Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Στην Ιτέα η Σύμπραξη Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών και Νήσων "Παράκτιον"...



   Την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα του «Κυριακοπούλειου – Ηλιοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας» και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Αντιδημάρχου Δελφών Δημοτικής Ενότητας Ιτέας- εκπρόσωπου του Δήμου Δελφών στο Δίτυο Paraction κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα-Τσακίρη, τεχνική σύσκεψη, των «κομβικών» σημείων του δικτύου paraction, με τον Πρόεδρο της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Paraction κ. Απόστολο Γκλέτσο Δήμαρχο Στυλίδας, και την οργανωτική ομάδα της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ. Α.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, σχετικά με το σχεδιασμό, ωρίμανση και την εν γένει εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων του δικτύου.

   Η Μ.Ο.Δ. Α.Ε. θα συνδράμει στο σχεδιασμό, την ωρίμανση και εν γένει την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και των Τομεακών Προγραμμάτων, που αφορούν στους δήμους και φορείς που μετέχουν στο δίκτυο Paraction. 

  Ο Δήμος Δελφών συμμετέχει στο Δίκτυο Παράκτιον από τις πρώτες ημέρες της ιδρυτικής διακήρυξης του Διεθνούς Δικτύου Πόλεων – Σύμπραξη για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών και Νήσων. 
 Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός διεθνούς Δικτύου, με συνεργασία ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού είτε στην Ελλάδα είτε σε διεθνή χώρο, φορέων και η ολοκληρωμένη διαχείριση Παράκτιων Ζωνών και Νήσων. 

 Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Γεώργιος Γαζής (μέλος του Δικτύου Paraction), καθώς και ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Φωκίδας & Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών κ. Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας κ. Τεντ Γουώρθ. Από πλευράς Δήμου Δελφών παραβρέθηκαν στελέχη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, την Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας & Κτηνοτροφίας.

   Δόθηκαν οι κατευθύνσεις- τεχνικές οδηγίες βάση των οποίων θα καθοριστεί ο στρατηγικός σχεδιασμός των δράσεων.
  Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα η 1η Γενική Συνέλευση του Δικτύου που απαρτίζει σήμερα 35 φορείς σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Κύπρου και όχι μόνο. 


Η Αντιδήμαρχος Δελφών - Δημοτική Ενότητα Ιτέας 
& Εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών στο Δίκτυο «Παράκτιον» 
Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου