Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Θα γεμίσουν και την Ιτέα με τουρκικές σημαίες...;


Θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με τουρκικές σημαίες

  Σε ένα έργο που θυμίζει οικονομική κατοχή, γίνονται μάρτυρες όσοι παρακολουθούν την παραχώρηση δεκάδων μαρίνων και τουριστικών αγκυροβολίων στη χώρα μας, με Τούρκους επιχειρηματίες να σαρώνουν ότι βγαίνει στην αγορά.
 Φλοίσβος, Ζέα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Καλαμάτα και Μυτιλήνη έχουν ήδη περάσει στα χέρια επιχειρηματιών από τη γειτονική χώραοι οποίοι εσχάτως αξιώνουν να υψώνεται η τουρκική σημαία σε κάθε τους νέο απόκτημα. 

 Τον ίδιο δρόμο δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσει και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, μιας και ένας εκ των βασικών διεκδικητών του, είναι η θυγατρική εταιρία του τουρκικού ομίλου Dogus, D-Marine Investments Holding B.V, η οποία έχει ήδη στην κατοχής της το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου.
 Πίσω από όλο αυτό το παιχνίδι είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος της Τουρκίας, Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος διαθέτοντας περιουσία που ξεπερνά τα 2.6 εκατομμύρια δολάρια φιλοδοξεί να μετατρέψει σε τουρκολίμανα όλα τα ελληνικά αγκυροβόλια.
 Ρόλο σ'αυτό βέβαια έχει παίξει και το ελάχιστο ενδιαφέρον Ελλήνων επιχειρηματιών, γεγονός που όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς θα οδηγήσει και το δεύτερο πακέτο πωλήσεων στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών και στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι μαρίνες Γλυφάδας, Πάρου, Νάξου, Άνδρου κλπ (Ιτέα...) αλλά και μεταγενέστερα εκείνες της Κρήτης.

newsbomb

2 σχόλια:

  1. ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Ή ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ???
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΙ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ.ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή