα; Θα είχατε τους λόγους σας!      

 Αποφασίσαμε λοιπόν κατόπιν της Ιστορικής προσβολής και της αυτοδιοικητικής ανηθικότητας που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να ΜΗΝ ΣΑΣ Επιτρέψουμε την διέλευση, γιατί ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. 

   Αυτό αποτελεί Απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου και λαϊκή απαίτηση των δημοτών της Κοινότητας Κίρρας, της μεγαλύτερης πληθυσμιακά πρώην Τοπικής Κοινότητας του Νομού Φωκίδας αλλά και της αρχαιότερης Φωκικής πόλης. 

 Θα τοποθετήσουμε μαύρες σημαίες και εμπόδια κατά μήκος του Αρχαίου μονοπατιού και ανακοινώσεις για να συνειδητοποιήσετε το αυτοδιοικητικό ατόπημα, για να είστε Υπερήφανοι για τις πράξεις σας.  

  Ζημιώσατε την ιστορική διαδρομή της Ιστορίας της Κίρρας, με πράξεις αλλά και έντεχνες παραλείψεις και οφείλετε να επανακαθορίσετε την αυτοδιοικητικήτ οποθέτησή σας . ------------------------------------------------------------------------------------ ΑΚΥΡΩΣΤΕ την εκδήλωση. 

Άλλωστε η κοινή γνώμη επί του θέματος έχει διαμορφώσει άποψη, αποσιωπήσατε το γεγονός από την «Οικοδέσποινα» Πόλη και θα αφήνατε τα απορρίμματάσας! 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....ΙΣΤΟΡΙΑ, 

ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά για ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. 

  Η Πρόεδρος                                 Τα μέλη 

ΜαρίαΚαπαρέλη         Προκόπης Κατσαγούνος 

                                          Ευγενία Λαμπροπούλου

                                              Κονδυλία Λούρμπα 

                            Παναγιώτης-ΕυστάθιοςΘεοχαρόπουλος 

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΡΡΑΣ

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ.ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ , ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έργο;Γιατί εμείς στην Λίτρα δεν το βλέπουμε;
    Ξέρετε τι βλέπουμε; την αγωνιώδη προσπάθεια της κυρίας να προβληθεί με οπουδήποτε τρόπο αρνητικό ή θετικό είναι ψιλά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή