Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Χ. Βανδώρος: υπάρχει τρόπος να ξανανοίξει το Γηροκομείο Άμφισσας!

Σκέψεις για το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ...
Αποτέλεσμα εικόνας για γηροκομειο αμφισσασ
   Το 2016 ετοιμάζεται να παραχωρήσει την θέση του στο 2017 και το θέμα «Γηροκομείο Άμφισσας» εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα, ακόμη, προβλήματα του Δήμου και συνολικά της περιοχής μας.


Βέβαια, είναι απορίας άξιο, πως τόσες προσφορές ευεργετών, τόση περιουσία, δεν στάθηκε ικανή μαζί με τα χρήματα των συνταξιούχων γερόντων τροφίμων του ιδρύματος, να το στηρίξουν έστω για ελάχιστο χρόνο.    
  Αντίθετα, φαίνεται ολοκάθαρα πως πρωτοταξίδεψε με σκοπό να ναυαγήσει, και ακολούθως  να σαπίσει παρατημένο.                                                                    

   Νόμοι "παράνομοι" από "εξουσίες άδικες" έχουν φροντίσει για κάθε τέτοια περίπτωση.  Τα γρανάζια της κάθε αρχής,  η δαιδαλώδης γραφειοκρατία, των δικηγόρων τα πονήματα και των πολιτικών τα αποτελέσματα δυστυχώς βραχυκυκλώνουν τα πάντα ώστε στο τέλος η «υπόθεση» να χάνεται στου νεκροθάφτη χρόνου την μαύρη τρύπα.


 Κατά καιρούς διάφοροι ρομαντικοί (;) ίσως ανακινήσουν σε κάποιες σελίδες τέτοια ζητήματα, που σαν διάττοντες αστέρες γρήγορα θα εξαφανιστούν.

Ο χρόνος να περνάει και όλα βρίσκουν τον δρόμο της λήθης. Όμως για το γηροκομείο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όσο τα περιουσιακά στοιχεία των ευεργετών αντέχουν τόσο θα επανέρχεται το θέμα. Ας το πάρουν αυτό υπόψη τους όλοι όσοι νομίζουν πως έχουν ξεμπερδέψει…

 Το πρόβλημα θα υπάρχει όσο το κλειστό οίκημα στο κέντρο της Άμφισσας συναντά τα βλέμματα των κατοίκων και των εργαζομένων του.

Τα ερωτήματα θα πλανώνται αναπάντητα όσο κανένα πόρισμα ελεγκτικού μηχανισμού δεν μπαίνει στον κόπο να πληροφορήσει για το τι και πώς. Υπάρχει απάντηση τουλάχιστον για ένα καινούργιο ξεκίνημα;  
   Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από αντισταθμιστικά της μεταλλείας και των εγκατεστημένων ΑΠΕ.

Πριν λίγες ημέρες ακούσαμε για τα αντισταθμιστικά του Μόρνου και τις διεκδικήσεις επί αυτών.

Γνωρίζουμε για τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΠΥ.

Ας είμαστε σίγουροι, πως αν διατεθούν χρήματα από τα αντισταθμιστικά, άμεσα, θα μπορέσει το γηροκομείο να ορθοποδήσει.

   Πιστεύουμε πως ευχερώς πλέον και ο ΕΟΠΠΥ θα αποδώσει τα παρακρατηθέντα ποσά, ώστε συγχρόνως με ένα λογικό από την κυβέρνηση διακανονισμό στο ΙΚΑ κλπ να μπορέσει να λειτουργήσει.

Φυσικά αν τα παραπάνω αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση, τότε ικανή θα είναι η κατάλληλη οικονομοτεχνική μελέτη για την λειτουργία του ιδρύματος.

Πιθανόν η συνεργασία με το αντίστοιχο της Ιτέας να είναι αναγκαία ή τουλάχιστον απλά κάποιος καταμερισμός εργασιών και υπηρεσιών ώστε να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας πχ στο πεδίο της παρασκευής γευμάτων κτλ. Ίσως μερικοί, που "ποντάρουν" στην κολακεία των τοπικών κοινωνιών που θα χάσουν για ένα χρόνο κάποια ποσά να δυσαρεστούνται από τέτοιες απόψεις. Αυτό που μετράει όμως για το κοινωνικό σύνολο, πιστεύουμε πως είναι η άμεση λειτουργία του γηροκομείου Άμφισσας. Οι ανάγκες των ανήμπορων, οι θέσεις εργασίας που θα ξαναδημιουργηθούν, η ανακούφιση στην τοπική αγορά.


  Τι λένε οι κατέχοντες την τοπική εξουσία κάθε βαθμίδας επί όλων αυτών; ΘΕΛΟΥΝ τη ΛΥΣΗ;


   Ενδιαφέρονται για την κοινωνική ανταποδοτικότητα έργων και πράξεων ή τα αντιμετωπίζουν όλα σαν μπροσούρες, κηδειόσημα λιτανείας τετελεσμένων και τελευσάντων;
 
 Ιδού η Ρόδος κύριοι. Να ελπίσουμε;

 20-12-2016 Χ. Βανδώρος




4 σχόλια:

  1. Αφηστετο κυριε χρηστο .δεν ενδειαφερθηκε Π Ο Τ Ε ΚΑΝΕΝΑΣ κριμα κ παλι κριμα σπαραζει η καρδια μου οταν περναω απο κει κ αν το αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι .το αφησαν ερμεο ...επρεπε να το διευθυνουν ανθρωποι που να ξερουν να μοιραζου δυα γμαριων αχυρα κ οχι να ειναι αυτοι αχυχα ..να μπουν σε διευθυντικες θεσεις ανθρωποι που να ξερουν πεντε πραγματα κ οχι μας εφαγαν τα μεσα .. μονος που δεν φταιει ειναι ο σημερινος δημαρχος εκανε οτι ηταν δυνατο κ πιο πολυ ακομα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή φταίει το ΕΟΠΥ και οι οφειλές προς το Γηροκομείο που έκλεισε;
    Καλύτερο μνημόσυνο στις προηγούμενες διοικήσεις (Πάλλας, Δήμαρχοι κλπ) δεν θα μπορούσε να γίνει.
    Σοβαρή μελέτη έχει γίνει; Χορτάσαμε από εκθέσεις ιδεών και ευχολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Re anonymi 2.22mm pes to onomataki soy na soy po pos mpikes...to kako his to idrima to ekanes etsi ki allios!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΜΑΖΕΨΑ ΑΠ ΤΟ ΔΡΟΜΟ29 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:29 π.μ.

    με τα μυαλά που είχες εκει κατεληξες παλι 2.22μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή