Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Γιώργος Ιωσηφίδης: ενώ ο Κυριακόπουλος πουλά τα ξεκοιλιασμένα βουνά μας, οι «ανεξάρτητες» δήθεν παρατάξεις του Δήμου Δελφών έκαναν δεκτά τα αιτήματα της εταιρείας για το Λαρνάκι...!!!


 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. ΔΕΛΦΩΝ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

    Πριν από μισόν αιώνα μία εταιρεία ήρθε στο νομό μας (ΑΕΜ ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ, S&B, Eυρωπαϊκοι Βωξίτες) και με τα εργαλεία των ίδιων των κατοίκων (κασμάδες, φτυάρια, ζεμπίλια), εκμεταλλεύτηκε τη δημόσια, λαϊκή περιουσία της περιοχής, το βωξίτη, για να γίνει μία παγκόσμια υπερδύναμη στην εξορυκτική βιομηχανία. 

    Μετά από τόσα χρόνια εκμετάλλευσης, αυτού του δημόσιου πλούτου, των εργαζομένων της, της περιοχής (με τα ξεκοιλιασμένα βουνά), τους νεκρούς εργάτες της, την εξαγορά της τοπικής εξουσίας, την εγκαθίδρυση των ανθρώπων της και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ήρθε η ώρα να ξεπουλήσει το μεταλλείο σε μια Γαλλική επενδυτική εταιρεία, για να συνεχίσει και αυτή το Θεάρεστο έργο των προκατόχων της, δηλ. την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία και η οικογένεια να βάλει ζεστό χρήμα στα θησαυροφυλάκια της. 

   Τι πούλησε αλήθεια η οικογένεια των Κυριακοπουλαίων στους Γάλλους; Το βωξίτη; Γιατί δικός της ήταν! Τις εγκαταστάσεις; Γιατί με δικά της χρήματα τις έκανε ή με τον παραγόμενο από τους εργάτες πλούτο του εθνικού μας πλούτου! Το έμπειρο προσωπικό της; Γιατί σκλάβοι είναι! Αμείλικτα ερωτήματα που δεν χρίζουν απαντήσεων άλλα θέσεων που πρέπει να πάρουν τόσο οι «ανεξάρτητες» δήθεν παρατάξεις των τοπικών εκλογών του Δημ. Συμβουλίου, όσο και τα κόμματα που στήριξαν αυτές.

     Όλα τα άλλα περί περιβάλλοντος και περί όρων και ελέγχων (που δε διαφωνεί και κανένας, όπως φάνηκε και στα τοπικά συμβούλια) είναι στάχτη στα μάτια για το εύκολο πέρασμα μιας και μόνης ίδιας πολιτικής όπως αυτή εκφράστηκε και στις ψηφοφορίες για το Λαρνάκι, αναδεικνύοντας τις δύο και ΜΟΝΟ δύο διαφορετικές θέσεις για το ζήτημα του ορυκτού πλούτου. Αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ από τη μιά και απ την άλλη όλων των άλλων συνδυασμών, ανεξάρτητων και εξαρτημένων που με εκπτώσεις ή όχι κάνανε δεκτά τα αιτήματα της εταιρείας...

   Η οικογένεια αυτή βρήκε την ευκαιρία μέσα σε τέτοιο κλίμα, όπου με εθνική «ομοψυχία» πρέπει «σύσσωμος» ο ελληνικός λαός να βάλλει πλάτες για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα της ελληνικής οικονομίας, βαφτίζοντας πατριωτικό ότι είναι αντιλαϊκό και κυρίως αντεργατικό. Αυτό το κλίμα καλλιεργούσανε δεκάδες χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις, δέσμιες των ανταλλαγμάτων, με τις επιχειρήσεις. 

    Αυτό το κλίμα προσπαθεί να επιβάλλει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις διευκολύνσεις υπέρ του κεφαλαίου, σε βάρος της εργατικής τάξης. Ακόμη και τώρα υπέρ αυτών των απόψεων τάσσονται όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου... πλην Λακεδαιμονίων.(ΚΚΕ)!

    Έχει κανείς την αυταπάτη ότι οι «σύγχρονοι» Γάλλοι, με τις οικολογικές ευαισθησίες τους και το «αριστερό» πρόσημο στην κυβέρνηση Ολάντ θα λειτουργήσουν υπέρ των εργαζομένων, της περιοχής και του περιβάλλοντος ή το μοναδικό πρόσημο θα είναι η κερδοφορία και μόνο της επένδυσής τους ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ; 

   Οι εργαζόμενοι του μεταλλείου (και όχι μόνο), οι επαγγελματίες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην επαναπαυθούν κόντρα σε αυτούς που θα λένε για ένα νέο DEAL της οικονομικής πολιτικής(!) να δούμε(!) να περιμένουμε(!) και τόσο άλλα που γευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και τα νέα μνημόνια (δανειακές συμβάσεις) επιβάλλουν ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, ένα είναι σίγουρο..η νέα εταιρεία, ΚΕRΝΕΟS, θα τύχει όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων προκειμένου να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της.

     Όλο αυτό δεν προϋποθέτει καλές εξελίξεις. Συσπείρωση χρειάζεται και αγώνα ς για διεκδίκηση του δικού μας πλούτου, ώστε να τον πάρουμε στα χέρια μας και με λαϊκή εξουσία, μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από το σφαγείο της ΕΕ, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει, χωρίς τα παραμύθια των διάφορων σωτήρων! 

                                                                       Άμφισσα 22 Φλεβάρη 23-2-2015

25 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΙΝΩΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΗΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΤΡΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ

   Διαγραφή
  2. Τη σύνταξη του την πήρε ως εργαζόμενος από το 1981 ή 1982 στα μεταλλεία παράγοντας ένα κομμάτι του πλούτου που κέρδισε η εταιρεία, διεκδικώντας και τότε και τώρα ο πλούτος αυτός να πάει στα χέρια των εργαζομένων. Το ποιός έκανε εργατοπατερισμό νομίζω δεν τον αφορά όπως δεν τον αφορά και τα περί αποζημίωσης. Οι συνάδελφοί του πρώην και νυν ΞΕΡΟΥΜΕ. Τώρα εσένα γιατί σε πειράζει μια τέτοια στάση μάλλον κάποιο σαράκι – κουσούρι πρέπει να έχεις. Φρόντισέ το γιατί θα σε κάνει να δείχνεις κακός εκτός κι αν είσαι τοιούτος.

   Διαγραφή
 3. Ως γνήσιος εργατοπατέρας ,πρώτα τα πήρες χοντρά(ολόκληρη την αποζημίωση )και τώρα κανεις και τον ήρωα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το λες με τόση σιγουριά για να γίνεις πιστευτός ξεχνώντας τη στάση και του ίδιου προσωπικά και της συνδικαλιστικής του παράταξης αλλά και του κόμματός του και πριν όπως και τώρα. Ντροπή σου!

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ....ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.Και όταν χρησιμοποιείς τη λέξη συνδικαλιστής ξέρεις τι σημαίνει (Δεν πάω για δουλειά απλά πληρώνομαι)

   Διαγραφή
 4. ο Γιώργος αν και εργαζόμενος στην εταιρεία είχε το σθένος και καταγγελίες για τα εργατικά ατυχήματα να κάνει και αναφορές για τα εργατικά δικαιώματα όχι σα μερικούς μερικούς που έκαναν γαργάρα το $ 8 "στις ψηφοφορίες για το Λαρνάκι, αναδεικνύοντας τις δύο και ΜΟΝΟ δύο διαφορετικές θέσεις για το ζήτημα του ορυκτού πλούτου. Αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ από τη μιά και απ την άλλη όλων των άλλων συνδυασμών, ανεξάρτητων και εξαρτημένων που με εκπτώσεις ή όχι κάνανε δεκτά τα αιτήματα της εταιρείας"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΑΚΗ ΦΥΓΕ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΣΕ ΤΗ ΓΙΩΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΗΡΘΕ ΠΡΏΤΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑΚΗ? ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΗΚΕΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΒΑ. ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑΚΗ? ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑΚΗ? ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΙΤΕΑ. ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑΚΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ θυμάσαι πως μπήκε επικεφαλής της παράταξης ο Τάκης; Εσύ θυμάσαι τι σημαίνει το " Διαίρει και βασίλευε " ; Εσύ θυμάσαι ότι ποτέ δεν αποφασίζει μόνος του , γιατί τα πάντα τα περνάμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

   Διαγραφή
  2. ΣΚΑΡΙΣΑΝΕ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ
   ΜΙΚΡΑ ΡΙΚΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ
   ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΟΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
   ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 4:22 μ.μ. είναι ανάγκη να λες οτι είσαστε όλοι στο κόλπο? πενεύεστε για την κωλοτούμπα να το ξέρει ο κόσμος. το θέμα είναι ποιοι και πόσοι αποφασίσατε να ψηφισετε την άδεια για 10 χρόνια.αυτο να μαθει ο κόσμος

   Διαγραφή
 6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΑΝΩ, ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ: Κασούτσα Παναγιώτα: ……κλπκλπ……Προτείνω να είναι πολύ περιορισμένου χρόνου Η ΑΔΕΙΑ!!! προκειμένου να συμμορφωθεί και η εταιρεία κλπκλπ…. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΙΡΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. η γιωτα ειναι καλυτερη απο πολλες πλευρες και δεν εχει φθαρει και ειναι και πολιτευτης . γιατι κανουν σαν να ειναι ακομα αντιπολιτευση δεν μπορω να εξηγησω . δεν ξεχνεται η συνηθεια

   Διαγραφή
 7. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ Στέλιος Σχοινάς:…….κλπκλπ Υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, υπάρχει το εμβαδόν που χρησιμοποιεί, άρα βάζεις ένα ποσοστό επί της αντικειμενικής αξίας και δεν εξαρτάται από εσένα. ΔΛΔ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΓΙΩΓΑΚΗΣ!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. α ρε Γιώργο πόσο δικαιώνεσαι απο κει που δεν το περιμένεις σούρχεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΟΛΗ Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. γιατί ρε φίλε η Ιτέα με ποιον είναι? με την πρόταση του δημάρχου που ψήφισαν οι προσκηνοι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΚΥΡΙΕ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΙΤΕΥΘΗΚΑΝΕ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ.ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΛΙΓΟΙ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΩΡΓΟ..ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. μιλάει ένας ανθρωπος που πληρώνεται από αυτή την εταιρεία που δούλευε σ'αυτή την εταιρεία που πήρε σύνταξη απο αυτή την εταιρεία..... εσύ που είσαι με το λαό, σκέφτηκες ποτέ τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε αυτή(εταιρεία) πόσες ακόμα οικογένειες θα ήταν άνεργες..... ας μην μιλάμε εκ του ασφαλούς...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.(ΕΣΥ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΟΚΤΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΑΦΕΝΤΗ ...ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΙ ΟΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΙΘΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ).

   Διαγραφή
  2. ΑΑΑΑΑ μήν ψάξεις τίποτα κομμουνιστές να σου λύσουν το πρόβλημα.... α ξέχασα εσένα θα σου τα λύσει όλα η εταιρεία. Αλήθεια δουλεύεις στην εταιρεία και εαν ναι τι δολεία κάνεις; Μήπως είσουν και εκλεγμένος παλαιώθεν στο τοπικό με τις ευλογίες της "μαμάς" εταιρείας;Κάνε τώρα το σκλαβάκι και τρέξε να πάρεις σειρά στην νέα μανούλα!

   Διαγραφή