Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ξένη δημοσίευση - Μήτσος Κυριακάκης: αυτοί πού θα έπρεπε να εκφράζουν τη νέα πρόταση της Ν.Δ. στην Φωκίδα είναι επιεικώς ακατάλληλοι...


 Αποτέλεσμα εικόνας για φωκιδα ΚΑΛΠΗ

                 ΝΔ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟ 2017; 
                                                   
                                                      Γράφει ο Μήτσος Κυριακάκης

   Παρακολουθώντας από κοντά όσα συμβαίνουν στον τόπο μας καθημερινά, βλέπουμε πόσο μετανοιωμένος είναι ο ψηφοφόρος της Φωκίδας (και όλης της Ελλάδος άλλωστε) από την αφέλειά του να πιστεύει, ότι τάχα υπήρχε μια κάποια άλλη λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, την οποία υποτίθεται ευαγγελιζόταν ο Τσίπρας με τον Καμμένο και τα σούργελα πού τους ακολουθούσαν, μέχρι να αρπάξουν την κυβέρνηση πριν 2 χρόνια. 
  Αισθάνεται όμως απογοητευμένος ταυτόχρονα και από τη ΝΔ, όταν βλέπει ότι ακόμη δεν έχει παρουσιάσει πειστική πρόταση εξουσίας και, ειδικότερα στο νομό μας, αυτοί πού θα έπρεπε να εκφράζουν αυτή τη νέα πρόταση, είναι επιεικώς μέτριοι ή γραφικοί ή τελικά ακατάλληλοι να εκπροσωπήσουν τη μετά Τσίπρα κατάσταση.


  Ποιοι ασχολούνται αυτοβούλως με τη ΝΔ στο Νομό είναι λίγο – πολύ γνωστό.
  Άτομα, πού χωρίς να έχουν την «άνωθεν ευλογία», εκπροσωπούν το κόμμα σε πανηγύρεις, εκδηλώσεις και διάφορες συνάξεις και το μόνο πού ΔΕΝ κάνουν είναι να επικοινωνούν το πώς θα απαλλαγούμε το συντομότερο από τους επικίνδυνους ψεύτες πού μας κυβερνούν. 

   Η πρώην Βουλευτής Α. Μανδρέκα καταβάλλει επίπονες προσπάθειες να κάνει αισθητή την παρουσία της, παρά την τεράστια φθορά πού δημιουργεί η συμπεριφορά της. 
  Εκτός από το στενό κύκλο φίλων και κουμπάρων, πού τη στηρίζει, έχει συγκρουσθεί με πλειάδα στελεχών στο νομό με αποτέλεσμα την πολιτική της απαξίωση. 

  Το κενό θέλησε να εκμεταλλευθεί, ερχόμενος στην κυριολεξία από το πουθενά, ο … δικηγόρος Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος, τον οποίο προ πολλών ετών είχε εμφανίσει στο νομό η οικογένεια Γκελεστάθη! 
  Όμως η πιεστική και αδικαιολόγητη παρουσία του, συνοδευόμενος μάλιστα από τους ίδιους «σωματοφύλακες», δεν έχει προκαλέσει τα αναμενόμενα για τον πληθωρικό δικηγόρο και τους πίσω απ’ αυτόν. 

   Φημολογείται, επίσης, ότι θα μπορούσε να επανεμφανιστεί ο τέως Υφυπουργός και Βουλευτής Γ. Μπούγας, ως εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη. Η πολιτική και κοινωνική του συμπεριφορά όμως δεν προοιωνίζουν ότι αποτελεί τη λύση για το νομό μας. 
 Παραμένει μακριά από τις κοινωνικές διεργασίες και δείχνει να περιμένει την εύνοια του αρχηγού για να … σώσει εκ νέου τη Φωκίδα. 

  Τελευταία κάποιοι αμετανόητοι νοσταλγοί ψιθυρίζουν ότι λύση θα ήταν ο τέως Δήμαρχος Δελφών και Νομάρχης Φωκίδας Ν. Φουσέκης. Αυτός, αφού αθωώθηκε από τα κακουργήματα πού κατηγορείτο, δεν θα έβλεπε καθόλου άσχημα την εκ νέου εμπλοκή του στα τοπικά κοινά.
  Οι συνθήκες, όμως, δεν τον ευνοούν, το άστρο του έχει πάψει να λάμπει προ καιρού και οι σημερινές εποχές θέλουν ανθρώπους νέους και άφθαρτους, χωρίς αλαζονεία, χωρίς τη μούχλα του παλαιοκομματικού. Άλλωστε οι πολιτικές του σχέσεις με την οδό Πειραιώς είναι ανύπαρκτες και τα όποια στηρίγματά του δεν αρκούν για να τον επιβάλλουν στα δημόσια αξιώματα της Φωκίδας. 

   Ακούγεται, επίσης, ότι ρόλο στο νομό θα ήθελαν να έχουν και πρόσωπα, όπως ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης. 
 Αυτός, παρά το επικοινωνιακό του χάρισμα, δεν έχει συνδέσει το όνομά του με κάποιο αναπτυξιακό έργο στη Φωκίδα, πού παραμένει η πιο ριγμένη περιοχή της Στερεάς Ελλάδος. Ακούμε για μελέτες, έργα πού εντάσσονται στα διάφορα προγράμματα και άλλα πολλά, όμως η ουσία είναι ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας είναι φτωχή στα έργα και πλούσια στα λόγια. 
  Λέγεται, λοιπόν, ότι ο Μπακογιάννης θα μπορούσε να προτείνει πρόσωπο της επιλογής του στη ΝΔ, πού να μπορεί να ηγηθεί της εκλογικής λίστας, όποτε γίνουν εκλογές. Το σενάριο δεν περπατάει ιδιαίτερα, με δεδομένο τις «χαμηλού βαρομετρικού» σχέσεις Μητσοτάκη – Μπακογιάννη (παρά τη συγγενική τους σχέση).


   Τότε τι μένει; Ποιος ή ποιοι από τη ΝΔ διαθέτουν την επάρκεια και την τύχη να εκπροσωπήσουν το νομό μας στην κατάσταση πού θα διαμορφωθεί μετά την κατάρρευση των σημερινών κυβερνώντων; 
 Δύσκολη η απάντηση. Μακάρι να αναδειχθεί ένας νέος επιστήμονας, με περγαμηνές σοβαρότητας, ήθους και κοινωνικής αποδοχής, ώστε να εκφράσει τη δυναμική πού απαιτείται για να φρενάρει η κατάντια και η απαξίωση της δύστυχης Φωκίδας. 
  Μέχρι τότε, όσοι εμφανίζονται με την ταμπέλα της ΝΔ στο νομό, μάλλον προβλήματα δημιουργούν στο Μητσοτάκη, παρά συμβάλλουν στο να κερδίσει η ΝΔ αξιοπιστία και … ψήφους!


 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!



Μ. Κυριακάκης


3 σχόλια:

  1. Αγαπητε κυριε Κυριακακη, μου προσδιδετε τον ατυπο τίτλο του σωματοφύλακα χωρίς καν να με γνωρίζετε ... ενημερωθείτε παρακαλώ για το βιογραφικό μου και την πορεια μου στα δημόσια πράγματα και μετά θα δεχθώ το χαρακτηρισμό ...και τα λέω όλα αυτά γιατι ειμαι ο μονος που νομιμοποιείται να δηλώνει ότι είναι επισήμως δίπλα στον Πετρο Μαντούβαλο κατόπιν επιλογής και σεμνης παράκλησης τού ιδίου (την οποία και εδέχθην αμέσως καθόσον γνωρίζω τις ικανότητές του) ... επίσης θα ήταν παρανοικό για έναν πολιτικό να διώχνει απλούς πολίτες από δίπλα του, πολίτες που το μόνο που θέλουν ειναι να τον υποστηρίξουν ώστε ο Νομός να πάει μπροστά (ασχετα αν εσεις δεν συμφωνείτε) ... Σας εύχομαι καλή και παραγωγική χρονιά /// με εκτίμηση Ανάργυρος Χ.ΚΕΦΑΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ..ΑΜΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Κεφάλα το σχόλιο δεν εννοεί εσας.Όμως τα άλλα άτομα που ακολουθούν είναι γνωστά και μόνο πρόβλημα δημιουργουν.Αν θέλουν να βοηθήσουν ας το κάνουν από μακριά.Μάλλον δεν γνωρίζετε το ποιον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή