Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Συνταξιούχοι της Φωκίδας: γενική σύσκεψη στο Δημαρχείο Άμφισσας την Παρασκευή...



Σ Υ Ν Τ Α Ξ Ι Ο Υ Χ Ο Ι   Ξ Ε Φ Ο Β Η Θ Ε Ι Τ Ε!!!


Συνάδελφοι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, (ΙΚΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ- –ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΤΥΔΚΥ-ΟΓΑ κλπ)
     Η άγρια επέλαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και της ΕΕ στις συντάξεις μας, στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, στη ζωή μας, δεν έχει τελειωμό.
   Δεν φτάνουν οι περικοπές που κάνανε (από 30%-50%), τώρα ετοιμάζουν νέες ώστε οι συντάξεις μας να είναι επιδόματα προνοιακού χαρακτήρα, δηλ.300- 400ευρώ και όποιος αντέξει. Τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και ο υπουργός εργασίας, παλιότερα, δηλώνουν ότι οι συνταξιούχοι, λίγο ως πολύ, πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε για το γεγονός ότι μας κάνουνε τη χάρη και μας αφήνουνε να ζούμε! Εξ άλλου στέλεχος της ΕΕ ήταν εκείνος ο κύριος  που δήλωσε ότι οι πάνω των 60ετων συνταξιούχοι είναι πληγή για την οικονομία της ΕΕ.

Επιδιώκουν τον βιολογικό μας αφανισμό !!!
   Με την ένταξη όλων των ταμείων στον υπό διάλυση ΕΟΠΥΥ δεν έχουμε πλέον ούτε γιατρούς. Εκατοντάδες φάρμακα λείπουν από τα φαρμακεία ενώ πολλά αδυνατούν, συνάδελφοί μας, να τα προμηθευτούν λόγω κόστους ή τα παίρνουνε λειψά. Τα ελλείμματά του ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ που σε συνδυασμό με τη δραστικά μειωμένη κρατική χρηματοδότηση οδηγείται σε κατάρρευση. Αυτή είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει και τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, που γίνονται πιο ακριβά και συρρικνώνονται.
     Φορολογούνε τα σπίτια και τη γη ώστε  να μας έχουν σε συνεχή ομηρία, οφειλέτες, μια ζωή, στο άπονο κράτος των (αφορολόγητων και επιδοτούμενων) τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών. Μας αναγκάζουν να εγκαταλείψουμε το όποιο κομμάτι γης έχουμε προκειμένου να το αρπάξουν, για ένα κομμάτι ψωμί οι  διάφορες πολυεθνικές (νέοι τσιφλικάδες) προκειμένου να ελέγχουν την παραγωγή και εμπορία των διατροφικών προϊόντων. Κατασχέσεις συντάξεων, περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και φυλακίσεις, περιμένουν όσους δεν καταφέρουν να πληρώσουν αυτό το κράτος τρομοκράτη. Και πώς να πληρώσεις εξ άλλου όταν κάθε μήνα βλέπεις τη σύνταξή σου συνεχώς μειούμενη!!!
      Προφασιζόμενοι τα υπαρκτά, όντως, ελλείμματα που οι εγκληματικές  κυβερνήσεις τους από τη δεκαετία του ΄50 ακόμη δημιούργησαν, τσακίζουν ήδη τις συντάξεις του (πλεονασματικού πριν λίγα χρόνια) ΟΑΕΕ, ενώ σύντομα έρχεται και η σειρά των  συνταξιούχων των υπόλοιπων ταμείων.

Συναγερμός !!!
      Σε αυτή την άγρια επέλαση κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Στην ορατή στάση πληρωμών, στις επερχόμενες μειώσεις, να απαντήσουμε με την (από τώρα) οργάνωση μας. Με σχέδιο να περιφρουρήσουμε τους συναδέλφους μας που θα τους κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία, που θα τους σύρουν στα δικαστήρια, που θα τους οδηγήσουν στις φυλακές. Να έχουμε δίπλα μας τα εργατικά και επαγγελματικά Σωματεία, εργατών και αυτοαπασχολούμενων. Τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες. Τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας. Όλοι για έναν και ένας για όλους! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα ελεημοσύνης.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, όλων των ταμείων σε

ΣΥΣΚΕΨΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΗ 
στις 8μμ στην αίθουσα της Δημαρχίας 
στην πλ. Κεχαγιά (πάνω πλατεία)

     ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ)

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ο.Α.Ε.Ε. ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ)      

5 σχόλια:

  1. Ας ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ τι ΨΗΦΗΖΑΤΕ !!!!!!

    Αρμαγεδδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε Γιωργο Ιωσηφιδη, δεν βαρεθηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ.ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΤΑ 65%.ΣΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΗΣ ΤΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.ΑΣ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΟΛΟΙ.

      Διαγραφή
  3. Κρατήστε επιτέλους τα γερόντια μέσα...δεν παέι το χέρι τους και άλλες τέτοιες κουλαμάρες ακούσαμε μπόλικες!!Σκεφτείτε κι εμάς το 56%της ανεργίας των μέχρι 30, αρκετές μαλακίες πληρώσαμε από αυτές τις γενιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γενιά που βούλιαξε την Ελλάδα (θυμηθείτε τα 44%-48% σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εναλλάξ), τώρα διαμαρτύρεται ότι βρέθηκε στη θάλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή