Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα διέκοψαν το έργο της άρδευσης του ελαιώνα της Άμφισσας


Σύσκεψη για την απεμπλοκή των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην εκτέλεση του έργου της άρδευσης του ελαιώνα Άμφισσας είχε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα Νικολέτα Βαλάκου, την έφορο της Ι’ Ε.Κ.Π.Α. κα Νάνση Ψάλτη, την Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Προϊσταμένη αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν
 κατά τη διάρκεια των εργασιών στον ελαιώνα της Άμφισσας

Στην συνάντηση αποφασίστηκε το πρόβλημα της απαγόρευσης κοπής ορισμένων ελαιόδεντρων (όπου δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα) να παραπεμφθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, καθώς και η διάνοιξη της όδευσης αγωγών εκτός αγροτικών δρόμων.
 Και στις δυο περιπτώσεις θα υπάρχει η εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η άμεση αποκατάσταση των διανοίξεων και η επαναφύτευση των ελαιών.
...εργασίες του έργου της άρδευσης του ελαιώνα που διεκόπησαν...

            Η κα Βαλάκου δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση του θέματος τις επόμενες μέρες στο Κ.Α.Σ. με θετική εισήγηση.





 Από το πρόβλημα της μη κοπής δένδρων
          
  Κατά τη διάρκεια των εργασιών στον ελαιώνα της Άμφισσας αποκαλύφθηκαν αρχαιότητες που χρονολογούνται την 3η χιλιετία π.Χ. με προκαταρκτική εξέταση της κεραμικής και φωτίζουν τις γνώσεις μας για την προϊστορική Φωκίδα.
                   Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                           ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

         .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου