Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

To τεχνικό πρόγραμμα 2017 δεν έφτασε ποτέ …. ούτε στη ΔΕ Ιτέας. Η απαξίωση συνεχίζεται …

To τεχνικό πρόγραμμα 2017 δεν έφτασε ποτέ …. ούτε στη ΔΕ Ιτέας.  Η απαξίωση συνεχίζεται …

    Με απογοήτευση γίναμε αποδέκτες μίας ακόμη κατάφορης αδικίας για όλη τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Δελφών 2017, δημιούργημα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων (Εκτελεστική Επιτροπή), οι οποίοι το εισηγήθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12-12-2016.

   Η Δημοτική Ενότητα Ιτέας η δεύτερη δημοτική πληθυσμιακά ενότητα και δυναμικά αναπτυσσόμενη, παραλιακή ζώνη του Δήμου, έλαβε ελάχιστα και χωρίς στοιχειώδη ιεράρχηση από την ΣΑΤΑ του Δήμου και συγκεκριμένα: Τοπική - Κοινότητα Έργο Ποσό Δ.Κ Ιτέας Ηλεκτροφ. Λόφου Αγ.Αναργύρων 20.000,00 Επιστρώσεις, βελτιώσεις δημ. οδών Δ.Κ Ιτέας 25.000,00 Προμήθεια υλικών φωτισμού νησίδας Αγ.Κωνσταντίνος 1.500,00 ΣΥΝΟΛΟ 46.500,00 Τ.Κ Κίρρας Προμήθεια αστικού εξοπλισμού 4.000,00 ΣΥΝΟΛΟ 4.000,00 Τ.Κ Τριταίας Συντήρηση οστεοφυλακίου 2.000,00 ΣΥΝΟΛΟ 2.000,00 ΣΥΝΟΛΟ Δ.Ε ΙΤΕΑΣ: 52.500,00 Προτάχθηκε, δηλαδή, ο ηλεκτροφωτισμός του λόφου των Αγ. Αναργύρων και της νησίδας του Αγ. Κων/νου, από τις ανάγκες του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού σχολείου Ιτέας, που επιτακτικά ζητάνε σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αλλά και η πλειοψηφία των τοπικών συμβούλων της Ιτέας.

   Οι Δημοτικοί σύμβουλοι από την Ιτέα του Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου, προτίμησαν την αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος 2017 και έτσι δεν θέλησαν με τον τρόπο αυτό να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος, ούτε θετική ούτε αρνητική θέση στην εισήγηση του εντολέα τους, δεν ενήργησαν δηλαδή κατά συνείδηση ψήφο βάσει του άρθρου 90 του Ν.3852/2010, απλά έφυγαν!!!!

   Οι περισσότεροι Τοπικοί σύμβουλοι της Ιτέας καταψήφισαν το προτεινόμενο σχέδιο (πλην του Προέδρου που υπερψήφισε και ταυτόχρονα χάρηκε με την αγνόησή όλων- και φυσικά και τη δική του- από το Δήμαρχο), το οποίο είχε εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και γνωμοδότησή του από το Τοπικό συμβούλιο της Ιτέας , μετά την ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της πόλης, μιας και τα χρήματα που δίνονται από το Κράτος είναι ούτως ή άλλως λιγοστά. 

  Η πρωτοφανής απαξίωση που βιώνουν κατ΄ εξακολούθηση τα Τοπικά Συμβούλια από το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, δεν έχει προηγούμενο. Το ίδιο συνέβη και για την Τοπική Κοινότητα Κίρρας που δεν έγινε αποδεκτή καμία πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα 2017 και η τοπική σύμβουλος κ. Γ. Καπαρέλη-Καπούρου αντέδρασε έντονα για τη συνεχιζόμενη απαξίωση που επικρατεί . Με το αρνητικό κλίμα που επικράτησε εντός και εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και με το Δήμαρχο να προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τους συμβούλους του και τους Προέδρους του , απεχώρησε ακόμα και η Πρόεδρος της Τ.Κ Κίρρας απογοητευμένη. Δεν υπάρχει καμία ταύτιση πολιτικών απόψεων ούτε και εντός του συνδυασμού σας κύριε Δήμαρχε με πλήρη ευθύνη του Συντονιστή!! 

 Το τεχνικό πρόγραμμα εκφράζει το όραμα!! της δημοτικής αρχής, όχι όμως των πολιτών του Δήμου όπως έγινε σαφές από τις πολλές αντιδράσεις και σίγουρα όχι το δικό μας. Η Ιτέα αιμορραγεί καθημερινά, αδικείται κατάφορα από τις διατεθείσες πιστώσεις και όσα έργα παραλάβατε έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει , με κορυφαίο το έργο Αποχέτευσης της Κίρρας. 

 Σε μία ιδιαίτερη δύσκολη εποχή που οφείλατε να κάνετε πράξη τη συνεννόηση και τη συνεργασία των μελών των δημοτικών παρατάξεων , να κάνετε συμμάχους και όχι αντιπάλους , εσείς στρέψατε ακόμη και τα δικά σας μέλη είτε στην ανεξαρτητοποίηση είτε στην εγκατάλειψη του αυτοδιοικητικού σας άρματος και απλά υπάρχουν…. 

  Δε διαισθάνεστε την αποτυχία σας και ειδικά σε μία μεγάλη Δημοτική Ενότητα όπως η Ιτέα; Δυστυχώς, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε!! Η Δ.Ε. Ιτέας για εσάς απουσιάζει, δεν συμπεριλαμβάνεται στο τεχνικό σας πλάνο, οι δημοτικοί σύμβουλοί σας δυσφορούν μεν αλλά δεν αντιδρούν , το ίδιο και οι Πρόεδροι. 
  Η απογοήτευση για τον τρόπο λειτουργίας σας, είναι έκδηλη στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας. 

 Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου 
Εκπαιδευτικός 
 Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε Ιτέας

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.......ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΥ 'Η ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή