Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Απάντηση του Προέδρου ΔΗΜΤΟ Δελφών στην Αφροδίτη Παπαθανάση: στο κομματικό ακροατήριο που σας απέμεινε... ο κίβδηλος πολιτικός λόγος μετασχηματίζει με μαθηματική ακρίβεια τις «κεντρικές πολιτικές υπεραγορές», σε «συνοικιακά πολιτικά μικρομαγαζάκια»...


Αποτέλεσμα εικόνας για δημτο δελφων  Κυρία Παπαθανάση,

   Έλαβα γνώση για τα σχόλιά σας σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Δελφών για το θέμα των Ρομά. 

  Ως υπεύθυνος σύνταξης της ανακοίνωσης, σας απαντώ, για τα δύο αρνητικά και ειρωνικά σχόλια τα οποία κάνατε. Το πρώτο σας σχόλιο αφορούσε τη θέση μας πως «Ζητάμε την πλήρη και ακριβή καταγραφή των Ρομά». Η λέξη «πλήρης» αφορά το σύνολο, το όλον, τον αριθμό, άρα μιλάμε για το αριθμητικό δεδομένο των παιδιών των Ρομά. Η λέξη «ακριβής» αναφέρεται στα επιμέρους στοιχεία των παιδιών των Ρομά δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο ημερομηνία γέννησης, φύλο κ.λ.π, δηλαδή τα στοιχεία ταυτότητας αυτών των παιδιών. 
   Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό καταγραφικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας myschool, με το οποίο είναι διαδικτυακά συνδεδεμένες όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις.

    Επιπλέον θα ήθελα να γνωρίζετε εσείς αλλά και όσοι διαβάζουν τις αναρτήσεις σας και τις ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης οτι υπηρετώ την Παιδεία τριάντα ένα χρόνια από τη θέση του δασκάλου, και για αρκετά χρόνια εκλέγομαι Α' τακτικό αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και εκλέγομαι και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού Φωκίδας.
  Ως εκ τούτου γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα παιδείας. 

   Αντιθέτως εσείς - σύμφωνα με τα γραφόμενά σας στην ανάρτησή σας - δεν έχετε ιδέα για θέματα παιδείας και χρειάστηκε να επικοινωνήσετε προσφάτως με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας και να μας ανακοινώσετε με χαρά τα νέα πως «…κομίσατε γλαύκα εις Αθήνας».

   Όσον αφορά το 2ο σχόλιό σας. Εμείς προτείνουμε για τους Ρομά τις σχολές μαθητείας, την εκμάθηση εργαλειομηχανών, τις αγροτικές εργασίες κ.λ.π ώστε να βρεθεί ο δρόμος προς την ένταξη στον κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό ιστό του Δήμου Δελφών, χωρίς να αναφέρουμε πουθενά και για κανέναν μαθητή, εκπαιδευτικούς και μαθησιακούς αποκλεισμούς από ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

  Μην προσπαθείτε με λεκτικούς ακροβατισμούς να με παρουσιάσετε ως ακροδεξιό στο κομματικό ακροατήριο που σας απέμεινε και ταυτόχρονα εσείς να αυτοχαρακτηρίζεστε και να αυτοπροσδιορίζεστε ως δημοκράτισσα με κοινωνικές ευαισθησίες. 

   Επιπλέον υπήρξατε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα είχε ενδιαφέρον να μας δώσετε στοιχεία για τα πεπραγμένα σας κατά τη διάρκεια της βουλευτικής σας θητείας σχετικά με τη στέγαση, την εργασία, την ένταξη, την εγκληματικότητα και την εκπαίδευση των Ρομά στο Δήμο Δελφών. 

    Κυρία Παπαθανάση, η μικροπολιτική και η παραπληροφόρηση δεν είναι επίκαιρες έννοιες το έτος 2018. 
  Υποθέτω οτι γνωρίζετε πως ο κίβδηλος πολιτικός λόγος μετασχηματίζει με μαθηματική ακρίβεια τις «κεντρικές πολιτικές υπεραγορές», σε «συνοικιακά πολιτικά μικρομαγαζάκια».

   Σήμερα ο η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικό λόγο που πρέπει να είναι ευθύς, καθαρός, σαφής, δεικτικός και τεκμηριωμένος. 

  Ο Πρόεδρος
 της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών
 Δεδούσης Αργύρης 




^ Η ανάρτηση στο fb της Αφροδίτης Παπαθανάση στην οποία απάντησε ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Δελφών:

     Νομιζω εκει στη ΝΔ κατι πρεπει να διορθωσετε σε ανακοινωση σας.
Διαβάζουμε σε ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Δ.Δελφών σχετικά με το θέμα των ΡΟΜΑ
" Ζητάμε την πλήρη και ακριβή καταγραφή των παιδιών των Ρομά".
Σχόλιο : δεν λέτε πως, θα τα μαζέψετε κάπου και θα τα μετρήσετε, κάτι άλλο πιο δραματικό, ή πως θα το κάνατε με τα δικά σας παιδια;
"Ζητάμε οι μικροί μαθητές μετά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο, να εντάσσονται σε σχολές μαθητείας με αντικείμενα εργασίας, την καθαριότητα, τη χρήση εργαλειομηχανών, την κοπή χόρτων, το κλάδεμα των δέντρων του ελαιώνα, τη συλλογή ελαιοκάρπου και γενικά κάθε μορφή αγροτικής εργασίας και όχι μόνο".
Σχόλιο : αν θέλουνε τα παιδιά να πάνε Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΙ, Πανεπιστήμιο, ή αν θέλουν να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους θα μπορούν - κατά την "λεκτική σας υπερβολή" όπως θέλω να πιστεύω ή θα πρέπει να ακολουθήσουν τον κανόνα που θέτετε;;
Η ΝΔ είναι σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Θα βοηθούσε λιγότερη υπερβολή ακροδεξιάς , έστω και ως "λεκτικής υπερβολής" , θέσης, την οποία δεν νομίζω καν να υοιοθέτει και η ομάδα που ετοιμάζει το προγραμματικό σας πλαίσιο.

1 σχόλιο:

  1. Ε, άμα είσαι άνθρωπος της αγοράς... τέτοια φρασεολογία θα χρησιμοποιείς. Σιγά μην έγραφες για εκείνους που χρεοκόπησαν τη χώρα, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία, πήγαν την ανεργία κοντά στο 30%, φτώχυναν όλον τον κόσμο, μας έσυραν σε ΔΝΤ και μνημόνια και λιτότητες, απέλυαν εργαζόμενους με το τσουβάλι!... Σιγά μην έγραφες για τα κόμματά σας που έπαιρναν δανεικά και αγύριστα, που τα χρωστάνε και χρονια τώρα δεν πληρώνουν δεκάρα!... Σιγά μην έγραφες για τον τύπο που χρωστά κάτι χιλιάδες χιλιάρικα δάνειο για τις εκδόσεις του στην Κρήτη, σιγά μην έγραφες για το..."κωλόσπιτο" του Βολταίρου, τις οφσορ που σας συνδέουν! ... Άιντε να βρείτε κανέναν άλλον να κοροϊδέψετε κι οι δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή