Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το ερώτημα για τις σοβαρές καταγγελίες για τους Ήχους του Δάσους από τον Α. Ό. Καλοσκοπής...


  *...Τα κονδύλια ήταν και παραμένουν υπέρογκα για τα δεδομένα της εποχής και της περιοχής...

 *... όπως αποδείχθηκε αποσκοπούσαν στη συγκέντρωση ψήφων από τους διατελέσαντες Δημάρχους και αιρετούς... 

*... Κάθε χρόνο  η ψηφοθηρία άνθιζε και οι κόντρες μεταξύ εκλεγμένων μελών έδιναν και έπαιρναν για το ποιος θα πιστωθεί την επιτυχία του φεστιβάλ...

*..Κύριε Κονιάκο συνεννοηθήκατε  μόνο με την Περιφέρεια Φωκίδας ... μέσα από αυτές τις υπόγειες τακτικές... έχετε αναλάβει την Προεδρία σε έναν Σύλλογο, τον οποίο κουμαντάρουν άλλοι...

 *...σας κάνουμε γνωστό ότι πλέον δεν είστε ευπρόσδεκτος στο χωριό μας και στις περιοχές που ανήκουν στο χωριό μας ούτε σαν απλός επισκέπτης...


                                               Ανακοίνωση
Το «αμαρτωλό» - σύμφωνα με τις διατυπώσεις των μελών του Συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - φεστιβάλ «Ήχοι του Δάσους» επιστρέφει και αυτό το χρόνο το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (19-20-21). Για όσους τυχόν να μη γνωρίζουν είναι ένα κατασκηνωτικό φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Αγία Τριάδα ΚΑΛΟΣΚΟΠΗΣ από τον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογο «ΕΛΙΑ» που εδρεύει στην Άμφισσα...




Πέρυσι τέτοια εποχή είχε γίνει μεγάλη συζήτηση, κυρίως σε πηγαδάκια από συγχωριανούς μας, για το πραγματικό όφελος του χωριού μας από την εκδήλωση αυτή. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι μαύρη και θα εξηγήσουμε αναλυτικά παρακάτω τι εννοούμε με αυτό.
Τον 1ο χρόνο διεξαγωγής του φεστιβάλ, ο σύλλογος της «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ» είχε έναν δικό της χώρο (κιόσκι) όπου διέθετε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στους επισκέπτες. Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε και το 2ο χρόνο, κατά την οποία και ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» διέθεσε προς πώληση κάποια μπλουζάκια, με σκοπό να διαφημίσει το χωριό στους επισκέπτες και να αξιοποιήσει τα έσοδα για έργα σχετικώς με την προσπάθεια ηλεκτροδότησης του γηπέδου μπάσκετ του χωριού.
Τα επόμενα χρόνια το Δ.Σ. του συλλόγου «ΕΛΙΑ» ολοκλήρωσε τη θητεία του, με τις εκλογές που ακολούθησαν να αναδεικνύουν θεωρητικά έναν νέο ανοιχτόμυαλο άνθρωπο με φρέσκες προτάσεις, ιδέες και όρεξη να συνεργαστεί με τα νέα παιδιά του χωριού μας, κάτι το οποίο δεν έπραξε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Παναγιωτόπουλος. Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος χρησιμοποίησε την εθελοντική διάθεση που επέδειξαν οι νέοι του χωριού μας για την συντομότερη και αρτιότερη ολοκλήρωση των εργασιών προετοιμασίας του φεστιβάλ, με το πρόσχημα -όπως αποδείχθηκε- της καταρχήν συνεργασίας των 2 συλλόγων των νέων και της μελλοντικής παρουσίας των συλλόγων του χωριού στο φεστιβάλ. Ο από κοινού στόχος της «Αγίας Τριάδας», του «ΑΟΚ» και της κοινότητας Καλοσκοπής ήταν  η υγιής συνεργασία με το σύλλογο της Άμφισσας, ώστε να υπάρχουν κάποια έσοδα για τη δημιουργία βελτιωτικών έργων στο χωριό, που τόσο πολύ είχε και έχει ανάγκη. 

 Τα κονδύλια που εγκρινόντουσαν κάθε χρόνο από το Δήμο Γραβιάς αρχικά (Καποδίστριας) και από το Δήμο Δελφών μεταγενέστερα (Καλλικράτης) προς το σύλλογο «ΕΛΙΑ» ήταν και παραμένουν υπέρογκα για τα δεδομένα της εποχής και της περιοχής, τα οποία όπως αποδείχθηκε αποσκοπούσαν στη συγκέντρωση ψήφων από τους διατελέσαντες Δημάρχους και αιρετούς. 

 Κάθε χρόνο λοιπόν, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η ψηφοθηρία άνθιζε και οι κόντρες μεταξύ εκλεγμένων μελών έδιναν και έπαιρναν για το ποιος θα πιστωθεί την επιτυχία του φεστιβάλ.
Κατά συνέπεια, ο σύλλογος «ΕΛΙΑ» συνέχισε να προτιμάει το οροπέδιο της Αγίας Τριάδας Καλοσκοπής για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ και τα επόμενα χρόνια, λόγω της ιδανικής τοποθεσίας και του ολοένα αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πλέον η συγκεκριμένα τοποθεσία του φεστιβάλ είναι ιδανικότερη από την αρχική (λίγο έξω από την Άμφισσα). Με το πέρασμα των ετών αυξάνονταν και ο αριθμός των επισκεπτών στο οροπέδιο της Αγίας Τριάδας Καλοσκοπής.
Φθάνοντας λοιπόν στο 2012, ο αριθμός των επισκεπτών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του νέου προέδρου του συλλόγου «ΕΛΙΑ» κ. Παναγιώτη Κονιάκου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με το φεστιβάλ να είναι sold out (δεν υπήρχαν άλλα εισιτήρια να πουλήσουν αν προτιμάτε), αγγίζοντας τους 4.200 και πλέον επισκέπτες με γενική είσοδο 3ημέρου τα 20-25€. Κατανοούμε όλοι μας λοιπόν τον αριθμό των εσόδων από τα εισιτήρια, πόσο μάλλον τα έσοδα από τις καντίνες φαγητού και ποτού που στήθηκαν στο χώρο για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών.

Πέρυσι τον Αύγουστο λοιπόν υπήρξαν κάποιες εύλογες αντιδράσεις από ορισμένους συγχωριανούς μας (ίσως περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά), αναφορικά με την αποκατάσταση του χώρου μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας μετά το φεστιβάλ, την καθαριότητα του μνημείου πεσόντων αγωνιστών, το οποίο «χρησιμοποιήθηκε» ως ιδανικός χώρος πικ νικ (!), την αποκομιδή των απορριμμάτων σε σημεία που το μικρής χωρητικότητας απορριμματοφόρο του Δήμου δεν είχε πρόσβαση, καθώς και τους κινδύνους πυρκαγιάς που ελλοχεύουν στο δάσος από τα σπασμένα γυαλιά και πλαστικά. Αποφασίστηκε από κοινού οι δύο σύλλογοι του χωριού να συντάξουν ένα έγγραφο προς το σύλλογο «ΕΛΙΑ» με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, να αναδείξουν πραγματικά το χώρο που φιλοξενούνται για 3 ημέρες κάθε χρόνο και να προσφέρουν σε αυτόν.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να γίνει μια από κοινού συνάντηση των συλλόγων με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δελφών κατά την οποία ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» δεν εκπροσωπήθηκε, διότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε για τη συνάντηση αυτή. Παρ’ όλα αυτά όμως υπήρχε η αισιοδοξία πως θα γίνει μία συνάντηση μεταξύ μας, έστω και άτυπη, ευελπιστώντας στο νεαρό της ηλικίας του νέου Προέδρου και στην κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων των συγχωριανών μας. Έτσι έγινε λοιπόν και συναντηθήκαμε στην Αθήνα περί τα μέσα Ιουνίου (2012) με σκοπό να του αναδείξουμε τα προβλήματα και τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το φεστιβάλ, χωρίς βέβαια να είμαστε οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για το θέμα αυτό.  Αναλάβαμε την πρωτοβουλία αυτή για τους λόγους που προαναφέραμε, βασιζόμενοι επίσης στην προσωπική γνωριμία που υπήρχε και προ της θητείας του ιδίου στο Σύλλογο. 

  Κάναμε όμως λάθος! Ο κ. Κονιάκος μας διαβεβαίωσε ότι μόλις τελειώσει το φεστιβάλ και κριθεί επιτυχημένο, ένα χρηματικό ποσό θα δοθεί στους συλλόγους του χωριού για την εγκατάσταση ενός ξύλινου κιοσκιού στη θέση «Σταυρός», καθώς επίσης και κάποια ξύλινα τραπέζια-παγκάκια που είχε ζητήσει ο σύλλογος της «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ» στο χώρο έξω απ την εκκλησία στο οροπέδιο της Αγίας Τριάδας. Το θέμα έμεινε εκεί και συμφωνήσαμε να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί του σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά το φεστιβάλ. Με τη λήξη της εκδήλωσης μας διαβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα συνδράμει οικονομικά στα έργα αυτά την άνοιξη του 2013, διότι όπως μας ανέφερε είναι κρίμα να γίνει μία κατασκευή μεσούσης της περιόδου του χειμώνα και αυτή να χαλάσει από τον πάγο! Το δεχτήκαμε με επιφύλαξη, έχοντας αρχίσει να υποψιαζόμαστε τι θα επακολουθούσε. 

 Τον Ιανουάριο του 2013 στη Γενική Συνέλευση του χωριού στο Novotel, όσοι ήταν παρόντες ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των συλλόγων του χωριού αλλά και από τον Πρόεδρο της Κοινότητας σχετικώς με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από τους συγχωριανούς που έχουν ιδιοκτησίες στην Αγ. Τριάδα, ώστε να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων στο χώρο.  Η λογική ήταν απλή και η κίνηση ακόμα απλούστερη: Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων στο οροπέδιο όπου γίνεται το φεστιβάλ ας κάνουν μία απλή αίτηση προς την Κοινότητα πως δεν επιθυμούν κάποιον επισκέπτη στον ιδιωτικό τους χώρο, λόγω της σποράς τριφυλλιού ή της τοποθέτησης μελισσιών, με κίνδυνο αυτά να καταστραφούν.
  Είναι μια πάρα πολύ απλή διαδικασία την οποία όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα που γράφουμε τούτες τις γραμμές κανείς δεν ακολούθησε. Είναι προφανές πως εάν δεν υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από μέρους μας, τα ίδια θα γίνονται κάθε χρόνο, θα περιμένουμε την πίτα να πέσει από ψηλά να τη φάμε κι επειδή δεν πρόκειται να γίνει αυτό, θα αρχίσουμε τις κατηγορίες κατά πάντων. Νισάφι πια! Πρωτοβουλία χρειάζεται, όχι κριτική και εκμηδενισμός των πάντων.

Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, ο κ. Κονιάκος σε επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε μαζί του άρχισε να αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι για το ζήτημα αυτό.

  Σε πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία η απάντηση ήταν η ακόλουθη: «Δεν υπάρχει περίπτωση η «Ελιά» να δώσει λεφτά σε κανέναν! Δεν υπάρχουν λεφτά, διότι τη φετινή χρονιά δε γνωρίζουμε εάν θα πάρουμε τα 20.000€ από το Δήμο. Και να τα πάρουμε όπως τις άλλες χρονιές, δεν επιθυμούμε να δώσουμε κάποιο ποσό, διότι μας ενόχλησε το έγγραφο που στείλατε και αξιώσατε κάποιο ποσό για έργα στο χωριό».  

Η απάντηση στον κ. Κονιάκο και στα μέλη του συλλόγου που είναι Πρόεδρος έρχεται μέσα από αυτό το άρθρο, δεν είναι τηλεφωνική και είναι η ακόλουθη, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.:

Κύριε Κονιάκο,  

«Ουδέποτε ζητήσαμε χρήματα με σκοπό να τα βάλουμε εμείς οι ίδιοι στις τσέπες μας. Στείλαμε επίσημο έγγραφο του Ομίλου με αριθμό πρωτοκόλλου, ζητώντας από το σύλλογο σας και από εσάς προσωπικά, θεωρώντας άλλωστε πως θα τηρούσατε το λόγο σας, να αφήσετε έργο στον τόπο που σας φιλοξενεί και όχι μόνο να επωφεληθείτε μέσα από αυτόν και τις ομορφιές που σας παρέχει αρκετά χρόνια τώρα. Θεωρήσατε σωστό να συνεννοηθείτε μόνο με την Περιφέρεια Φωκίδας, χωρίς να ενημερώσετε την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν. Αναρωτηθήκαμε αρχικά τι προσπαθούσατε να πετύχετε μέσα από αυτές τις υπόγειες τακτικές, πλέον όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι συνεχίζετε επάξια το «έργο» του προκατόχου σας, τον οποίο χαρακτηρίζατε μέχρι πρότινος ως παράδειγμα προς αποφυγή. Λυπούμαστε πραγματικά που έχετε αναλάβει την Προεδρία σε έναν Σύλλογο, τον οποίο κουμαντάρουν άλλοι.
   Κλείνοντας, συνετό θα ήταν να προσέχετε τα λεγόμενά σας και πιο συγκεκριμένα τις ευθύνες που προσάπτετε κατά παντός υπευθύνου στην Περιφέρεια, το Δήμο, την Κοινότητα και τους συλλόγους, καθότι στο τέλος δε θα θυμάστε αυτούς που κατηγορείτε και αυτούς που έχετε με το μέρος σας. Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτή τη παιδική και αντικοινωνική συμπεριφορά σας και σας κάνουμε γνωστό ότι πλέον δεν είστε ευπρόσδεκτος στο χωριό μας και στις περιοχές που ανήκουν στο χωριό μας ούτε σαν απλός επισκέπτης. Μπορεί να είμαστε όλοι μας Ρουμελιώτες αλλά φαίνεται ότι διαφέρουμε ακόμη και στα πιο απλά πράγματα, όπως αποδείχθηκε».

Αθλητικός Όμιλος Καλοσκοπής «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΜΟΣ»

24 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 20000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ?ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ?ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΑ! ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ! Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εμπάθεια του Νεοέλληνα για ό,τι καλό γίνεται γύρω του! Από πότε ένας Αθλητικός όμιλος "νοικιάζει" το δάσος όλων μας ζητώντας αντισταθμιστικά οφέλη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ? ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ? ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω τι λέτε αλλά πρέπει να δόσουν τις 20,000 το φεστιβάλ είναι το μόνο που μας έχει απομείνει να διαφημίζουμε την φωκίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AS MAS POUN TA PAIDIA TOU SILLOGOU, TA PROIGOUMENA XRONIA TI EKANAN? VOITHOUSAN TON PANAGIOTOPOULO KAI TOYS ALLOUS I APLA ANEBAINAN PANO ME IFOS 1000 KARDINALION GIA NA "KAPNISOUN" KAI NA TO PAIKSOUN MAGKES STIS GKOMENES TOUS?
    PIGENE I DEN PIGENE O "MPAMPAS" TSIAMPAS EKBIASTIKA STO SILLOGO ELIA APAITONTAS LEFTA?
    DIMIOURGISAN I DEN DIMIOURGISAN TA PAIDIA TIS KALOSKOPIS TSAKOMOUS KAI FASARIES? EPESE I DEN EPESE KSILO ME ATHINAIOUS KAI LAMIOTES?
    DEN MPOROUN TA PAIDIA TIS KALOSKOPIS (POU PATANE STIN KALOSKOPI MIA FORA TON XRONO) NA TO PAIZOUN TSAMPA MAGKES KAI DERVENAGES ME TIS PLATES TON MPAMPADON TOUS! AYTA EINAI OI KSENOI, OXI OI AMFISSIOTES KAI OI ITIOTES!
    KAI TELOS, EPEIDI THELETE NA TO AKOUSETE, OI KATASKINOTES OTAN PANE VOLTA STA XORIA TO TRIIMERO TOU FESTIVAL PANE STIN PAVLIANI, STO MAVROLITHARI, TON ATHANASIO DIAKO, KLP KAI OXI STIN KALOSKOPI, GIATI POLI APLA TOUS PIANETE TON KOLO KAI TOUS KOROIDEVETE!

    PENY, DIMOSIEFSE TO GIATI THA KARAFLIASO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί μου συγχωριανοι εσς που επισκέπτεστε το χωριο 3 φορές το χρόνο για να μας πείτε για τα κατορθώματα σας στο μεγάλο χωριό (Αθήνα) μην βγάζετε ανακοίνωση ερήμην που προσβάλλει όλους εμάς τους υπόλοιπους διότι δεν είμαστε ούτε τραμπουκοι ούτε νταβατζήδες να ζητάμε λεφτά με ανακοίνωση-βουλευμα. Εαν τώρα θέλετε να πάρετε λίγο απο τη δόξα του μεγάλου ΑΡΗ βγάλτε καμιά ανακοίνωση για μεταλλεία για τοπική αυτοδιοίκηση που κάνουν πραγματικά κακο στον ριμαγμενο τόπο μας και αφήστε ενα φεστιβάλ που φέρνει και 4200 επισκέπτες στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kalimera sas, katarxin siggnomi gia ta greeklish alla epeidi vriskomai sto eksoteriko opos arketoi apo esas gnwrizete o ipologistis edw den exei elinikous xaraktires. Epeidi to pio eukolo pragma einai na grafeis ANONIMA to otidipote kai na katageleis tous pantes k ta panta tha itan dokimo o kathenas na grafei me to onoma tou. Kanenas athlitikos omilos de nikiazei kanena dasos.Opote einai krima na bgazete kati tetio pros to kosmo. O xoros pou ginete to festival (o perisoteros) einai idiotikos. Ennoeite oti I Kaloskopi ola auta ta xronia pou to festival ginete sto xoro tis den exei kerdisei tipota! Trano paradeigma oti me ta xilia zoria perisi teleutaia stigma apetise o Proedros tis Koinotitas na anaferete pantou to meros dieksagogis tou festival san Agia Triada Kaloskopis. Pragma pou eutixos egine. O athlitikos omilos zitise antistathmistika giati? gia na aksiopiithei o xwros pou ginete to festival kathe xrono. Pagkakia, kioski ktl. Einai prosvoli na sou lene oti eixame 4200 atoma perisi (sold out) , sin ta esoda ap oles tis kantines, bar ktl k ksafnika den exoume lefta gia na ftiaxoume ta vasika! To dexomai omos, arkei na mi tazeis!! An tazeis tote ofeileis na ta ilopoiiseis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .....Erxomai tora na apantiso ston deuteron ANONIMO. Kirie deutere anonime, veveos kai eimastan ekei na boithisoume ton prwin proedro tis ELIAS ton 1o xrono. Veveos k ola ta meli tou Athlitikou Omilou ekanan auto pou mporousan kai diaskedasan. Veveos sti sinantisi ton dio sillogon se topiko kafeneio tis Gravias simfonithike se poli kalo klima omologoumenos I amesi sinergasia ton dio sillogon kai sto mellon!!!!! Ola auta simfwnithikan prin to 1o festival sti Kaloskopi kai meta I ELIA apofasise na xaraksei nea politiki kai na mi zitisei kamia sinergasia ap ton Athlitiko Omilo. Apodekto sto 100% einai dikaioma tous. Opos einai k diko mas dikaioma na iperaspistoume san Athlitikos Omilos ta simferonta tou xwriou mas. Gia to legomeo ifos pou anafereste einai prosopiki sas apopsi k epimenw oti ola ta paidia tis Kaloskopis pou itan sto festival edeixan to kalitero prosopo tous k gia tin omali dieksagwgi tou festival alla k arketoi kataskinosan sto xwro parea me polla meli kai prwin meli tou sillogou tis ELIAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ....Epeidi eimai se thesi na gnwrizw kanenas "MPAMPAS" TSIAMPAS de pige ekviastika na zitisei lefta. Zitise to autonoito sa proedros tis Koinotitas na diasfalisei ta simferonta tou xwriou. Ti??? Oti o kosmos sto xwrio exei ksesikothei kai de thelei to festival ekei, kante kati sto xwro, afiste kati sto xwrio. Auto ekane o "MPAMPAS" Tsiampas kirie Anonime. O "MPAMPAS" Tsiampas etrexe kathe mera sto xwro ola auta ta xronia otan oi prwin kirioi tis ELIAS erxontousan me tsampoukades kai apaitousan pragmata pou den itan KAN stin armodiotita tou!! O "MPAMPAS" Tsiampas ferthike stin ELIA sa na itan paidia dika tou!! Gi auto akomi erxontai sto xwrio arketoi ap to prwin proedreio kai zitane na ton doune kai na pioun kafe mazi tou!! Kai oxi kirie de dimiourgisan kanenan tsakomo. O tsakomos irthe apo pareksigisi metaksi anthrwpwn pou eixan methisei xwris logo kai aitia!! kai nai mesolavisan koinoi gnwstoi ap tin amfissa gia na liksei ekei to thema....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Καλημέρα σας,

    Επειδή το πιο εύκολο πράγμα είναι να γράφεις ΑΝΩΝΥΜΑ το ο,τιδήποτε και να καταγγέλλεις τους πάντες και τα πάντα θα ήταν δόκιμο ο καθένας να γράφει με το όνομά του.
    Κανένας Αθλητικός Όμιλλος δεν νοικιάζει κανένα δάσος. Οπότε είναι κρίμα να βγάζετε κάτι τέτοιο προς τον κόσμο. Ο χώρος που γίνεται το φεστιβάλ (ο περισσότερος) είναι ιδιωτικός. Εννοείται ότι η καλοσκοπή όλα αυτά τα χρόνια που το φεστιβάλ γίνεται στον χώρο της δεν έχει κερδίσει τίποτα! Τρανό παράδειγμα ότι με τα χίλια ζόρια πέρυσι τελευταία στιγμή απαίτησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας να αναφέρεται παντού το μέρος διεξαγωγής του φεστιβάλ σαν Αγία Τριάδα Καλοσκοπής. Πράγμα που ευτυχώς έγινε. Ο αθλητικός όμιλος ζήτησε αντισταθμιστικά, γιατί; Για να αξιοποιηθεί ο χώρος που γίνεται το φεστιβάλ κάθε χρόνο. Παγκάκια, κιόσκι κλπ. Είναι προσβολή να σου λένε ότι «είχαμε 4.200 άτομα πέρυσι (sold out) συν τα έσοδα απ΄ όλες τις καντίνες, bar κλπ» και ξαφνικά δεν έχουμε λεφτά για να φτιάξουμε τα βασικά! Το δέχομαι, αρκεί όμως να μην τάζεις. Αν τάζεις τότε οφείλεις να τα υλοποιείς.

    ...Έρχομαι τώρα να απαντήσω στον δεύτερο ΑΝΩΝΥΜΟ. Κύριε, βεβαίως και είμασταν εκεί να βοηθήσουμε τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΙΑΣ τον πρώτο χρόνο.. Βεβαίως και όλα τα μέλη του Αθλητικού Ομίλου έκαναν αυτό που μπορούσαν και διασκέδασαν. Βεβαίως στην συνάντηση των δύο Συλλόγων σε τοπικό καφενείο της Γραβιάς συμφωνήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ομολογουμένως η άμεση συνεργασία των δύο Συλλόγων και στο μέλλον!!!!!
    Όλα αυτά συμφωνήθηκαν πριν το πρώτο φεστιβάλ στην Καλοσκοπή και μετά η ΕΛΙΑ αποφάσισε να χαράξει νέα πολιτική και να μη ζητήσει καμία συνεργασία από τον Αθλητικό Όμιλο. Αποδεκτό στο 100%, είναι δικαίωμά τους.
    Όπως είναι δικό μας δικαίωμα να υπερασπιστούμε σαν Αθλητικός Όμιλος τα συμφέρονται του χωριού μας. Για το λεγόμενο ύφος που αναφέρεστε είναι προσωπική σας άποψη και επιμένω ότι όλα τα παιδιά της Καλοσκοπής έδειχναν το καλύτερο πρόσωπό τους και για την ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ αλλά και αρκετοί κατασκήνωσαν στο χώρο παρέα με πολλά μέλη και πρώην μέλη του συλλόγου της ΕΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καποιανού τ' χαρίζαν' γαϊδαρο και τον τιραγε στα δόντια..

    Αγαπητοί φίλοι της Κουκοβίστας εκ των Αθηνών που καταφθάνετε στο υπέροχο χωριό, 1 αντε 2 φορές το χρόνο (η μια είναι οι Ηχοι του Δάσους) και η άλλη είναι το Πάσχα, υπάρχουν πιο ωραίοι τρόποι να δείξετε το ενδιαφέρον σας και όχι λέγοντας οτι περιμένετε να πέσει η πίτα από τον ουρανό για να τη φάτε (αν είναι δυνατόν). Για παράδειγμα, μπορείτε να διοργανώσετε και εσείς ένα φεστιβάλ μουσικό και να προβάλλετε τον τόπο, ωστε να έχετε και έσοδα για τις εργασιες που έχετε σκοπό να κάνετε, αφού η τοποθεσία είναι ιδανική. Π.χ. 2 Να λειτουργήσει μια ταβέρνα για να μείνουν οι επισκέπτες και το πιο σημαντικό να δώσετε να καταλάβουν οι επιχειρηματίες του χωριού οτι δεν είναι φρόνιμο να χρεώνουν λες και τρώμε ή αγοράζουμε πράγματα στο Chamonix ή λες και πίνουμε καφέ στο San Marco της Ρώμης (Ακόμα και εκεί φθηνότερος είναι). π.χ. 3 Σηκωθείτε από τον καναπέ, εκμεταλλευτείτε την εκδήλωση αυτή και κερδίστε τα ωφέλη που θέλετε να σας παρέχουν ΑΛΛΟΙ, έξυπνα παιδιά είστε. Υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα για την υγεία όλων γυρω μας (α ξέχασα δεν μένετε καν εκει) από το να ασχολείστε με ένα μουσικό φεστιβάλ. Και στην τελική είναι όμορφη η τοποθεσία αλλά δεν είναι η μοναδική. Σκεφτείτε τι έχετε να χάσετε προσπαθώντας να διώξετε μια εκδήλωση σαν κι αυτή.

    "Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τους εαυτούς μας."

    Μαχάτμα Γκάντι

    Ένας πολύ συχνός επισκέπτης - περαστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (συνέχεια)....Επειδή είμαι σε θέση, γνωρίζω ότι κανένας «ΜΠΑΜΠΑΣ» ΤΣΙΑΜΠΑΣ δεν πήγε εκβιαστικά να ζητήσει λεφτά. Ζήτησε το αυτονόητο σαν πρόεδρος της Κοινότητας να διασφαλίσει τα συμφέρονται του χωριού. Τι;;; Αυτό έκανε ο «ΜΠΑΜΠΑΣ» Τσιαμπάς έτρεχε κάθε μέρα στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια όταν οι πρώην κύριοι της ΕΛΙΑΣ ερχόντουσαν με τσαμπουκάδες και απαιτούσαν πράγματα που δεν ήταν ΚΑΝ στην αρμοδιότητά του!! O «ΜΠΑΜΠΑΣ» Τσιαμπάς φέρθηκε στην ΕΛΙΑ σαν ήταν παιδιά δικά του!! Γι αυτό ακόμη έρχονται στο χωριό αρκετοί απ το πρώην προεδρείο και ζητάνε να τον δούνε και να πιουν καφέ μαζί του!! Και όχι κύριε, δεν δημιούργησαν κανένα τσακωμό. Ο τσακωμός ήρθε από παρεξήγηση μεταξύ ανθρώπων που είχαν μεθύσει χωρίς λόγο και αιτία!! Και ναι μεσολάβησαν κοινοί γνωστοί απ την Άμφισσα για να λήξει το θέμα.

    ...Καλώς η κακώς η Καλοσκοπή είναι το χωριό μας στο οποίο από νεογέννητα πηγαίνουμε για να περνάμε τις διακοπές μας. Και επειδή το αγαπάμε αυτό το χωριό (ναι δεν ανεβαίνουμε μία φορά το χρόνο, ανεβαίνουμε 10 και 12 φορές αλλά συγγνώμη που δε σας ενημερώνουμε) γι αυτό ασχοληθήκαμε και με τον ένα απ τους δύο συλλόγους που έχει το χωριό και αυτός είναι ο Αθλητικός Όμιλος.
    Ευτυχώς στη ζωή μου όπως και ο αδερφός μου (επειδή δεν γνωρίζω σε ποιον από τους δύο μας αναφέρεστε) δεν χρειάστηκα την πλάτη του «ΜΠΑΜΠΑ» για να κάνω πράγματα…Δόξα τω Θεώ μπορώ κι επιβιώνω μόνος μου. Αν εσείς έχετε κάποιο πρόβλημα με τον «ΜΠΑΜΠΑ» σας και δεν σας δίνει την απαιτούμενη προσοχή, συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Μετά χαράς να δώσω κάποιες συμβουλές αν θελήσεις αλλά μέχρι εκεί….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (συνέχεια)...Το τελευταίο στο οποίο αναφέρεστε για το που πηγαίνουν οι κατασκηνωτές να αγοράσουν τα απαραίτητα γι αυτό υπάρχουν πολλές επιλογές για να μπορέσει να διαλέξει ο καθένας τους τι είναι καλύτερο.
    Δεν κάνουμε αγορανομικό έλεγχο στα μαγαζιά μας. Ο καθένας μαγαζάτορας πουλάει όσο κρίνει αυτός σωστό.


    Στον αγαπητό συγχωριανό μας να αναφέρω ότι καμιά ανακοίνωση δεν μπήκε ερήμην αλλά γράφηκε πάνω σε πραγματικά γεγονότα και σε επανειλημμένες τοποθετήσεις μελών και των δύο Συλλόγων του χωριού στις γενικές συνελεύσεις όπως και στις εφημερίδες.
    Ευτυχώς για εμάς δεν αγωνιζόμαστε για καμία δόξα, αν θέλαμε δόξα δεν θα ασχολούμασταν με το χωριό, άλλωστε το έχουμε αποδείξει αυτό με τα έργα μας τα τελευταία 4 χρόνια που ασχολούμαστε με τον σύλλογο. Ασχολούμαστε μόνο για το μέλλον μας στο πλαίσιο του δυνατού. Δεν είναι δουλειά μας σαν Αθλητικός Όμιλος να ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα μεταλλεία. Είμαστε Αθλητικός Όμιλος και ασχολούμαστε με τα αθλητικά δρώμενα του χωριού και με πολιτιστικές εκδηλώσεις.
    Ο κάθε ένας προσωπικά εκτός συλλόγου μπορεί να ασχολείται με τα πάντα όχι όμως βάζοντας μπροστά την ταμπέλα του Αθλητικού Ομίλου

    Κλείνοντας θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την πραγματικά μεγάλη απάντηση αλλά είναι κρίμα να βγαίνει ψεύτικη εικόνα προς τους αναγνώστες.

    Με εκτίμηση

    Τσιαμπάς Θάνος

    Πρόεδρος Α.Ο. Καλοσκοπής
    «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΜΟΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποια είναι τα αθλητικά δρώμενα της Καλοσκοπής με τα οποία ασχολείται ο Αθλητικός Όμιλος Καλοσκοπής;

    Εύλογο και ελάχιστο ως ανταποδοτικό μου ακούγεται να φτιαχτούν τα ξύλινα παγκάκια και κιόσκια,
    αλλά ως μέσω πίεσης την καταγγελία περί καταπάτησης τριφυλλιού ή παρενόχληση μελισσιών στα χωράφια των παππούδων είναι λίγο πως να το πω, τρε μπανάλ ε κουτοχωριατίσμ.

    Επίσης και κάτι άλλο, οικόπεδα στο οροπέδιο δεν υπάρχουν, χωράφια ναί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να είναι καλά ο μπαμπάς του κ. Τσιαμπά γιατί επί 3 χρόνια ψάχναμε να δούμε που γίνονταν οι Ήχοι του Δάσους!!!!!!!!!!!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΖΕΙ;;;;;ΚΑΙ....ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα ξεκινήσω με μια απλή ερώτηση. Γιατί από την Καλοσκοπή βγάζει μια ανακοίνωση ο αθλητικός σύλλογος ενάντια ενός άλλου συλλόγου και αξιώνει πράγματα για το χωριό και δεν την βγάζει το προεδρείο του χωριού που είναι το πλέον αρμόδιο? δηλαδή ο πρόεδρος-γραμματέας κτλ.Ερώτηση νούμερο 2 τα μέλ του Αθλητικού συλλόγου αφού είδαν ότι δεν είναι "φερέγγυα" τα μέλη του συλλόγου ελιά γιατί συνέχιζαν να βοηθάνε και να υποστηρίζουν το φεστιβάλ? Γιατί βγάζουν τώρα αυτή την ανακοίνωση την τόσο προσβλητική και κατά την γνώμη μου συκοφαντική μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας?Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που πρέπει να ενημερωθούμε από τον αθλητικό σύλλογο?Δεν συμφωνώ σε πολλά πράγματα με τα δρώμενα του τόπου μου σε όλα τα επίπεδα (πολιτικά,πολιτιστικά,κτλ) δεν κρύβω ότι αγαπώ τον τόπο μου βέρος "Σαλωνίτης" αγαπώ τα στραβά του αγαπώ τα καλά του αγαπώ τα πάντα του και ακόμη περισσότερο αγαπώ το φεστιβάλ και το κάθε φεστιβάλ που δίνει μια διαφορετική πνοή στην μιζέρια της καθημερινότητας.Επίσης αγαπώ την καλοσκοπή και όλα τα ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΑ μέρη του Νομού μου ΑΛΛΑ κύριοι της Καλοσκοπής η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ και η ΦΩΚΙΔΑ γενικότερα ανήκει σε όλους τους ανθρώπους που την αγαπούν και δεν είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ απλά και μόνο επειδή οι παππούδες σας γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί,συγνώμη πρόεδρε του αθλητικού συλλόγου άλλα με την ανακοίνωση που βγάλατε εκφράζετε ενα μισητό για εμένα δόγμα και που φταίει για την μιζέρια μας και δεν είναι άλλο απο αυτο του ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΎ. Συγνώμη δεν θέλω ούτε έχω σκοπό να προσβάλω κάποιον αλλά προβληματίζομαι γιατί συνέχεια βλέπω τα λόγια να επισκιάζουν τον σκοπό. Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του συλλόγου Αγγελος Σίμος θέλω να σου αναφέρω τέλος τα λόγια ενός μεγάλου καθηγητή που είχα στο σχόλιο σου για την ανωνυμία "Αγαπητά μου παιδιά το να υπογράφεις πολλές φορές με κεφαλαία γράμματα σημαίνει ότι κρύβεις τα ψιλά.Και πιστέψτε με η αλήθεια κρύβεται σ αυτά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΝΑΣ "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΟΥΝΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΙΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!
    ΨΕΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πρώτον ΕΝΑΣ "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ είναι μη ηθική αναφορά.δεύτερο ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΠΑΡΤΥ είναι ψέμα και το βλέπεις. τρίτο ΝΑ ΚΑΠΙΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ! σου επιστρέφεται κατάματα. εδώ είναι που λένε και κ... και δαρμένος???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. pos nomimopoieitai autos o athlitikos omilos na zitaei lefta???tha trelathoume teleios?kai poios tha ton elegksei stin teliki?? kati den paei kala edo.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τελικά βρε καρντάσια το φεστιβάλ θα το κάνετε φέτος? γιατί εμείς, ως απλοί άνθρωποι των φεστιβάλ και άσχετοι με τα τοπικιστικούς σας ανταγωνισμούς, που αποφασίσαμε φέτος να στηρίξουμε εσάς (και όχι την αρπαχτή του Νεστόριου), αρχίζουμε και έχουμε αμφιβολίες αν αξίζετε τον κόπο.
    και επίσης αντί να τσακώνεστε ποιό χωριό είναι το πιο φιλόξενο, φθηνό, κλπ, και ποιός σύλλογος συμβάλει τα μέγιστα, μήπως για να βοηθήσετε και εμάς τους αδαείς ως προς τις ομορφιές της Φωκίδας -αλλά κυρίως τους εαυτούς σας- να αρχίσετε να γεμίζετε το site με:
    1) τιμή εισητηρίου ανά άτομο (και τι περιλαμβάνει) όπως και του τι επιτρέπεται να έχουμε εντός του κάμπιγκ, πως θα κάνουμε κράτηση κλπ
    2) φωτογραφίες του κάθε χωριού με αξιοθέατα (πλατείες με πλατάνια, εκκλησίες, μοναστήρια ή οτι τέλος πάντων εχετε),
    3) μαγαζιά εστίασης, μινι μαρκετ, φαρμακεία, ιατρεία, κλπ (από ποιά μαγαζιά θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε πάγο για παράδειγμα?)
    4) μονοπάτια για περιηγήσεις τα πρωινά ή οτι άλλο εσείς κρίνετε σημαντικό να προβάλετε για την περιοχή σας εν γένει αλλά και για το χωριό σας ειδικά

    και τέλος κάποια tip από εμάς για τους ντόπιους που -από οτι φαίνεται- δεν έχουν παρατηρήσει επαρκώς τις ανάγκες των κατασκηνωτών παρόλα τα τόσα χρόνια εμπειρίας τους με τα φεστιβάλ:
    α. ταβερνιάρηδες (ανεξαρτήτως περιοχής) ...οι ταβέρνες που θα έχουν προβλέψει δυνατότητα φόρτισης πάσης φύσεως ηλεκτρονικών συσκευών (απλά πολύμπριζα βρε παιδιά χρειάζονται) και θα παρέχουν ένα ικανοποιητικό μενού με value for money, θα έχουν πιστό κοινό καθημερινά
    β. εμπορικά και mini market που θα επιλύουν θέματα των κατασκηνωτών (από πάγο όπως προανέφερα έως πασαλάκια και επιθέματα για τις σκηνές, φακούς, κλπ) πράγματα δηλαδή που δεν χάνουν την αξία τους και αποθηκεύονται και για την επόμενη χρονιά. ααα και να μην ξεχάσουμε να σας θυμίσουμε τα παγωτά!!! (αυτο το πράγμα να μην τα βρίσκουμε εκεί που θα τα καταναλώναμε σε υπερδόσεις, αρχίζει και γίνεται εκνευριστικό)
    γ. να είναι επαρκείς για το πλήθος οι χώροι υγιεινής (ειδικά για τις ντουζιέρες σας ενημερώνουμε οτι πλέον και εμείς οι ίδιοι προτιμάμε τις εξωτερικές και ας είναι το τρεχούμενο νερό ...παγοκρύσταλοι)

    εύχομαστε πραγματικά να τα καταφέρετε έτσι ώστε εμείς και να διασκεδάσουμε και να σας γνωρίσουμε. ελπίζω οτι τα παραπάνω δεν θα τα εκλάβετε με εριστική διάθεση. και κάτι για το τέλος. ο κόσμος (κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων) υποφέρει πραγματικά και φεστιβάλ σαν το δικό σας θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματική εναλλακτική λύση στο προβλημα των καλοκαιρινών διακοπών του. εκμεταλευτείτε το αφήνοντας παράμερα τις όποιες τοπικιστικές κόντρες και ανταγωνισμούς.

    φιλικά δικοί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. TΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ, 19-21 ΙΟΥΛΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
      ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Άμφισσα 21-6-2013
      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ Αριθμ. Πρωτ: Γ.Α.447

      Ταχ. Δ/νση: Γιδογιάννου 31 ΠΡΟΣ
      Ταχ. Κώδικας : 331 00 Άμφισσα
      Πληροφορίες : Αγλαΐα Μέγκου
      Τηλέφωνο: 2265 350 513
      Fax: 2265028348
      Την Οικονομική Επιτροπή



      Θέμα: «Έγκριση δαπάνης για συνδιοργάνωση ετήσιου φεστιβάλ «ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»

      Είναι γνωστό ότι η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στα πλαίσια του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της, προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες σκοπό έχουν να προάγουν, τόσο την πολιτιστική ανάπτυξη, όσο και την τουριστική προβολή του Νομού. Μια τέτοια δραστηριότητα είναι και το ετήσιο φεστιβάλ «ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ» που διεξάγεται στο πανέμορφο οροπέδιο της Αγίας Τριάδας Καλοσκοπής και προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
      Προβάλλεται και αναδεικνύεται ο φυσικός πλούτος του Νομού μας και κατά την διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται συναυλίες, εκθέσεις, αθλητικές δραστηριότητες, περιηγήσεις κινηματογραφικές προβολές, διάφορα εξτρεμιστικά σπόρ. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές προωθείται και η περιβαλλοντική συνείδηση όλων των επισκεπτών και συμμετεχόντων.
      Για τους παραπάνω λόγους η Π.Ε.Φ. σε ετήσια βάση, όπως έχει πλέον καθιερωθεί, συνεργάζεται με τοπικούς - και όχι μόνο – Φορείς, για την συνδιοργάνωση της συγκεκριμένη εκδήλωσης .
      Έχοντας, λοιπόν, ως γνώμονα την ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών , της τοπικής πολιτιστικής αξίας και του φυσικού πλούτου του Νομού και ταυτόχρονα την ορθολογική και αποτελεσματική χρήση των πόρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας παρακαλούμε να εγκρίνετε το ποσό των 3.936€ για την συμμετοχή μας ως συνδιοργανωτές στο αναφερόμενο φεστιβάλ που διεξάγεται στην Καλοσκοπή Φωκίδας από 19 Ιουλίου έως και 21 Ιουλίου και αναλύεται ως εξής:
      1) Εκτύπωση 1.000 αφισών - ποσό 307,5€
      2) Δραστηριότητες αναψυχής greenwind (τραμπολίνο, φουσκωτά παιχνίδια, τοξοβολία, πίστα αναρρίχησης) - ποσό 2.029,5€
      3) Μεταφορά εγκατάσταση και ενοικίαση χημικών τουαλετών - ποσό 1.599€
      Η δαπάνη θα βαρύνει τον Φορέα 073 ΚΑΕ 0844.

      H ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

      ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

      Διαγραφή