Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Όλη η αλήθεια στην δίωξη της Βαγγελιώς Βανδώρου και η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας...



  Έγγραφο πρώτο: 



                                                    ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Της Ευαγγελίας Μπεμπή
Εκπαιδευτικού ΕΚΦΕ

Άμφισσα 10 Ιουλίου 2013
ΠΡΟΣ  ΠΥΣΔΕ  ΦΩΚΙΔΑΣ
Γιδογιάννου 31
Άμφισσα



 Κύριοι,

Σε συνέχεια της χθεσινής μου παροχής εξηγήσεων που αφορά την περίπτωση δίωξής μου για ανακριβείς και αναληθείς λόγους σας γνωρίζω επιπλέον τα εξής:
            Α) Ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε σχετικά  με την αίτησή μου για τηλεφωνική σας επικοινωνία με συνάδελφο, με τον οποίο συνεργαζόμουν κατά την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/1/2013 , ημερομηνία για την οποία αμφισβητούμαι ότι εργάστηκα
β) Τεράστια απορία μου προκαλεί η στάση του κ. ....  ...  του Γυμνασίου Άμφισσας και μέλους του ΠΥΣΔΕ, ο οποίος αρνήθηκε ότι με είδε την ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1/2013 στην εργασία μου, ενώ στην πραγματικότητα με είχε δει, μιλήσαμε μάλιστα τότε και στην συνέχεια δήλωσε ότι αμφέβαλε για ό,τι είδαν τα μάτια του.

 Σας καταθέτω συμπληρωματικά τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Υπεύθυνη δήλωση ...συναδέλφου για την πρώτη ημερομηνία 

  1. Υπεύθυνη δήλωση … εκπροσώπου φορέα για την δεύτερη ημερομηνία 


             Παράλληλα ζητώ να μου χορηγήσετε τόσο τα ακριβή αντίγραφα των πρακτικών της επιτροπής, καθώς  και την βεβαίωση παραλαβής των σημερινών εγγράφων, όσο και την αιτιολογημένη απόφασή σας, επιφυλασσόμενη παντός δικαιώματος που μου δίδει ο Νόμος, προκειμένου να διασφαλίσω την ακεραιότητά μου και την επαγγελματική μου κατάσταση.

            Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου τόσο ως προς την αντιμετώπισή μου από συγκεκριμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ όσο και από την προισταμένη αρχή και τους λόγους που ξεκίνησε την διαδικασία απέναντί μου για τους οποίους υφίσταμαι την  κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική δίωξη και εξουθένωση.

                                                        Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ





Έγγραφο δεύτερο:



ΠΑΝΕΚΦΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ "ΠΑΝΕΚΦΕ"                                              

Αρ. πρωτ. 395
ΠΡΟΣ : Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

ΚΟΙΝ : 1.Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ. κ. Σ. Κεδίκογλου
2. Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Α. Κυριαζή
3. Ειδικό Γραμματέα Π/θμιας & Δ/θμιας Εκ/σης Σ. Γκλαβά
4. Δ/ντρια ΣΕΠΕΔ κ. Ε. Φουσέκη
4. Περιφερειακό Δ/ντη Εκ/σης Στερεάς Ελλάδας Η. Παλιαλέξη
5. Δ/ντη Δ.Δ.Ε. Φωκίδας Λ. Δημητρίου
6. ΠΥΣΔΕ Δ/νσης Δ.Ε. Φωκίδας
7. Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04 Φθιώτιδας Κ. Αργυρόπουλο
8. Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Φωκίδας Ε. Μπεμπή

Θέμα: Δίωξη της Υπεύθυνης ΕΚΦΕ Φωκίδας Μπεμπή Ευαγγελίας

Ως επιστημονικό σωματείο είμαστε στη δύσκολη θέση να υπερασπιστούμε την Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Φωκίδας Μπεμπή Ευαγγελία, από τα παλαιότερα μέλη του σωματείου μας, της οποίας η σημαντική προσφορά στον επιστημονικό χώρο των Ε.Κ.Φ.Ε., συνάδει με το ήθος και το χαρακτήρα της. Και αυτό γιατί μπορεί να κατηγορηθούμε ότι λειτουργούμε συντεχνιακά, με μονομέρεια και ιδιοτέλεια. Παρόλα αυτά δεν είναι δυνατό να μην σχολιάσουμε τα πραγματικά γεγονότα, στα οποία όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφωνούν.
  
  Όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και έχει καταδείξει η πολύχρονη θετική πρακτική των ΕΚΦΕ, η προσφορά έργου των υπευθύνων ΕΚΦΕ δεν αφορά διοικητικό έργο, αλλά κυρίως έργο στα σχολικά εργαστήρια. Η επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση εργαστηριακών συσκευών και οργάνων, η πρακτική τους εξάσκηση στην υλοποίηση των υποχρεωτικών εργαστηριακών ασκήσεων καθώς και η εμψύχωση τους για τη προώθηση της πειραματικής πρακτικής απαιτεί τη φυσική παρουσία των υπευθύνων ΕΚΦΕ στα σχολεία. Μόνο έτσι μπορεί να ζωντανέψει ένα σχ  ολικό εργαστήριο. Επιπλέον η ταξινόμηση, συντήρηση, αγορά συσκευών και αναλώσιμων συχνά απαιτεί εργασία εκτός του χώρου του ΕΚΦΕ.
 Η συνάδελφος Μπεμπή διαπιστώθηκε ότι δεν βρισκόταν στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. όταν ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την επισκέφτηκε δύο φορές απροειδοποίητα. Αυτό οδήγησε στην πειθαρχική της δίωξη από τον ίδιο και στη διαρκή «επιτήρηση» του έργου της και τελικά στη πρόταση του προς το ΠΥΣΔΕ για απαλλαγή από τα καθήκοντα της ως Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Φωκίδας.
Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα αξιολόγησης που υπάρχει στον τόπο μας. Δυστυχώς δικαιώνει όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι όταν κάποιοι λένε αξιολόγηση δεν εννοούν κυρίως το «είναι», αλλά το «φαίνεσθαι».

   Είναι δυνατόν να αξιολογείται θετικά ή αρνητικά ένας/μία υπεύθυνος/η Ε.Κ.Φ.Ε. από το εάν βρίσκεται ή όχι τη συγκεκριμένη ώρα στο εργαστήριο του/της και όχι από το συνολικό έργο που έχει προσφέρει κάθε χρόνο στα σχολεία ευθύνης του/της σχετικά με την προώθηση της εργαστηριακής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών; Είναι δυνατόν να καλείται η συνάδελφος να εκτελεί υπηρεσία στο χώρο του Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης; Αυτός αλήθεια είναι ο ρόλος των Ε.Κ.Φ.Ε όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο;
 Πιστεύουμε ότι ο/η Υπεύθυνος/η ΕΚΦΕ, όπως και οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός σε θέση ευθύνης, θα πρέπει να κρίνεται θετικά ή αρνητικά για το έργο του στην εν λόγω θέση. Και γι αυτό να αξιολογείται.
Ίσως να φαίνεται αδιανόητο και εξωπραγματικό, αλλά στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, (γνωστή ως ESA) με 2000 και πλέον εργαζόμενους, δεν υπάρχουν κάρτες προσέλευσης και αποχώρησης. Οι εργαζόμενοι κρίνονται αποκλειστικά και μόνο από το έργο τους.

  Εμείς ως επιστημονικό σωματείο επιδιώκουμε και θέλουμε την αξιολόγηση. Μία όμως αξιολόγηση ουσιαστική και πραγματική, που θα λειτουργήσει με γνώμονα την ευγενή άμιλλα και την αξιοκρατία και όχι μία αξιολόγηση με στόχο τη χειραγώγηση και την τιμωρία προς παραδειγματισμό.
Για τους παραπάνω λόγους συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο Μπεμπή Ευαγγελία και ζητούμε να σταματήσει κάθε περαιτέρω πειθαρχική δίωξη σε βάρος της που οδηγεί στην απαλλαγή από τα καθήκοντά της ως Υπευθύνου ΕΚΦΕ Φωκίδας.
Γνωρίζουμε τη προσφορά της από το 2003 μέχρι σήμερα στη λειτουργία των σχολικών εργαστηρίων και στην ένταξη της πειραματικής πρακτικής στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Φωκίδας, καθώς και στη δημιουργία μέσω των ΠΕΠ σχολικών εργαστηρίων σε σχολεία περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η προσφορά της συναδέλφου αναγνωρίζεται από τους δασκάλους και τους καθηγητές που δίδαξαν και διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στην Φωκίδα και την τελευταία δεκαετία αλλά και από τους προηγούμενους Περιφερειάρχες, Δ/ντες Δ.Ε. και Σχολικούς Συμβούλους με τους οποίους συνεργάστηκε. Το ίδιο θα περιμέναμε να γίνει από τον σημερινό Διευθυντή Δ. Εκπαίδευσης Φωκίδας, καθώς και από το Σχολικό Σύμβουλο.
Τέλος, θα θέλαμε να καταθέσουμε την πάγια θέση μας, την οποία επιδιώκουμε σε πανελλαδικό επίπεδο, ότι το σημαντικότερο για να επιτευχθούν οι στόχοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι η δημιουργία ενός κλίματος και μιας κουλτούρας συνεργασίας μεταξύ των στελεχών της Διοίκησης της εκπαίδευσης, των Σχολικών Συμβούλων και των Υπευθύνων των υποστηρικτών δομών που παρέχουν συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στους εκπαιδευτικούς. Ενέργειες όπως αυτές του Δ/ντη Δ.Ε. Φωκίδας, δεν βοηθούν στην προώθηση της συνεργασίας, δεν επιλύουν, αλλά αντίθετα οξύνουν προβλήματα και αντιθέσεις .

         Με τιμή
Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Κ. Καμπούρης Γ. Τουντουλίδης
Φυσικός M.Sc.- MEd Φυσικός M.Sc.

7 σχόλια:

  1. αν καταλαβα καλα υπαρχουν επισημα στοιχεια και υπαρχει συναδελφος της καθηγητριας που την ειδε και τωρα το αρνειται και ειναι και στην επιτροπη που την καταδικαζει? προσωπικα κ. Μπεμπη δεν θα πηγαινα πρωτα στη βουλη αλλα στα δικαστηρια. μιλαμε για μεγαλη φαρσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Ή ΑΔΙΚΟ. ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΕ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΔΙ. ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ.

    ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΕΑΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν συμβεί κάτι ανάλογο σε άλλον απλό συνάδελφο η Βαγγελιώ θα είναι στους πρώτους υποστηρικτές του.

      Διαγραφή
    2. Αν αυτό είδατε εσείς ως θέμα, εύγε σας! Το γεγονός ότι ήταν στημένη δουλειά δεν σας απασχολεί και ιδιαίτερα, ε? Ούτε ότι οι ίδιοι πολιτικά χώροι στήνουν ανελλιπώς στην καμπούρα μας ένα σωρό παιχνιδάκια και φόρους επί φόρων φαίνεται να σας απασχολεί. Κατά τ' άλλα, σας ενοχλεί η...κοινοβουλευτική ομάδα του Συριζα! Παρεμπιπτόντως, στους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ ξαναέρχεται το χαράτσι, ξέρετε...,εκείνο το ...προσωρινό που θα ήταν μόνο για 2 χρόνια.. Όχι...δεν έχουμε κυβέρνηση Συριζα...
      Και για να σας πικάρω και λίγο...τη Βαγγελιώ δεν την έβγαλε "λάδι" καμία κοιν. ομάδα ή κομματικός μηχανισμός. Οι κατηγορίες κατέρρευσαν και κάποιοι υποχρεώθηκαν να τα μαζέψουν όπως όπως επειδή "τους πήραν χαμπάρι" όλοι! (οκ, εσάς σας εξαιρώ...ακόμα το ψάχνετε). Να δούμε τώρα αν η υπηρεσία θα δείξει την ίδια "ευαισθησία" και θα αρχίσει ΕΔΕ και πειθαρχικά για όσους δήλωσαν τυχόν ανακρίβειες ... Και επειδή υπάρχει και το "ενδεχόμενος δόλος", ποια είναι η γνώμη σας; Θα πρέπει να εμπλακούν και άλλες υπηρεσίες τώρα;
      Θα πρέπει κάποιοι να ελεχθούν ως "επίορκοι" και να πάρουν τον δρόμο που προβλέπεται με τους νόμους της μνημονιακής κυβέρνησης; ...εεε?

      Διαγραφή
  3. Ζήτω ο Χλεμπογιάννης. Γιά σου Προεδράρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας έτσουξε ο θόρυβος που έγινε, έτσι; Σας δυσκολεύει τα σχέδια; Μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο να κατασπαράξετε στα μουλωχτά όποιον βάλετε στο μάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή