Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το...κοινό ανακοινωθέν της 31ης Οκτωβρίου 2012 για το ΤΕΙ !!!!


   Κατά τη χθεσινή Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Λαμίας (όργανο στο οποίο συμμετέχουν αντιπρόσωποι των καθηγητών και των φοιτητών) ελήφθη μια απόφαση ατυχής και δυσμενής για το Παράρτημα Άμφισσας. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία της Συνέλευσης αποδέχτηκε το αίτημα μονίμων καθηγητών του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, με το οποίο αυτοί ζητούν τη μεταφορά του Τμήματος στη Λαμία.

Η Απόφαση αυτή δεν είναι εκτελεστή, δεν ελήφθη στα πλαίσια του γνωστού σχεδίου «Αθηνά» που αφορά στην αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ούτε ασφαλώς ζητήθηκε μια τέτοια εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά αποτέλεσε αποκλειστική πρωτοβουλία συγκεκριμένης ομάδας καθηγητών.
Κατά τη συνεδρίαση του οργάνου παραβρέθηκαν όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Νομού Φωκίδας και του Δήμου Δελφών (η Βουλευτής Φωκίδας κ. Μανδρέκα, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γαζή και εκπρόσωποι του Δήμου Δελφών με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Φουσέκη), εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της Άμφισσας και της Φωκίδας, εκπρόσωποι των φοιτητών της Άμφισσας και διοικητικοί υπάλληλοι του Τμήματος.
Η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε κατά τη συζήτηση τόσο από τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας κ. Καρκάνη και τους συνεργάτες του, όσο και από τους τοπικούς εκπροσώπους μας, ανέτρεψε και αποδόμησε όλα τα δήθεν επιχειρήματα που περιλαμβάνονταν στο έγγραφο αίτημα των καθηγητών του Παραρτήματος, το οποίο άλλωστε δεν είχε καμία σοβαρή τεκμηρίωση, δε στάθηκε όμως ικανή για να ανατρέψει το συγκροτημένο και αμετακίνητο μέτωπο στο οποίο παρατάχθηκαν πέντε καθηγητές του Ιδρύματος, αλλά και οι τέσσερις εκπρόσωποι των φοιτητών της Λαμίας, οι οποίοι παρά την κατηγορηματική και έγγραφη αντίθετη άποψη των συναδέλφων τους της Άμφισσας, στήριξαν το αίτημα της μεταφοράς του Τμήματος για τους δικούς τους λόγους…
Η προειλημμένη αυτή απόφαση είχε κατ’ ουσίαν ως μοναδικό λογικό επιχείρημα κάποιους καθαρά ωφελιμιστικούς λόγους που προβλήθηκαν κατά τη συζήτηση, ότι δήθεν η μεταφορά του Τμήματος αποτελεί τη μοναδική πιθανότητα διάσωσης της εργασίας των μονίμων καθηγητών, μετά τις επικείμενες συγχωνεύσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πρόκειται πραγματικά για επίδειξη σπάνιου και προκλητικού αμοραλισμού, όταν μια ολιγομελής ομάδα ανθρώπων (και μάλιστα εκπαιδευτικών) προτάσσουν την προσωπική διάσωσή τους και αδιαφορούν για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν στην εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς), ιδίως μέσα στις κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διερχόμαστε, οδηγώντας ταυτόχρονα στην αγανάκτηση και στον ξεσηκωμό μια ολόκληρη κοινωνία.
Σε κανένα άλλο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας δεν ελήφθησαν τέτοιες αποφάσεις, καθώς πέραν του γενικού νομικού πλαισίου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, δεν έχουν οριστεί ακόμη από το αρμόδιο Υπουργείο οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν οι μελλοντικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων, ούτε έχουν συγκροτηθεί οι σχετικές εισηγητικές Επιτροπές. Γιατί άλλωστε να προεξοφληθεί η κατάργηση του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης Άμφισσας, όταν αποτελεί ένα Τμήμα με μεγάλη απήχηση στους φοιτητές και πολύ σύντομα θα διαθέτει το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό συγκρότημα της χώρας;
Η ύποπτη σπουδή κάποιων μελών της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, η οποία μάλιστα αποτελεί μια Διοίκηση μεταβατικού χαρακτήρα καθώς ήδη έχει οριστεί το νέο Συμβούλιο του Ιδρύματος που αναμένεται να ενεργοποιηθεί με Υπουργική Απόφαση από μέρα σε μέρα, αποδεικνύει ότι εις βάρος του Παραρτήματος μας, της πόλης της Άμφισσας, του Δήμου Δελφών και του Νομού Φωκίδας, παίχτηκε ένα καλοστημένο παιχνίδι υπονόμευσης, με χαρακτηριστικά πλήρους έλλειψης της στοιχειώδους δεοντολογίας και της ηθικής τάξης, από ανθρώπους που έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να υπηρετούν τις αρχές αυτές, αλλά και να τις διδάσκουν.
Ας ξέρουν όμως όλοι καλά ότι ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ πέρα. Κι άλλες φορές βρεθήκαμε για το συγκεκριμένο θέμα στη μέση της τρικυμίας, πάντα όμως επιβιώσαμε! Δύναμή μας είναι η ενότητα του λαού της περιοχής μας και η ομοθυμία όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων του. Οι τελικές μάχες θα δοθούν σε ανώτερα κλιμάκια κι εκεί θα παραθέσουμε με επιμονή και με σταθερότητα όλα τα επιχειρήματα για τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές του Παραρτήματος Άμφισσας, ενώ πιστεύουμε ότι στο επίπεδο αυτό θα ληφθεί υπ’ όψιν και το ιστορικό βάρος που φέρει η πόλη της Άμφισσας και ασφαλώς ο παγκόσμιος αντίκτυπος και συμβολισμός του Δήμου Δελφών.

Άμφισσα, 31 Οκτωβρίου 2012
Η Βουλευτής Φωκίδας        Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας       Ο Δήμαρχος Δελφών
Ασπασία Μανδρέκα                   Παναγιώτα Γαζή                     Νικόλαος Φουσέκης

amfissapress

11 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ? ΑΡΓΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη "παρέα" λείπει άλλο ένα άτομο. Όποιος το βρει κάνει κέντα
    με ...φουλ του Άσσου. Πάσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΒΕΜΠΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για διαβαστε και αυτο...γιατι μου φαίνεται η κοροϊδία πάει σύννεφο!
    http://www.esos.gr/dimosia-ekpaidefsi/tritovathmia/item/30414-agonas-dromoy-gia-tis-sygxoneyseis-ton-aei-to-xronodiagramma-ti-orizei-o-nomos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to video me tis foititries giati den to vazete ki eseis? thelete na figei to tei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ, ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ...ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΛΕΟΝ.

    ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΡ ΜΕΡΙΑ, Η ΑΛΛΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΔΙΕΡΩΤΑΣΑΙ, ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Ή ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ;
    ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ;

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΑΡΚΕΤΌ ΧΟΡΤΑΡΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΗΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ 2007 ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

    ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,
    ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ...ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ,
    ΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ....

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ , ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ώπα τα συνεταιράκια......... μάλον η Αφροδίτη ΜΑΣ λείπει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΜΦΙΣΣΕΑ, φοβαμαι οτι η κατάσταση ειναι μη αναστρέψιμη. Ήδη η απόφαση αυτη αποτελεί "δεδικασμένο" για τα ΤΕΙ και αρκετά παραρτηματα άλλων ΤΕΙ ζητούν το ίδιο πράγμα (μεταφορά των παραρτημάτων) επικαλούμενα την απόφαση του ΤΕΙ Λαμίας.
    Τώρα, όποιος αγώνας κιαν γίνεται παρασκηνιακά (γιατι σίγουρα γίνεται!), να μην πάρουν πρωτόκολλο τα έγγραφα, να μην φύγουν έγγραφα για το Υπουργείο, να καθυστερήσουμε το ένα, να καθυστερήσουμε το άλλο, ή να ζητήσουμε επανεξέταση του θέματος από το νεό Συμβούλιο είναι τουφεκιές στον αέρα! Το ίδιο και τα απανωτά τηλέφωνα από κομματικά στελέχη, με υποσχέσεις για πρυτανείες και αντιπρυτανίες... Ειδικά μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου οτι κοβονται οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ κατά 50%, κανένα (νέο) Συμνβούλιο ΑΕΙ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Εδώ δεν θα εχουν λεφτά να λειτουργήσουν στοιχειωδώς από τον Ιανουάριο, τα παραρτήματα θα συντηρήσουν; Εκτός αν η ίδια η Άμφισσα μπορεί να το συντηρήσει από μόνη της και στο διηνεκες, οπότε ας καταθεσουν μία τέτοια πρόταση με το αντίστοιχο κοστολόγιο, και μόνον έτσι μπορεί να υπάρχει κάποια ελπίδα.
    Επίσης, να σημειώσω οτι το Υπουργείο έχει ήδη ενημερωθεί για το θέμα (η κα βουλευτίνα "του πρόλαβε τα νέα"), και, όπως λέω και πιο πάνω, το "μοντέλο" αυτό προωθείται ως πρότυπο και για τα άλλα παραρτήματα.
    Ας αρχίσουμε λοιπόν, να σκεφτόμαστε εναλλακτικές λύσεις... και ας αποχαιρετήσουμε το ΤΕΙ, με ηρεμία και νηφαλιότητα!... και δεν μας φταίει καμία ...Προϊσταμένη και κανενας καθηγητής.
    Τέλος, ας αφήσουμε τα παιδιά έξω από αυτη την ιστορία-αυτά σε ένα -δύο χρόνια θα φύγουν από δω και θα πάνε στον τόπο τους. Δεν χρειάζεται να τα βάζουμε μπροστά για να καλύπτουμε τις δικες μας ελλείψεις και τη δική μας αδυναμία να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας!
    Για το ότι η τοπική ηγεσία πιάστηκε στον ύπνο, αυτό είναι κατι περισσότερο από ολοφάνερο! Την έπαθαν "άγρια", σε πολιτικό επίπεδο και γιαυτό τώρα σκούζουν και χαλούν τον κόσμο! "Αλίμονο στους τόπους που έχουν μικρούς ηγέτες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ Καταρ ακουγεται αυτες τις μερες και εκτος απο εξωτικες εικονες που μου ερχονται στο μυαλο (λεμε τωρα),μου ερχεται και η εικονα πολλων κατασκευαστικων Ελληνικων εταιρειων που δραστηριοποιουνται εκει οι οποιες εταιρειες εχουν πολλους μετοχους ,κυριως μ η χ α ν ι κ ο υ ς με πολλα εργοληπτικα πτυχια ,που δεν εχουν ολοι(απο γραμματεις και πανω), με πολλους Ελληνες εργαζομενους εκει αρα μπορει και ψηφοφοροι μας απο τον δημο μας ή και συγγενεις πχ αδερφια.Παντως δεν πρεπει να ειμαστε καχυποπτοι γιατι ολα μαλλον γινονται για το καλό του τοπου μιας και το Καταρ ενδιαφερεται για επενδυσεις στη χωρα μας και φανταζομαι οτι ο δημος μας ειναι μεσα στις αμμεσες προτεραιοτητες του.Επομενο ταξιδι υπερποντιο μετα εκλεκτης συνοδειας και ολα πληρωμενα, Μελβουρνη σουρχονται να τους φερθεις τρυφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ..1 Νοεμβρίου 2012 στις 5:33 μ.μ.

    ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΜΙΡΗΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ερώτημα είναι, ανεβαίνει μαύρος χρυσός απο το Κατάρ προς τα επάνω ; κατεβαίνει μαύρο χρυσάφι προς τα κάτω...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή