Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η Ιτέα "στριμώχνει" τον Βουλευτή για το Λιμενικό Ταμείο: ερώτηση και στους υπουργούς για τις δεσμεύσεις του...!


                                             Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η 





Της Τριανταφυλλιάς Πιλάλα – Τσακίρη 
Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου 
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας 
Δήμου Δελφών
                                                                       25/6/2018





 ΠΡΟΣ: 
Τον Βουλευτή Φωκίδας
 κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου





Κοιν.:

     1.   Υπουργό Τουρισμού

κ.   Έλενα Κουντουρά




    2.   Υπουργό Ναυτιλίας & Λιμενικής Επιτροπής

κ.  Παναγιώτη  Κουρουμπλή



3.  Δήμο Δελφών
                  
     4. ΜΜΕ





   ΘΕΜΑ: «Μεταφορά αρμοδιοτήτων Λιμενικού Ταμείου  Ν. Φωκίδας  στον Δήμο Δελφών με έδρα την Ιτέα»



 Κύριε Βουλευτά,


  Μετά από το υπ.  Αριθμ.  Πρωτ.  18638 από  2 Αυγούστου 2016 έγγραφό μας (επισυναπτόμενο 1) που σας απεστάλη αρμοδίως  επί θητείας μας κατόπιν της σύσκεψης εργασίας  με την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, παρουσία σας όπως και παρουσία των φορέων Τουρισμού, στην Ιτέα,

  Μετά από την συνάντησή σαςπαρουσία μου, (επισυναπτόμενο 2)  την 1ηΔεκεμβρίου 2016  με τον Υφυπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό  ως συντονιστή του τομέας  Ανάπτυξης  Τουρισμού και ΕΣΠΑ, όπου «Συζητήθηκαν διεξοδικά οι διαδικασίες και προχώρησε το μεγαλύτερο μέρος στην διεκπεραίωση των βασικών δομών της ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα» (δελτίο τύπου Γραφείου Βουλευτή),


  Μετά από τις δημόσιες διαβεβαιώσεις σας (Συνέντευξη στην WEB TV της ΑΥΓΗΣ - 29 Οκτωβρίου 2016: (επισυναπτόμενο 3)  Ο Κωστοπαναγιώτου καταργεί το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και το κάνει Δημοτικό (έδρα Ιτέα)…


 Μετά από την ιστορική και αμετάκλητη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών 31/5/2018 (28ο  θέμα)"Επί αιτήματος πολιτών Δ.Ε. Ιτέας για την σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμο Δελφών με έδρα την Ιτέα", (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – ΑΔΑ: ΨΒΤΦΩ9Θ-ΚΧΟ),



 ΕΡΩΤΑΣΘΕ δημόσια:



-          Ποια είναι η θέση σας  και η πρόθεσή σας;  Στηρίζετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για  «Μεταφορά αρμοδιοτήτων Λιμενικού Ταμείου  Ν. Φωκίδας  στον Δήμο Δελφών με έδρα την Ιτέα»;


ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ όπως έχετε δηλώσει και δεσμευτεί δημόσια ή ΟΧΙ; 


 Σας γνωρίζουμε δε, ότι  διατυπώθηκε στην Γενική Συνέλευση της 11-6-2018 των κατοίκων του Γαλαξιδίου διατυπώθηκε δημόσια πως βεβαιώνεται «από το περιβάλλον του Βουλευτή»ότι ουδέποτε πρόκειται να γίνει Δημοτικό το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και δεν πρόκειται να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών.

Κατόπιν αυτών, αναμένουμε την ειλικρινή απάντησή σας.



 -Συνημμένα έγγραφα: 1.το υπ.  Αριθμ.  Πρωτ.  18638 από  2 Αυγούστου 2016 έγγραφο της τότε Αντιδημάρχου Δελφών Δ.Ε ΙτέαςΤριανταφυλλιάς Πιλάλα – Τσακίρη.

2.το από 1/12/2016 Δελτίο Τύπου Γραφείου Βουλευτή Ηλία Κωστοπαναγιώτου

3. η από 29/10/2016 συνέντευξη του Βουλευτή στην webtvτης εφημερίδας Αυγής.





  Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη

    Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

  Δ. Ε. Ιτέας Δήμου Δελφών


Συνημμένα:

 

1. ΕΓΓΡΑΦΟ  αντιδημάρχου Ιτέας 2016



Αποτέλεσμα εικόνας για αντιδημαρχος ιτεας λιανα πιλαλα τσακιρη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                    Ιτέα 2 Αυγούστου 2016
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                        Αρ. Πρωτ.: οικ. 18638
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ
Γραφείο Αντιδημάρχου
Ταχ. Δ/νση: Ηλ. Τρίγκα 47
Τ.Κ. 33200
Τηλέφωνο: 2265351101
FAX: 2265351135
                                                                                              Προς: Βουλευτή Φωκίδας 
                                                           Κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου
                                                         Κοιν.: Γραφείο Δημάρχου


 ΘΕΜΑ: «Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας»

 Κύριε Βουλευτά Ν. Φωκίδας,

  Σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕ Ιτέας του Δήμου Δελφών, παρουσία σας, της  Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά καθώς και όλων των φορέων του Δήμου Δελφών, προέκυψε η ανάγκη για άμεσο ραντεβού με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, προκειμένου να συζητηθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λ.Τ. Φωκίδας στο κομμάτι που αφορά τη χερσαία ζώνη Λιμένα Ιτέας – Κίρρας στο Δήμο Δελφών. 
 

    Σήμερα υπάρχει σε λειτουργία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου, το οποίο ανήκει στον Δήμο Δελφών. Μέχρι σήμερα το Λ.Τ. Ν Φωκίδας είχε στην δικαιοδοσία του την διαχείριση της χερσαίας ζώνης Λιμένα Αγίου Νικολάου(Δήμος Δωρίδας) και την χερσαία ζώνη Λιμένα Ιτέας –Κίρρας (που γεωγραφικά ανήκει στον Δήμο Δελφών).

   Ο Δήμος Δωρίδας άρχισε την διαδικασία απόσχισης από το Λ.Τ.Ν.Φ. προκειμένου να δημιουργηθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δωρίδας με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.

   Από εδώ και πέρα λοιπόν θα προκύψει το εξής παράδοξο, μέσα στον ίδιο Νομό να υπάρχει ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δωρίδας, ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου Δήμου Δελφών και ένα Λ.Τ.Ν.Φ. με μοναδική δικαιοδοσία την χερσαία ζώνη Λιμένα Ιτέας – Κίρρας (Δήμου Δελφών).

  Ο διαχειριστικός όγκος του Λ.Τ.Ν.Φ. είναι πέραν των δυνατοτήτων του, λειτουργεί με ένα μοναδικό υπάλληλο, που είναι ανθρώπινα αδύνατον να μπορεί να ελέγχει την καλή λειτουργία του λιμένα, να βεβαιώνει τέλη, να εφαρμόζει οικονομική πολιτική και να εκτελεί κατά γράμμα την λιμενική πολιτική του Υ.Ε.Ν., όπως επίσης είναι αδύνατον να ελέγξει για όλες τις ώρες της ημέρας τη θαλάσσια δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα είναι να μην προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες στους χρήστες της χερσαίας ζώνης του Λιμένα.

  Κύριε Βουλευτά, στο ραντεβού μας επιθυμούμε να παραστείτε εσείς προσωπικά καθώς και ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος.


Ευχαριστούμε για την συνεργασία. 

                                              Η Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτική Ενότητα Ιτέας
Τριανταφυλλιά Πιλάλα - Τσακίρη 



2.  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

                                                          Δελτίο Τύπου 

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30μμ, συνάντηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου σε θέματα Λιμενικής Πολιτικής του Δήμου Δελφών Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη και του Βουλευτή ν.Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό.
Η συνάντηση Υφυπουργού, Βουλευτή, Αντιδημάρχου πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Βουλής των Ελλήνων, όπου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πρόθεση της ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα. Η σύσκεψη έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και ήταν από τις πρώτες του Υπουργού μετά την ανάληψη της ηγεσίας.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι διαδικασίες 

και προχώρησε το μεγαλύτερο μέρος

 στην διεκπεραίωση των βασικών δομών

 της ίδρυσης και μεταφοράς.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός ως συντονιστής του τομέας Ανάπτυξης Τουρισμού και ΕΣΠΑ είναι γνώστης των απαιτούμενων αναγκών και ως βουλευτής Δωδεκανήσου κατανοεί πλήρως την ανάγκη ανάπτυξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την σημασία της προώθησης των Λιμενικών Δομών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.
   
                          Γραφείο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας


3.





   29 Οκτωβρίου 2016: Ο Κωστοπαναγιώτου καταργεί το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και το κάνει Δημοτικό (έδρα Ιτέα) με εισήγηση της Αντιδημάρχου Ιτέας Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη...!!( https://fokidatv.blogspot.com/2016/10/blog-post_16.html)

 

 * Επί τέλους μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές αποφάσεις που ζητήθηκαν και πολλές "πρόβες"  στην διαχείριση της Περιφέρειας για οικονομικούς λόγους, λύσεις μεταφοράς κλπ!

   - Πριν λίγη ώρα, ο  Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου  αποκάλυψε στα πλαίσια ωριαίας συνέντευξης στη web tv της εφημερίδας Αυγή, (video) κατά τις εργασίες  του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όλες τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για την κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος και την μεταφορά του μαζί με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλεξειδίου σε Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα!!...
   1.  Όπως τονίζει ο βουλευτής,  μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου Ιτέας προχώρησαν  όλες  οι προβλεπόμενες ενέργειες για την κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, διότι όπως επισημαίνει μετά την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος και το ήδη αποσχισθέν Γαλαξειδίου,  εξέλιπαν οι λόγοι λειτουργίας του…










1 σχόλιο:

  1. Νοιωθω οτι είμαστε ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που ο βουλευτής της ,κοροϊδεύει τον κοσμο!!!Ελεος....
    Έχει βάλει όλους τους άσχετους στο Λιενικό Ταμείο κ επειδή αλλάξανε μια λάμπα ,διατυμπανίζουν ότι κάνουν σοβαρή δουλειά!!!
    Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή