Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου..

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Συνταξιούχοι Φωκίδας: ενώ η κυβέρνηση προπαγανδίζει, κινδυνεύουμε αβοήθητοι από την κατάσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας...!

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΩΚΙΔΑΣ 
 ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ 

  Η κατάσταση στην υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – μέρα με την μέρα γίνεται απελπιστική. Χιλιάδες συνταξιούχοι ,άνθρωποι του μόχθου, λαϊκές οικογένειες κινδυνεύουν και μένουν αβοήθητοι και άλλοι πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία.


 Η επίθεση της κυβέρνησης , Ε.Ε. , κεφαλαίου στις συντάξεις , η επιβολή φοροληστείας, επεκτείνεται και στη δημόσια υγεία. Ό,τι έχει κατακτηθεί στην υγεία προσπαθούν να το διαλύσουν με τις συνεχείς περικοπές δαπανών. Το κλείσιμο νοσοκομείων, ιατρείων του ΙΚΑ και άλλων δομών Δημόσιας Υγείας, η συρρίκνωση του προσωπικού, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση οδηγεί στην:1.      Οριστική εγκατάλειψη της Δημόσιας δωρεάν καθολικής υγείας και περίθαλψη για όλους

2.      Μεταφέρει το κόστος στους ασφαλισμένους και στα ταμεία

3.      Μετατρέπει την Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου

4.      Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων και πληρώνουν 4 φορές για την υγεία. (άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων που πολλές φορές φτάνει το 75% της τιμής).

Κραυγαλέο παράδειγμα της προαναφερθείσας κατάστασης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.

1.      Βασικές κλινικές δεν λειτουργούν και αδυνατούν να παράσχουν νοσηλεία.

2.      Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες, κύρια σε ιατρικό. Παθολόγοι , καρδιολόγοι που υπάρχουν δεν αρκούν για την λειτουργία των κλινικών.

3.      Υλικοτεχνική υποστήριξη είναι ανεπαρκής.

4.      Και όλα αυτά με υποβαθμισμένο τον οργανισμό λειτουργίας.

Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης οι συχνές διαμετακομιδές και για απλά περιστατικά να καθιστούν την νοσοκομειακή περίθαλψη στην Φωκίδα άκρως προβληματική με αβάσταχτα έξοδα και τρομερή ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών τους, καθώς και κίνδυνος για την ίδια τους την ζωή.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για Δημόσιο Δωρεάν Καθολικό Σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Απαιτούμε τον επαναπροσδιορισμό του οργανισμού του Νοσοκομείου Άμφισσας έτσι ώστε να επιτρέπει την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού σε μόνιμες οργανικές θέσεις .

Την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την επάνδρωση όλων των κλινικών.

Απαιτούμε τον σεβασμό του Δικαιώματός μας στην Υγεία.

Για τα ΔΣ των Συνδέσμων οι πρόεδροι 


Α.ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ

Γ.ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου