Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Έκρυθμη η κατάσταση στην Άμφισσα... επεισόδια ΡΟΜΑ με κατοίκους κατά την μεταγωγή του 34χρονου... κατέστρεψαν μηχάνημα, γκρέμισαν μάντρα και έριξαν καρφιά στον δρόμο της Βίνιανης...!




 Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Άμφισσας και όχι στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας όπως είχε ακουστεί αρχικά, προσήλθε τελικά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σήμερα αργά το μεσημέρι ο 34χρονος επιχειρηματίας φερόμενος ως δράστης για τον θάνατο της 13χρονης από αδέσποτη σφαίρα σε καταυλισμό των ΡΟΜΑ στην περιοχή της ΒΙΠΕ Άμφισσας επί της ΕΟ Άμφισσας – Λαμίας. 

   Εξοργισμένοι ΡΟΜΑ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο και ήρθαν σε αντιπαράθεση με συγκεντρωμένο πλήθος κατοίκων της Άμφισσας που βρισκόταν σε άλλο σημείο των Δικαστηρίων απέναντι από τους ΡΟΜΑ... τα αίματα άναψαν όταν κάτοικοι είδαν τον 34χρονο συμπολίτη τους κατά την μεταγωγή του και τον καταχειροκρότησαν. Αμέσως οι ΡΟΜΑ ξέσπασαν σε απειλές εναντίον του και υπήρξε συμπλοκή μεταξύ του αρχηγού του καταυλισμού και φίλου του 34χρονου… 

    Για λόγους ασφαλείας εισαγγελέας και ανακριτής μετεφέρθησαν στο αστυνομικό μέγαρο Φωκίδας προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του φερόμενου ως δράστη να πάρει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, όπου ο 34χρονος επιχειρηματίας παρουσιάστηκε μετανιωμένος και δήλωσε πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βλάψει το κορίτσι. 

   Τελικά με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο φερόμενος δράστης πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. 

   Στην συνέχεια κι ενώ ο φερόμενος ως δράστης μεταφέρθηκε ξανά στην Λαμία για ευνόητους λόγους, οι ΡΟΜΑ σε έξαλλη κατάσταση έσπασαν και αποπειράθηκαν να κάψουν εκφορτωτή ενώ προχώρησαν προς τον οικισμό της Βίνιανης γκρέμισαν μια μάντρα και έριξαν καρφιά στον δρόμο… γέμισαν καρφιά το οδόστρωμα… η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, γίνεται έκρυθμη και είναι φανερό ότι οδηγούμαστε σε βεντέτα… 

   Το ερώτημα είναι αν η Αστυνομία μπορεί να τα καταφέρει με το υπάρχον δυναμικό… ή αν θα πρέπει να ζητηθούν ενισχύσεις… κι επίσης ποια θα είναι η διαχείριση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής στην οποία οι πολίτες επιρρίπτουν την μεγαλύτερη ευθύνη. 

  Μακάρι να επικρατήσει η λογική…αλλά η λογική με τον φόβο σπάνια συνυπάρχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου