Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δύο φορές άγονη η προκήρυξη για τους επικουρικούς! Δεν εμφανίσθηκε κανείς γιατρός για το Νοσοκομείο Άμφισσας!! Αποσπάσεις ζητά η βουλευτής από τον Άδωνι....



            Σε συνέχεια των παρεμβάσεών της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Άμφισσας αλλά και για τα εν γένει θέματα υγείας και πρόνοιας στο Νομό Φωκίδας, η βουλευτής του Νομού προέβη στις εξής ενέργειες:
            Α. Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί με το από 29-4-2013 Δελτίου Τύπου από το Γραφείο της Βουλευτή, Ασπασίας Μανδρέκα, μετά από συνάντησή της με τον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, εγκρίθηκε η πρόσληψη στο Νοσοκομείο μας δύο Επικουρικών Ιατρών με Ειδικότητα Νεφρολόγου και Παθολόγου προκειμένου να ενισχυθεί κυρίως η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
            Πράγματι, οι δύο αυτές θέσεις προκηρύχθηκαν άμεσα, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, όμως ο σχετικός διαγωνισμός απέβη άγονος, δηλαδή δεν εμφανίσθηκε κανείς ενδιαφερόμενος γιατρός για να υπηρετήσει στο Νοσοκομείο Άμφισσας.
            Έτσι, λοιπόν, επαναπροκηρύχθηκαν για δεύτερη φορά οι θέσεις αυτές των Επικουρικών ιατρών τον Ιούνιο. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δε, δεν έχουμε αποτελέσματα και για αυτή την προκήρυξη.

            Παρόλα αυτά και επειδή το θέμα τόσο της υποστελέχωσης ιατρών όσο, και ειδικότερα, το θέμα της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κρίνεται μείζονος σημασίας, η Βουλευτής επενήλθε και την προηγούμενη Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας.
Στη συνάντηση αυτή η Βουλευτής ενημέρωσε αναλυτικά τον νέο Υπουργό για τις ιδιαιτερότητες του Νομού και για τα θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου. Περαιτέρω, η κα Μανδρέκα κατέθεσε στον Υπουργό αναλυτικό Υπόμνημα το οποίο έχει συνταχθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άμφισσας και αφού εξήγησε ότι υπάρχουν φόβοι να αποβεί άγονη και η δεύτερη προκήρυξη για τους Επικουρικούς ιατρούς, (βλ. ανωτέρω), ζήτησε να δοθεί λύση μέσω αποσπάσεων ιατρών των αναγκαίων ειδικοτήτων. Προτάθηκαν μάλιστα συγκεκριμένοι γιατροί οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο της Άμφισσας και υπηρετούν σε άλλα Νοσοκομεία. Ο Υπουργός Υγείας ενώπιον της Βουλευτή ανέθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Καλλίρη, και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να λυθεί το ζήτημα.


                                       Ασπασία Μανδρέκα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου