Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Στην ΕΠΕΚΕ Τουρισμού ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου! Επαναφέρει τους Δελφούς στον κλασσικό τουρισμό και καθιερώνει τους ορεινούς προορισμούς σε όλη την Φωκίδα…!



    Εδώ και χρόνια ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είχε σταματήσει να ασχολείται με την προβολή του κλασσικού τουρισμού στην χώρα και ο Ομφαλός της Γης είχε… βγει! –αν είναι δυνατόν- από τους διεθνείς κλασσικούς προορισμούς…!

   Οι συνέπειες για τους οικείους πλην παγκόσμιους Δελφούς και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 
  
   Ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου ανέλαβε ενεργό ρόλο στην ΕΠΕΚΕ Τουρισμού προκειμένου η Φωκίδα να λάβει την μεγάλη τουριστική προβολή που δικαιούται με τόσες φυσικές καλλονές, τέτοιους ορεινούς όγκους και τόση Ιστορία… 

   Ανέλαβε πρωτοβουλία και διοργάνωσε πολύωρη συνάντηση μεταξύ  Αντιπροσωπείας τουριστικών φορέων των Δελφών και της  Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά όπου τέθηκαν όλα τα προβλήματα και τα στοιχεία πιστοποιημένα από την στατιστική αρχή. 

   Τα αποτελέσματα αν και στην αρχή τους ήταν αποφασιστικής σημασίας για το Νομό.

   Κατ αρχήν γίνεται επίσημη διασύνδεση και οι παγκόσμιοι Δελφοί επαναφέρονται στον Κλασσικό Τουρισμό απ όπου τους είχαν βγάλει!
  Πρακτικά αυτό σημαίνει διεθνή προβολή απ ευθείας από τον Οργανισμό Τουρισμού σε όλο τον κόσμο, ως παγκόσμιος Κλασσικός προορισμός καθώς και η «αυτόματη» συμμετοχή των Δελφών σε διεθνείς Εκθέσεις. 

   Δεν σταματάμε όμως εδώ: Δημιουργείται "δίκτυο Κλασσικού τουρισμού" και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου θα προορίζει για τους Δελφούς του τουρίστες που καταφθάνουν στην Αττική! 

  Συνεχίζουμε: υπεγράφη από την Ε. Κουντουρά τροπολογία να επανέλθουν οι πολυήμερες εκπαιδευτικές Σχολικές εκδρομές των Γυμνασίων τα οποία θα περνούν υποχρεωτικά από τους Δελφούς… 

  Η δράση δεν αφορά μόνον σχολικές μονάδες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού!
  Ήδη προχώρησε η συμφωνία για όλα τα Σχολεία της Ρωσίας όπου καθιερώθηκε η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας! 

  Το ίδιο πρόγραμμα σχεδιάζεται για ακόμη τέσσερις χώρες κοντινές στην Ελλάδα. 
 Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τις ευεργετικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Δελφών και Δωρίδος...
 
  Ο κ. Κωστοπαναγιώτου πέραν του αυτονόητου ρόλου των Δελφών τόνισε πως δεν είναι δυνατόν η Φωκίδα να διαθέτει τέτοιο τουριστικό προϊόν, φυσικές καλλονές, τα ωραιότερα δάση, φαράγγια, μονοπάτια, ποταμούς, ορεινούς όγκους και να μην έχει την μερίδα του λέοντος στην επισκεψιμότητα!...

1 σχόλιο:

  1. Εάν τα προαναφερόμενα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό του 2017 τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και απτά. Εκτός των συγχαρητηρίων προς τον κ. Κωστοπαναγιώτου καλό θα ήταν να μάθουμε και τη χρονολογία που είχαν αφαιρεθεί οι ΔΕΛΦΟΙ από τον κλασικό τουρισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή