Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ναι, στις εκδηλώσεις αλλά χωρίς να πληρώνει ο Δήμος τις φιέστες…









   Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  του Δήμου Δελφών «Πολίτες στο Προσκήνιο»  Παναγιώτης  Μέγκος  αναφέρθηκε  σχετικά με το σκεπτικό της  ψήφου του  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις  24-5-2012. 
  Το θέμα αφορούσε τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Δελφών, ζήτημα το οποίο έχει πολλές φορές συζητηθεί στα πλαίσια της λειτουργίας του οργάνου και οι αποφάσεις επί της υποθέσεως έχουν αναλυθεί ποικιλοτρόπως.
 
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  «Πολίτες στο Προσκήνιο» αυτή την φορά ψήφισε ναι με το εξής σκεπτικό:

    «Αυτό που εφαρμόσαμε για πρώτη φορά ως τακτική, για να σταματήσει η μικροπολιτική, η σπέκουλα και ο πολιτικός καιροσκοπισμός της δακρύβρεχτης υποκρισίας ήταν το εξής: Ψηφίσαμε ναι στις εκδηλώσεις των γιορτών,  μνημοσύνων κλπ,  με την προϋπόθεση να μην  βάζει χρήματα ο δήμος.
   Κάθε φορά, από το προηγούμενο έτος,  που λέγαμε όχι στις εκδηλώσεις προβολής και τις δημοτικές φιέστες, μας αντιτείνανε πως αυτές έπρεπε να γίνουν για διάφορους λόγους, κλπ.

   Τώρα λοιπόν, για την εκδήλωση της  Αγίας Τριάδας,  στην Καλοσκοπή,  βγήκε ο δήμαρχος να μας πει πως πρέπει να γίνει η εκδήλωση μνήμης και τιμής οπωσδήποτε, ως μνημόσυνο στην ομάδα του τοπικού ήρωα Καλία,  που έδωσε μάχη με τους κατακτητές…
 Του είπαμε λοιπόν ΝΑΙ,  να γίνει,  χωρίς όμως ο δήμος να δώσει χρήματα.

Επισημάναμε ότι ο Δήμος Δελφών χρωστάει ακόμη τα περσινά χρήματα, από τις  προηγούμενες εκδηλώσεις  - πράγμα που  δεν το αρνήθηκαν!  
  Άλλωστε εαν θέλει να τιμήσει τους νεκρούς, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι και δεν χρειάζονται φανφάρες.

 
   Το ίδιο επαναλάβαμε και για τους Μικρασιάτες, καθώς και για την μάχη της ΝΤΡΕΜΙΣΣΑΣ κλπ.
 Το σκεπτικό μας είναι και παραμένει το αυτό: δεν αρνούμαστε τις εκδηλώσεις. Να γίνονται, αλλά όχι με  τα χρήματα του δήμου, που άλλωστε δεν τα έχει.
 Ας πληρώσει πρώτα αυτά που οφείλει».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου