Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΗΜ.ΤΟ. Δελφών Νέας Δημοκρατίας για την Εξισωτική Αποζημίωση Ορεινής Κτηνοτροφίας 2016...


Αποτέλεσμα εικόνας για Εξισωτική Αποζημίωση Ορεινής Κτηνοτροφίας 2016

Νέα Δημοκρατία 
Δημ.Το. Δελφών 

Θέμα: Εξισωτική Αποζημίωση Ορεινής Κτηνοτροφίας 2016» 
  Η ανάρτηση των καταστάσεων με τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2016, έφερε, για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο, τις παθογένειες του συστήματος διαχείρισης των αγροτικών ενισχύσεων και ένα ακόμη πλήγμα για την ορεινή κτηνοτροφία.

  Ο σχεδόν 4πλασιασμός του αριθμού των δικαιούχων, οδήγησε σε σημαντική μείωση του ποσού της ενίσχυσης, κυρίως για τους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών του Νομού Φωκίδος. 
 Εξασφάλισαν έτσι ένα φιλοδώρημα για σχεδόν τους μισούς από όσους κάνουν δήλωση (ΟΣΔΕ). 
 Οι μεγάλοι «χαμένοι» της υπόθεσης, είναι οι κτηνοτρόφοι των ορεινών περιοχών της Δ.Ε Καλλιέων, Γραβιάς, Παρνασσού, Άμφισσας και του όμορου Δήμου Δωρίδας, αυτοί δηλαδή που αποτελούν τον ορισμό του δικαιούχου της εξισωτικής. 
  Το 2016, εκτός από την τεχνική λύση και τις αλλαγές στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, ήρθαν και κάποιες πραγματικά αψυχολόγητες κυβερνητικές επιλογές που κατέστρεψαν άλλη μία πληρωμή και, από κοινού, κάποιες χιλιάδες κτηνοτρόφων της χώρας. 

 Η αποκαλούμενη «αναγκαία κατανομή των βοσκοτόπων», έφερε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και θέτει ως αναγκαιότητα να διορθωθούν το 2017 οι προφανείς αδικίες του συστήματος ώστε να διασφαλισθεί τουλάχιστον η σωστή κατανομή της εξισωτικής για το υπόλοιπο της περιόδου.
  Η πληρωμή της εξισωτικής, δυστυχώς, δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μόνο παράδειγμα πλήρους αστοχίας και μνημειώδους άγνοιας των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για την πραγματική κατάσταση στον πρωτογενή τομέα. 
 Η μετατροπή όμως, μιας τόσο στοχευμένης ενίσχυσης σε επίδομα απορίας, εκτός από παράλογη και άδικη θα έχει και πολύ σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους παραγωγούς και την παραγωγή, αλλά για την εθνική οικονομία και εν τέλει, για ολόκληρη τη χώρα.
  Δεν γίνεται να περιμένουμε αύξηση παραγωγής και παραγωγικότητας όταν συμβαίνουν όλα αυτά. Όλοι πρέπει να αντιληφθούν, κυρίως όμως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση ότι η «εξισωτική αποζημίωση» δεν είναι επίδομα για να δίνεται σε όλους, αλλά κίνητρο ανάπτυξης ώστε να μην συρρικνωθεί περαιτέρω ο αγροτικός πληθυσμός του Νομού Φωκίδας και κατά συνέπεια η αγροτική παραγωγή.

 Γραφείο Τύπου 
ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου